Борисов и Местан седнаха на една маса на кафе в Кърджали

Няма да правим коалиции, разясни след срещата лидерът на ГЕРБ
Обновена: 22 мар 2014 22:33 | 22 мар 2014 17:15, Веселина Йорданова
177

Снимка: БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и председателят на ДПС Лютви Местан седнаха на една маса да пият кафе в центъра на Кърджали.
Още по темата

По-рано днес те си отправиха покани за това, като и двамата изразиха готовност да платят сметката.

Първо Борисов обяви, че той и Местан са длъжни да изпият едно кафе заедно в Кърджали.

Светкавично от пресцентъра на ДПС излязоха със съобщение, с което Местан определи среща на Борисов в ресторант „Ориентал“ в града.

По-късно пък Борисов обяви, че ще се срещна с Лютви Местан в центъра на Кърджали в кафе „Френд”.

Бойко Борисов бе посрещнат от Лютви Местан в кафе "Марая" заедно с министъра на околната среда и водите Искра Михайлова, заместник-министъра на културата Велислава Кръстева и депутатите от ДПС от Кърджалийския район, предаде БТА.

В началото на разговора се включи и депутатът от БСП Милко Багдасаров, който подари волейболни членски карти на двамата партийни лидери и им пожела ползотворна и успешна среща.

Бойко Борисов е в Кърджали заради семинар на младежката структура на ГЕРБ, а Лютви Местан ще се срещне с местния актив на движението по-късно днес.

"За тези, които ще опитат да спекулират, подчертавам изрично - след тази среща с Местан нито ще правим коалиции, нито сме по-малко опозиционни", заяви Борисов, цитиран от "Фокус". Уточнението лидерът на ГЕРБ направи след края на срещата с председателя на ДПС Лютви Местан.

Срещата е знакова. В Кърджали е най-доброто място, за да опровергаем всички приказки за етническа нетолерантност, да покажем, че българските християни, мюсюлмани, мохамедани могат да бъдат мост на приятелство, не мост на разделение. Защото така най-лесно се драсва клечката на етническия конфликт, каза още Борисов.

Ние с г-н Местан никога не сме се срещнали, месеци наред, нито в парламента, нито на кафе, нито никъде. Но днешният ден, когато и двамата се засякохме в Кърджали, беше добър знак за всички граждани на България, че над политиката стои стабилност, стои етническа толератност. В това отношение, е знакова срещата, обясни лидерът на ГЕРБ.

Според Лютви Местан етническият мир трябва да се осмисли като нещо, което стои над всякакви партийни различия и пристрастия.

Двамата политически лидери са обсъдили също езика и стила на предизборната кампания. Лидерът на ДПС призова кампанията да се води на коректен и толерантен език, като не се допуска политическите различия да прогонят европейската проблематика. Според него една негативна кампания ще доведе до отблъскване на избирателите.

На въпрос, кой плати кафето, Борисов отговори: „Едното кафе е на сметката на Лютви Местан, защото, когато обърка адреса в Бояна, аз платих кафето, а сега беше негов ред. А и той, като символичен домакин – мисля, че за малки сметки няма смисъл да се караме”.

Аз пия кафето без захар, а и пия турско кафе – но тук нямаше такова в това заведение, разясни още той.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като няма да правиш коалиции, какво, България ли ще продаваш бе тиквоо?
42
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега ще бъде много хубаво всичките да седнат заедно и да свършат нещо полезно за държавата и хората.
41
5
 
7
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
На снимка 2 и 3 изражението на *** Местан казва само едно: Аллах Доган склони и тази митична горделива мутра да му лази в краката и да му се кланя.
40
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Утре Местан ще каже ,че не се ее срещал с Бойко .
39
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Коалицийка, а! Плеснат с ръце и се гушнат! В дипломацията това са знаци! От някой друг ден никой не говори, че Атака си отива.Една госпожа днес каза на Волгин, че 90 годишният и баща, който досега би се отказал от дъщеря си, но не и от БСП, сега гледа ТВ Алфа и ще гласува за Атака.Госпожата също напоследък гледа само Алфа.Слава на Русия!
38
2
 
14
 
! Отговори
Емо преди 10 години
Аз искам да папитам само едно, след като Станишев се извини на Местан за смяната на имената на българските турци, несъмнимо, голямо престъпление... защо Местан не се извини за атентата който ДПС извъши на гара Буново в който бяха разкъсани десетки български майки и техните деца? Интересно ми е просто...
37
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ехеееее, неми се мисли Бареков какво ще каже за тази среща .
36
3
 
13
 
! Отговори
Готови на всичко! преди 10 години
натягат се на Обама и Ердоган. Ако бяхме народ, а не матреал, тези двамата пак щяха да са заедно, но откъм сенчестата страна на затвора.
35
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЛасувайте за ГЕРБ ,ако не искате да гледате цирковете и модмазвачеството на Местан .Вижте как му се подмазва сега .
34
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гласуваш за ГЕРБ/дс - получаваш:БСП/дс+АБВ/дс+ДПС/дс+АТАКА/дс+България "без" цензура/дс+ ВМРО/дс.
33
0
 
6
 
! Отговори
25 години селекция и преди 10 години
А къде се крие американския/английския/турския посланик? Да не би тези двамцата нещо да показват на господарите си? На какво ли са готови? Станишко Моников ще бъде отлъчен от тази група, май. Той да си гледа Путин, че и там не са розови нещата. А ние, ние си оставаме лош м'треал. И по-лош ще ставаме, като гледам. Заслужаваме си тези Оправници. Дълбоко и завинаги.
32
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Еееее,как няма да седнат на една маса,а и тайно да си се срещат - като са си от едно и също котило на комуно-социалистическата столетница бкп/дс...Ами че това не е тайна....
31
6
 
6
 
! Отговори
:) преди 10 години
До АТАКИСТЗа Сидер ага говориш, нали?
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 28 Къдеш ще ходиш ,бе ? По-добре политиците да се изнесат.
29
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Местан миналата седмица не плюеше ли яростно Борисов?Сега какво прави с него ?Ама и той е еедна фурнаджийска лопата.
28
9
 
21
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
Сибанковският Ипонски мутраген е готов с всеки да се коалира, само и само да е на власт отново!
27
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е най-скапаната държава в целия свят. Ще ходя в чужбина, тук нищо не става.
26
6
 
10
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Б.Борисов, никога не е имал необходимият интелект и качества на възпитан държавникАко проследим кариерата му, винаги като хиена се е увъртал около големите на деня /власт и ъндърграунд/ шерп с широки рамене за черната работа. С търпението на хиена изчаква някой от тях да падне /ако не падне, приятелски помага да се подхлъзне/ и да го заръфа заемайки следващата позиция. Ако си беше останал при ъндъргаунда бих проявила респект към адреналина на ежедневието му, но промъквайки се на завет във властта/криейки се на топло с парите на данъкоплатеца СТРАХЛИВЕЦ/, НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
25
8
 
10
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Най-качественият от качествените е Батви Бойко, еманация на качеството. Таз еманация да се оттегли в Банкя, където с едната ръка ще яде филия с мас, с другата ще припка на воля, с третата ще рецензира теософско-екзистенциалните възгледи на Калин Янакиев, с четвъртата ще цъка SMS-и
24
8
 
10
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Много палав бил Пожарникаря....Ще се наиграе най-накрая!