Да се смени поколението в левицата, зове Страхил Ангелов

"Станишев и Янаки Стоилов прекараха дълго време в политиката"
Обновена: 29 май 2014 10:10 | 29 май 2014 10:04,
101
Да се смени поколението в левицата, зове Страхил Ангелов
Страхил Ангелов, Снимка: bTV

След тези избори на „Позитано“ 20 дойде много висока сметка. Ние не можем да си я позволим. Така социалистът Страхил Ангелов коментира слабите резултати, които БСП получи на евроизборите.  Партията плаща чужди сметки, не само на ДПС, но и на „други другари“, коментира той пред bTV.

Още по темата
Ангелов не уточни кои „пируват” на гърба на партията, но все пак намекна, че до голяма степен визира хора в ръководството на столетницата.

По думите му тревожното за БСП е, че мнозинството от гласоподаватели на партията е на средна възраст 65 години. „През 1995 година ни се довериха 3 млн души, сега са 400 000. Подходът към избирателите е сбъркан явно, щом има такъв резултат”, заяви той.

Депутатът от левицата изрази надежди, че партията има своето бъдеще, но са нужни незабавни структурни промени. „Трябва да се направи плавна смяна в поколението. Сергей Станишев и Янаки Стоилов са сравнително млади, но прекараха прекалено дълго време в политиката. Когато си толкова дълго време в една сфера, се амортизираш и започваш да дефектираш“, коментира Страхил Ангелов.

Социалистът определи, като положителен развоя с преференциалния вот в листата на левицата. Така се даде шанс на един млад човек, заяви той.

По думите му е некоректно да се заявява, че 15-ият в листата Момчил Неков, който благодарение на преференциалния вот измести от първото място Сергей Станишев, не е подготвен да бъде евродепутат.

Тази листа не е паднала отнякъде. Янаки Стоилов се появява и обяснява, че този не бил подготвен. След като е така, защо си го поставил? Всички 17 трябва да бъдат изцяло подготвени, коментира още той.

Ангелов изтъкна още, че му допадат идеите на новия политик Николай Бареков, но изключи възможността да премине в неговата партия.

Нямам против „България без цензура“ да е коалиционен партньор на БСП. Няма да е зле за нас да сменяме партньорите си, каза Ангелов, като допълни, че дори това да се случи, всички преговори и уговорки, които се правят между партиите, трябва да бъдат публични, за да бъдат открити пред народа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още по темата: БСПСтанишев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
da da mnogo e dobyr stanishev , za gerb e mnogo dobyr , dokato stanishev e predsedatel boiko vinagi shte e pyrvi
59
0
 
3
 
! Отговори
до 62 преди 9 години
Другарю, не си прав, ако другарката Моника бъде изметена от БСП, тогава кой (Кой?) ще вдъхновява другаря Сергей Дмитриевич за нови леви идеи и политики? Питам още веднъж: Кой?
58
0
 
7
 
! Отговори
CVETA преди 9 години
А Антон Кутев къде го забравихте ?Той е един от тия,които по най бързия начин трябва да сдаде поста си,за да му олекне на душата,вместо да се чуди какви глупости да плямпа по телевизиите !
57
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много си е добро ръководството на БСП другаря Серж е с най-добрите леви идеи в Европа, затова и го избраха за председател на ПЕС. Левите политики на Серж ще се изучават от поколения социалисти след него. Да живее другаря Серж стожера на лявото в Европа.
56
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Време е за смяна на караула в БСП. Време е за червена метла за Моника Йосифива-Станишева
55
0
 
2
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Като начало всички партиини функционери в пенсионна възраст на минимална пенсия,и без това няма полза от тях
54
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
сравенете Неков, симов и Анеголов с Янаки, курумбашев и кирил Добрев
53
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
SLED TOZI OGROMEN PROVAL, NAI RAZUMNTO RESHENIE ZA BSP E , PREDSRO4NI IZBORI , I SMIANA NA RYKOVODSTVOTO I NOVI HORA TOGAVA MOJE DA SI VDIGNAT REITINGA, NO AKO PRODYLJAVAT DA STOIAT , OMRAZATA STAVA OSHTE PO GOLIAMA I OSHTE POVECHE SHTE SE SRINAT
52
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БСП е като пенсионирана *** - богато минало и никакво бъдеще
51
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
предлагам *** тест - всеки който е против префернциите в БСП ДА ИС ХодИ ОТ ИБ - ДЪБОВ, ЯНАКИ, КУТЕВ - хора държаци на статуквото, критикуващи Мая Манолова че толоква е занижила прага.....да си хоид и Станишев - доказаон провален политик - загуби избоир в собествената си паритя загуби ги и като лидер на ПЕС.
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 55 Асад е по добирят вариянт - тези които са му противници са ислямистите.....
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ave mahaite se veche , naroda vi pokaza 4erven karton , kakvo oshte stoite po zle shte stanete drugia pyt i 10% niama da imate , s tazi naglost vlast na vsiaka cena
48
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
станишве отивай в Брюксел и остави БСП и България на мира
47
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Страшко, и ти не си по-добър от другарчетата си. Я разкажи за какво лежа в затвора през 1994 - да ти припомня - за обири на апартаменти в Света Троица! Разкажи и каква стока прекарваше между София и Косово с дипломатическия автомобил на майка си - "бяло", "кафяво", "амфетки" ... ? А какво продаваше до скоро в апартамента ти в Света Троица - сигурно още е пълен с "пликчета" - но сега си депутат и никой няма право да те провери ... ***!!!
46
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украинците подготвят закон за забрана на украинската компартия. Хората съвсем сериозно са се заели по пътя към Европа и скоро ще ни задминат като малка гара по пътя си. Ние не направихме това, даже оставихме българската компартия маскирана като соцпартия да ни управлява 21 години от последните 25, сега се оплавате че сте били крадени и лошо управлявани ами точно това е управленския капацитет на тази партия. Вината си е изцяло у нас.
45
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БСП си отива по същия начин както НДСВ.
44
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така и не разбрах страхил какво правеше при главорезите на асад.
43
5
 
4
 
! Отговори
невджет преди 9 години
Местан - новиа примиер на балгариа!!!!
42
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БСП Е НАЙ ЕВРОПЕЙСКИ ИНТЕГРИРАНАТА БЪЛГАРСКА ПАРТИЯ,ОТГОВАРЯ НА ВСИЧКИ ИЗИСКАВАНИЯ И ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕННОСТИ.КОРУПЦИЯТА ВЪВ ПАРТИЯТА Е НА МНОГО ВИСОКО НИВО,ГЕЙ ПРИНАДЛЕЖНОСТТА И НИСКИЯТ МОРАЛ СЪЩО НЕ ОТСТЪПВАТ,НЯМА НУЖДА ОТ КАКВИТО И ДА БИЛО РЕФОРМИ
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 49 - това е анндимеократичон и не може да се приолжи от страан членак на ЕС.