Калин Георгиев: Не съм отменял операцията в Лясковец през 2012 г.

Той изказа съболезнования към близките на загиналия полицай
Обновена: 15 мар 2014 15:42 | 15 мар 2014 15:42, Петя Славова
36
Калин Георгиев: Не съм отменял операцията в Лясковец през 2012 г.
Снимка: Булфото

Главният секретар на МВР при управлението на ГЕРБ Калин Георгиев отрече да е отменял полицейска спецоперация в Лясковец през 2012 г.

Това стана ясно от официална негова позиция, прочетена в предаването „Животът и други неща” .

В становището, Георгиев отказва да прави оценка "на хора, които носят отговорност, така както я е носил и той” и изказва съболезнования на близките на загиналия полицай Емил Шарков.

Както Dnes.bg писа от прокуратурата съобщиха, че още през 2012 г. във Велико Търново е отправено искане за задължително настаняване в лечебно заведение на Петко Савов. Мотивите са постъпилите множество жалби от негови съседи.

На 15 март 2012 г. е била планирана специализирана операция с участието на Специализирания отряд за борба с тероризма и Института по психология на МВР за задържането му, но поради разпореждане на главния секретар на МВР акцията не е била реализирана.

Още по темата

В същото време в Плевен Цветан Цветанов още веднъж обясни, че професионалната подготовка за провеждането на операцията в Лясковец е била изключително слаба.

Един загинал полицай, трима - ранени, което означава сериозен дефицит в организационен план, посочи той. Според него е било "абсолютно неуместно използването в този час по този начин на специализирания отряд за борба с тероризма - това е висше непрофесионално - некомпетентност". Според Цветанов операцията може и да е нарушила Закона , ако е започната преди 6.00 часа. 

Той бе категоричен, че главният секретар на МВР на момента трябва да си подаде оставката, защото той е човекът, който е разпоредил операцията, пише БТА. А това, което носи като политическа отговорност вицепремиерът Йовчев е, че успя да уволни истинските професионалисти в системата на МВР, заяви още бившиятвътрешен министър.

Той изрази убеденост, че сегашното професионално и политическо ръководство имало много провали, затова винаги обвинявало предишното ръководство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
0
 
! Отговори
безпартиен преди 10 години
Като видях резултата от тази акция и съвсем бързо осъзнах,че колкото и да го наричат Тиквун ББ е направо гении пред днешните управници!Както е казал крал Шака -некадърният генерал е убиец за своите воиници.Крал Шака е зулуски крал управлявал през 19 век.По техните ръце има кръв-кръвта на пребитите пред парламента студенти и погрешно изпратените срещу куршумите полицаи.В БСП какви ли са критериите за ръководител????????
28
1
 
7
 
! Отговори
888 преди 10 години
Говорите си вие за К.Георгиев ,ама акцията си е пълен провал от където и да го погледнеш. Невероятна, некадтрност и глупост от страна на гл. сек. Ако имаше с какво да разсъждава и да мисли човека,щяха да измислят 10 начина да го изкарат от къщи на вън,без да излагат на опасност някого.
27
13
 
7
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 10 години
АБЕ КАЛИНЧО КАТО СТЕ ТАКИВА СПЕЦОВЕ И МЪЖКАРИ ЩО НЕ МУ ПРИБРАХТЕ НЕЗАКОННОТО ОРЪЖИЕ НА ТОЗИ ПСИХОПАТ ? ТИ ЦВЪК И ТИКВУН СТЕ ДОЛНИ СТРАХЛИВИ ПЛЪХОВЕ !
26
3
 
11
 
! Отговори
българин преди 10 години
Каквото и да си говирим има голяма разлика между полицейските акции на Бойко Борисов и тези на днешното ръководство на полицията.И сега като се чудят в какво да го обвинят обвиняват го,че използвал хеликоптери,самолети,БТР-и и какво ли друго не.Е,днешните дето си седят зад бюрата по добри ли са.Сигурно корени са хванали в кабинетите си от седене!Човек трябва да си работи работата с мерак като него,ако не да я напуска и да си търси друга.
25
2
 
