Плевнелиев наклонен към ГЕРБ – като кулата в Пиза

Станишев: Президентът направи тежка политическа грешка
Обновена: 21 мар 2014 12:48 | 21 мар 2014 11:30, Камелия Цветанова
157
Плевнелиев наклонен към ГЕРБ – като кулата в Пиза
Лидерът на БСП Сергей Станишев. Снимка: архив, БТА

Лидерът на БСП Сергей Станишев определи като тежка политическа грешка поведението на президента Росен Плевнелиев, който назначи състава на ЦИК по сметките на ГЕРБ и така лиши ДПС от едно място в комисията.
 
Според него това е погазване на закона и Конституцията и е направено след съгласуване с ръководството на ГЕРБ.
 
„Със скандала, който предизвика президентът, той показва за пореден път, че е президент на една политическа сила”, коментира Станишев.

Според него доказателство, че действията на Плевниелв са съгласувани с ГЕРБ, са и думите на лидера на опозицията Бойко Борисов,  който предупреди тази сутрин, че може и да не  признае резултатите от евроизборите.

Още по темата
„Това, което направи вчера президентът, е открита провокация към парламента, към законите и към Конституцията, защото той отправи апел към политическите сили да се разберат за разпределението на местата в ЦИК, но той зае страна и в момента стои наклонен на една страна като кулата в Пиза и то към ГЕРБ”, обвини соцлидерът.
 
Относно кризата в Украйна той коментира, че винаги трябва да се премерва внимателно.

Станишев разясни и какво е имал предвид в интервюто си за в. "Труд", озаглавено: "А ако утре някой поиска референдум за Кърджали?!", което предизвика реакции от останалите политически сили.

В него лидерът на столетницата защитава позицията на България за референдума в Крим и прави паралели с Кърджали.

„Благодарение на политическите сили България избегна това, което се случи в други балкански страни, но нищо не е даденост и не е гарантирано.  Винаги трябва да пазим това, което сме постигнали”, обясни днес Станишев.

Заради намесването на името на брат му Георгий Станишев в проекта за строителство в местността „Карадере” той настоя, че брат му е архитект и е наемен работник.
 
„На брат ми, който го използват като боксова круша, бих  препоръчал да съди всеки, който замеси неговото име”, заяви Станишев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
12
 
4
 
! Отговори
атакист преди 10 години
Този Плевел да вземе да се запише на курс по ораторско майсторство при Волен Сидеров!Чете от листчета като първолак.Едно нищожество,наречено президент-избрано с Костинбродски фалшиви бюлетини.Срам.Срами ни по света,хастирка ненаебана.Всъщност и жена му е такава.Гербаджийски ***.За ануса на историята са вече...герберастите...!
87
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
България НЯМА ПРЕЗИДЕНТ !!!България си има един Пу-тьо или по-скоро Ирландска пастирка с леки нрави !
86
2
 
12
 
! Отговори
платен трол преди 10 години
Така е Сергей, президента е наклонен към ГЕРБ, не е като вас. Вие Сергей не сте наклонен, вие сте надупен към ДПС . Друга тема е, че подобни пози на вас май ви допадат ( не само в политическия смисъл ).
85
1
 
7
 
! Отговори
вили преди 10 години
Не признава грешките си, по гръб не пада.
84
9
 
3
 
! Отговори
вили преди 10 години
Президента отново успя да създаде конфликт.
83
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За да остане Станишев в България.И да носи отговорност за предстоящата катастрофа-ГЛАСУВАЙ с която бюлетина хванеш освен с неговата.
82
10
 
4
 
! Отговори
Dora Yankova преди 10 години
Плевнелиев не е наклонен, той направо си е приклекнал в услуга на ГЕРБ, така и не успя да се еманципира от партията си и да покаже, че може да бъде надпартиен. Не само случая с ЦИК говори за това, но и случая Марковска, пускането на вето след вето...
81
10
 
2
 
! Отговори
Лозанова преди 10 години
Да направи грешка, но и те не му останаха длъжни, така,че се надявам да се променят нещата, той винаги е работил за ГЕРБ и олигархичните кръгове, самият той е част от тях.
80
2
 
12
 
! Отговори
Болен Пидеров преди 10 години
А то Първанов ,ама въобще не беше ваш президент ...ама въобще!
79
9
 
19
 
! Отговори
Боев преди 10 години
Плевнелиев е достоен и кадърен човек, постигнал всички с труд и интелект. А съветския съсел на снимката далаверизира цялото черноморие, заменките му нанесоха щети на държавата за 15 милиарда, а поредното му престъпление е открадването на Карадере от държавата, посредством поредните заменки и далавери.Отгоре на всичко ще изкарат че офшорната фирма на крадеца е стратегически инвеститор, та държавата да се бръкне още 100 милиона за инфраструктура на имението на братя станишеви.А троловете оплюват Плевнелиев, но вече 1 година не са намерили и един документ, един истински повод за кампания срещу на
78
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цитат от БЛОГИНИ:,,Яростната битка за ЦИК означва, че се подготвя поредно фалишифициране на изборите!...............И ако се примирим, ако не сме бдителни и ако не гласуваме за Европа, ТЕЗИ ще ни натикат с измама в Евмразията на Путин.,,
77
5
 
19
 
! Отговори
Съселът при Янукович преди 10 години
С безцеремонното си диктаторско поведение, бившият съветски гражданин Сергей Дмитриевич за сетен път демонстрира непукизъм към исканията на българския народ, незачитане на Президентската институция на Р.България и грубо погазване на демократичния правов ред !
76
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По-точно е да се каже, че плювньо е надупен към тиквата.
75
2
 
12
 
! Отговори
Бря,бря,бря преди 10 години
Абе днешните "управляващи"-превратаджии. Като изпозвате думите "погазване на закона и Конституцията" дайте малко по-подробни разяснения-кой член,коя точка, какъв текст е. Иначе звучите като основната ви червена опорна точка-една лъжа повторена многократно, става истина. И е предназначена за ***, Д(П)С електората, червените бабички и въобще за неграмотниците, радващи се на 20-30 лева. Щото в закона пише, че председателското място за ЦИК е на най-голямата парламентарна група.
74
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
iztarkana e novinata ce Cergo niamal trudov staj- mnogo e ploska i eftinaoba4e nikak ne e iztarkana istinata 4e Budkata e mutra, 4e imam s kakvo da se zanimavat prokurorite.ne e vazmojno Budkata da podkupi vsi4kite prokurori- ste imam da onemiavame s kolko Gerbalno uvredenite praseta sa ni ograbili, ta Ceckovite 6 apartament4eta ste ni se storiat kato bungala ot sperplat
73
11
 
7
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Аз не мога да разбера откъде се навъдихте толкова гербаджии и ***? Не знаех, че партията на тиквопроизводителите има толкова електорат...
72
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Крадецът вика:"Дръжте крадеца!" ДПС и Атака се наклониха една към друга за поредната целувка, а БСП им прави завет, за да не настинат.:) Нали само тя е боркиня за справедливост и дава пример на останалите коалиционни партньори. Законът е повече от ясен, господа, но вие искате да сте над него, както винаги - вечни и непогрешими управници. Този път манипулациите ви няма да минат. Ще потънете в тях и ще се отровите в собствената си злоба, развявайки знамето на корупцията. Браво на президента и ГЕРБ
71
5
 
17
 
! Отговори
Съселашвили преди 10 години
А Гоце към кой беше наклонен, докато управляваше Старата Тройна Коалиция, а Педро?
70
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А бсп да надупени брутално към дпс, повръща ми се!
69
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
крояча на съветски униформи пак се изказа :)