Не бива да плащаме цената за отношенията Русия-Украйна!

"Южен поток" да не става заложник, зове Първанов
46
Не бива да плащаме цената за отношенията Русия-Украйна!
Георги Първанов. Снимка: БТА

Не бива България и още няколко по-малки страни да плащат цената по това тежко противопоставяне между Русия и Украйна, между Запада и Изтока. Това каза днес в Сливен лидерът на Националната гражданска инициатива АБВ Георги Първанов, президент на България в периода 2002-2012.

Първанов заяви, че трябва да получи отзвук и реакция новината, че комисарят Гюнтер Йотингер е обявил "замразяването" на проекта "Южен поток". "Никой не ни караше да даваме в ръцете на еврокомисаря правата да води преговори от името на страните по трасето", смята той.

Още по темата
По думите му този проект не бива да става заложник на противопоставянето между Русия и Запада. Когато става дума за търговия, за снабдяване с газ, за транзита на ядрено гориво, бежански поток, когато става дума за съдбата на хиляди наши сънародници, ние трябва да защитим своите интереси, посочи той.

Първанов заяви, че предложението на АБВ е водачите на евролисти да седнат на една маса и да намерят консенсусните точки на българската политика, и да защитят българския интерес в тази ситуация.

Той коментира и предложението на общинската структура на БСП лидерът на АБВ в региона Иван Славов да бъде уволнен от поста заместник-кмет на община Сливен заради политическата му дейност.

"Намирам за порочна и ретро тази тенденция на "Позитано", която е заложена и в решението за нашето изключване", каза той. “Това показва слабост и страх, и е прецедент за прехода, като дори и ГЕРБ не са го правили”, допълни Първанов, цитиран от БТА.

Той съобщи, че АБВ вече има структури в почти всички региони на страната. Първанов каза още, че подкрепата към гражданската инициатива се увеличава и очаква на предстоящите евроизбори АБВ да получи над 250 000 гласа.

Около 14 март, когато се навършват два месеца от рестартирането на инициативата, ще бъде обявен публичен отчет на приходите и разходите на АБВ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По принцип Първанов не ми е симпатичен и никога не бих гласувал за него.Но в случая,личното ми мнение е, че е прав.Но се питам,защо всичките ни политици ,когато са извън властта и са в предизборна кампания,само тогава говорят по-смислено?
20
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ама как, Агов и Капон заявяват, че ние сме длъжни да се жертваме в името на фашистката киевска хунта и да плюем на Южен поток, за да може УкраИна да изнудва Русия! Пфу!
19
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПРАВ Е.
18
6
 
12
 
! Отговори
КОи преди 10 години
До АнонименКои са едните бе пич. За коя Русия говорих - за тази на Солженицин и на хората или тази на ***?
17
7
 
17
 
! Отговори
Ruska преди 10 години
Руска *** си ти първанов! Нищо повече. За теб най-важен принцип е този на парите!
16
2
 
13
 
! Отговори
Маната преди 10 години
Кажи за мина Ораново и оня *** със сина с Ламборджинито
15
5
 
11
 
! Отговори
N12 преди 10 години
Първаноглу отдавна трябваше да е извън политиката!
14
8
 
10
 
! Отговори
Хан Аспарух преди 10 години
Доносник Гоце,ако имаше закони в Бандустан нали знаеш къде щеше да си?Този и подобните му Франкещайни докога ще замърсяват държавата ни?
13
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Украйна и Русия ще се азберат. Ние трябва да останем приятели и с едните и другите
12
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тука Първанов е прав.
11
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Полското правителство днес реши да освободи от данъци до 2020 година добива на шистов газ в Полша, обяви премиерът Доналд Туск, цитиран от агенция "Франс прес".Tова е народ,това е държава,а не продажни рубладжии!
10
4
 
19
 
! Отговори
Божо преди 10 години
След станишев и доган, това е третото нещо , което би трябвало да се изнесе в северна корея чрез Източен отток !!! Да си грабнат под мишница нищото сидеров и съвсем нищото бареков и да се изнасят при газовите и гъзовите находища в сибир !!! ГНУС АНТИБЪЛГАРСКА !!!!!
9
7
 
15
 
! Отговори
Валентин преди 10 години
Другарят Гоце си заминава безвъзвратно от политиката това е едно от най добрите неща които ще ни се случат на тея избори .Да ходи да се учи да пише явно щам знае само АБВ да научи цялата азбука ще се отървем от един от най мазните и нагаждащите се политици с ДОСИЕ. ЗБОГОМ ГОЦЕ НИКОЙ НЯМА ДА ТЕ ЗАПОМНИ С ДОБРО
8
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Първанов, аз има леви убеждения, ти от кой си бе мазник?
7
1
 
19
 
! Отговори
ODESSA преди 10 години
Ти както винаги няма да платиш нищо мафиот. Плащат го обикновенните хорица. Всичките мафиози на почивка във Дахау.
6
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЮЖЕН ПОТОПдобре,че няма да го имаНо България ще я има винаги!Напук на рубладжиите!
5
6
 
8
 
! Отговори
язвичката преди 10 години
и като чуя политик да дава акъл в сектор енергетика почва да ми се драифа и да мисля радости за маика му я отворете чичо гугъл и напишете 2 турска АЕЦи вижте къде ше се намира същата такава........подсказка вижте къде съответно е българия в гугул мабс
4
1
 
13
 
! Отговори
trafoPOST преди 10 години
който разменя свобода за сигурност, не заслужава мото едното от двете и като резултат не получава нищо от тях.
3
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гоце ми е антипатичен, но в момента е абсолютно прав!
2
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Плюя на такива политици които нямат последователна политика. Този е политик на келипира.