Да се смени поколението в левицата, зове Страхил Ангелов

"Станишев и Янаки Стоилов прекараха дълго време в политиката"
Обновена: 29 май 2014 10:10 | 29 май 2014 10:04,
101
Да се смени поколението в левицата, зове Страхил Ангелов
Страхил Ангелов, Снимка: bTV

След тези избори на „Позитано“ 20 дойде много висока сметка. Ние не можем да си я позволим. Така социалистът Страхил Ангелов коментира слабите резултати, които БСП получи на евроизборите.  Партията плаща чужди сметки, не само на ДПС, но и на „други другари“, коментира той пред bTV.

Още по темата
Ангелов не уточни кои „пируват” на гърба на партията, но все пак намекна, че до голяма степен визира хора в ръководството на столетницата.

По думите му тревожното за БСП е, че мнозинството от гласоподаватели на партията е на средна възраст 65 години. „През 1995 година ни се довериха 3 млн души, сега са 400 000. Подходът към избирателите е сбъркан явно, щом има такъв резултат”, заяви той.

Депутатът от левицата изрази надежди, че партията има своето бъдеще, но са нужни незабавни структурни промени. „Трябва да се направи плавна смяна в поколението. Сергей Станишев и Янаки Стоилов са сравнително млади, но прекараха прекалено дълго време в политиката. Когато си толкова дълго време в една сфера, се амортизираш и започваш да дефектираш“, коментира Страхил Ангелов.

Социалистът определи, като положителен развоя с преференциалния вот в листата на левицата. Така се даде шанс на един млад човек, заяви той.

По думите му е некоректно да се заявява, че 15-ият в листата Момчил Неков, който благодарение на преференциалния вот измести от първото място Сергей Станишев, не е подготвен да бъде евродепутат.

Тази листа не е паднала отнякъде. Янаки Стоилов се появява и обяснява, че този не бил подготвен. След като е така, защо си го поставил? Всички 17 трябва да бъдат изцяло подготвени, коментира още той.

Ангелов изтъкна още, че му допадат идеите на новия политик Николай Бареков, но изключи възможността да премине в неговата партия.

Нямам против „България без цензура“ да е коалиционен партньор на БСП. Няма да е зле за нас да сменяме партньорите си, каза Ангелов, като допълни, че дори това да се случи, всички преговори и уговорки, които се правят между партиите, трябва да бъдат публични, за да бъдат открити пред народа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още по темата: БСПСтанишев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този депутат в началото беше заклеймен защото уж подкрепил сирийското управление, но сега се вижда, че е приятна изненада. Не се страхува от преференциите, заразлика от онези готовани които управляват сега БСП и карат номер 15 да се откаже, за да може да се намърда някой друг нищо, че хората не са гласували за него. Прав е също така, че ръководството е амортизирано и трябва да си заминава.
19
0
 
5
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
За подмладяването е прав, но това накрая със смяната на партньорите звучи типично за кутевската стогодишна мастийска партия. Тая партия трябва да я закрият и на нейно място да се появи истинска лява партия, която пък да се конкурира с истинска дясна. Да има диалог и т.н., а не като сега всеки да гледа *** на другия :)
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преференциите се оказа единственото смислено нещо, сега от ДПС и БСП исакт да ги вдигат нагоре. Сакън, ако го направят съвсем ще загубятг гласове. Страхът от размествания ще отблъсен още повееч гласоподаватели. Ако са смела паритя ще предложат само най-достойните а не партийна апаратчици. Впроем сега е моменат Герб да влязат впарламенат и да защитават преференциите.
17
5
 
5
 
! Отговори
дали преди 9 години
До независимСериозно ли го мислиш? Страхилчо реди гаф след гаф. Това момче няма елементарно поведение на публична личност, прекалено самовлюбен е. А и кой да ги замени тези стари муцуни?! Страхил ли? Номер 15 ли? Курумбашев ли? Кирето Добрев ли? Убавото Краси ли? Глупавият Бойчев ли? То добре да ги сменят, но младите са по-зле от старите. Та нали една школа минават, как да са по-различни?! На едно място ги учат да говорят много, а да не казват нищо.
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СТАНИШЕВ ОСТАНА ИЗВЪН ЕП ЗАРАДИ ВОЛЯТА НА НАРОДА! 15х15 ЗЛА ШЕГА - ХА ХА ХА
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
който се докосен до ДПс - изгаяр - Костов тръган с ДПС - изгоряЦаря тръгна с ДПс - изгоряСтанишев тръгтан с ДПС - изгорясега Бойко тръгва да се врътак с ДПс също.......
14
1
 