2
 
! Отговори
fashagi ste. преди 10 години
kapitalizma i fashizma vodi do edno i tova e rezyltata .25 god genocit i teror ot darjavata nachelo s fashagi koito zashtitavat interesa na oligarhiata
24
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен АБЕ И ЙОВЧЕВ И ЛАЗАРОВ ОТ ТЯХ ПРОСТО СТРУИ *** ЗЛОБА ,МИЛИЦИОНЕРЩИНА И ГОЛЯМ МЕРАК ДА СЕ ПРАВЯТ НА СИЛНИ И НАПЕРЕНИ А САМО СМЯХ И НЕКАДЪРНОСТ СЛЕД ВСЯКА ПРОВЕДЕНА АКЦИЯ ОТ ТЯХ ! ! А АКЦИЯТА С БЕЛИЯТ АБТОБУС НЕ БЕШЕ ЛИ И ТЯ *** ?
23
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Министъра на вътрешните работи и главния секретар разрешиха и изпратиха в акция СОБТ да задържи 52 г. Петко Савов. В резултат на проведената акция има 1 убит /лека му пръст/ и 3-*** лошо ранени полицая /при това от СОБТ, най-добрите/ и един прострелян психично болен с изваден бъбрек. Не коментирам престъплението извършено от П.С. На това ако му викат професионализъм, добро планиране и тактика, съвместна работа на всички структури в МВР здраве му кажи. Б.Б., Ц.Ц. и К.Г. от една година ги НЯМА!
22
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе тея наще спецполицаи американски филми не гледат ли бе. Като се вика ПРЕДАЙ СЕ ПОЛИЦИЯ се стои отстрани на вратата а не срещу нея. Егати професионализма, егати подготвената акция. Изпозастрелял ги дядката като пилци. Квато държавата такава и полицията такова и ръководството й - скапани та скапани. Цецко поне ги ловеше здрави и без застреляни полицаи. После ги пускаха щот не са виновни ама и до сега са си живи и здрави хората.
21
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лъсна компетентноста на сегашния гл.секретар.
20
2
 
8
 
! Отговори
?!? преди 10 години
Да добавя: Ако бяха се консултирали с психолози, както твърди Йовчев, едвали полицаите щяха да стоят пред вратата и да викат "предай се Петко предай се" Звучи много професионално но не за психолози а за полицейска тактика.
19
2
 
11
 
! Отговори
грую преди 10 години
Много ги разбираме нещата по форумите. Всеки коментира неща, за които няма и най-малка представа. Е, сега поне хейтърите могат да се обърнат към полицията с грозната си жлъч. Колко били некомпетентни и колко били некадърни, а на всичкото отгоре тази трагедия се политизира.... Някои от присъстващите дори се радваха за трагедията на полицая. Това човешко ли е? Нима няма инциденти и в други професионални сфери? Но всичко е до култура и ценностна система. Ще злобеем тук, скрити зад анонимността на мрежата
18
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Манекенчето,като,че ли много лъже.Професионално е много бос,както шефа му тогава.
17
30
 
21
 
! Отговори
Възмутен преди 10 години
Този НЕКАДЪРНИК е по-добре да мълчи, а не да дава оценки. Заедно с шефа си Цветанов. И точно тези некадърници да искат оставка на Йовчев!?! Боже,боже!
16
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този човек, ако наистина можеше да даде отговор за бездействието си щеше да е по-многословен. А не с две думи да ни казва "не съм отменял". По времето, когато са се развивали тези събития, тоя хубавец летеше в небесата с властта дадена му от Цв.Цв. Най-вероятно си е казал "Абе що ще хабя човешки и материален ресурс за няква селска история. На нас ни трябват гръмки акции с просташки имена, да се правим на мъже пред хората. Бъдете сигурни, че тоя даже за миг не се е замислил по случая.
15
13
 
16
 
! Отговори
анализ преди 10 години
Калин Георгиев се уплаши от казуса "Чакъра" и остави "случая Лясковец" като "зестра" на Светлозар Лазаров . . .
14
19
 
19
 
! Отговори
bosnak преди 10 години
Всеки който е виждал на живо Калин му е ясно че е с лява сексуална ориентация, и това беше гл. секретар на МВР, ама на ББ му трябваха зависими лакеи. Без коментар
13
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вече 24г. никой за нищо не е виновен в тая скапана държава!
12
17
 
31
 
! Отговори
Даниел преди 10 години
На всеки му е ясно, че Калин Георгиев не е виновен, а сегашните *** си търся изтревалка. Нямам думи просто. Йовчев с оня *** главният секретар и Орешарски да си взимат *** под мишница и да си ходят......
11
8
 
21
 
! Отговори
ИСТ преди 10 години
Не се мъчете да прехвърляте вината за некадърно проведената операция на миналото,защото Петко е освидетелстван при управлението на Станишев,който сега са спасява в Брюксел. Такъв провал историята на България ни познава.Поне веднаж в името на покойника си признайте, че професионализма е на километри от вас.
10
15
 
16
 
! Отговори
бай Будал преди 10 години
До жалко 5ЛЪЖЕЦ като шефа му ЦЕЦО- лъжецо, НАГЛЕЦА