5
 
! Отговори
аа преди 9 години
да, пред народа открити, българия, народа, бъдеще достойно, народа, европа.....абе нещастнико, всички до един сте за разстрел бе, пумияри!
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ако БСП имат малок акъл Станишев ще замиен в ЕС (евродепутат, едворикомисар) веднага ще го сменят отпредседателския посто, ще назначат изцяло ново ИБ и ще отидат на нови избори....най-вероятон с Бареков. Другия вариянт - ако се навият ДПС да им имзвива още повече ръцеет след едан годиан няма да имат и 12 процента. А ДПс ще имат поне 22.Отиването на предсрочин избори с нов председател е спасение не само за БСП - то е спасение за българия - в противен случай ДПС ижцежда БСп и се прехвър. на Гер
12
3
 
9
 
! Отговори
Кой-Той преди 9 години
С какво ще се запомни БКП - БСП ,с убийствата и разстрелите на друго мислещите.С национализацията и обира на българската интелигенция.С 45 годишна демагогика и лъжи,с крепостното отношение и лишенията причинени на българите.С ограбването на държавата в интерес на партийната върхушка и отделни хора,с предателството и подкрепата на чужди интереси. И това всичко продължава и сего благодарение на децата и внуците на тези функционери, майка ни жална и на страна и на народ.
11
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще гласувам за този, който забрани комунистите да правят секс без презерватив !
10
1
 
7
 
! Отговори
независим преди 9 години
Не само БСП,всички партии с нови лидери,нов елит.Ккато винаги,бавно и спокойно Ангелов е прав.Не само сега,а с всички свои действия и позиции до сега.
9
1
 
5
 
! Отговори
Васо преди 9 години
И как? Инвитрото върви до около 45г.
8
1
 
13
 
! Отговори
Гого преди 9 години
Ми то електората ви измира,няма комунисти на 120 години,нормално да намаляват,това не е Северна Корея
7
0
 
9
 
! Отговори
Dimitar Blagoeff преди 9 години
Другарю Неков пикаещото момченце те зове. След 5 години никой няма да си спомня нито за СерГей, нито за който и да е гей от ЦК на БСП, а другаря Пирински ще те насочи към най-добрите швейцарски банки . . . =-=-ВЪЗРАСТОВАТА РАЗЛИКАТА МЕЖДУ СТАНИШЕВ И НЕКОВ Е МНОГО ПО-МАЛКА ОТ ВЪЗРАСТОВАТА РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ЛИЛОВ И ВИДЕНОВ, ТАКА, ЧЕ НЕКОВ Е НОВИЯТ ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР НА ЦК НА БСП . . .
6
3
 
10
 
! Отговори
монархист преди 9 години
Ами то ако идват такива като тебе, които ходят в Сирия и са с мислене от преди 20 век, не знам какво ни очаква. Нищо, че си по-млад и уж от друго поколение.
5
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да ви закриват. Поколението може да се смени в друга партия не толкова крадлива като вашата.
4
1
 
17
 
! Отговори
optimist преди 9 години
Крайно време е и внуците и племениците да се облажат.
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
браво бе пич, кажи им на ония *** на позитано
2
1
 
12
 
! Отговори
И пет поколения преди 9 години
да се сменят, когато са от лъжци, полза няма. А във вашата партия, както и в останалите на терена в България, само такива се въдят. Защото няма нито един наказан, осъден, упражнявате се върху хората като върху опитни мишки, така и ги възприемате. Засега 2/3 не гласуват, след година 3/4.
1
1
 
17
 
! Отговори
Вълчо преди 9 години
Вълкът козината си мени, но нрава не.