Да се смени поколението в левицата, зове Страхил Ангелов

"Станишев и Янаки Стоилов прекараха дълго време в политиката"
Обновена: 29 май 2014 10:10 | 29 май 2014 10:04,
101
Да се смени поколението в левицата, зове Страхил Ангелов
Страхил Ангелов, Снимка: bTV

След тези избори на „Позитано“ 20 дойде много висока сметка. Ние не можем да си я позволим. Така социалистът Страхил Ангелов коментира слабите резултати, които БСП получи на евроизборите.  Партията плаща чужди сметки, не само на ДПС, но и на „други другари“, коментира той пред bTV.

Още по темата
Ангелов не уточни кои „пируват” на гърба на партията, но все пак намекна, че до голяма степен визира хора в ръководството на столетницата.

По думите му тревожното за БСП е, че мнозинството от гласоподаватели на партията е на средна възраст 65 години. „През 1995 година ни се довериха 3 млн души, сега са 400 000. Подходът към избирателите е сбъркан явно, щом има такъв резултат”, заяви той.

Депутатът от левицата изрази надежди, че партията има своето бъдеще, но са нужни незабавни структурни промени. „Трябва да се направи плавна смяна в поколението. Сергей Станишев и Янаки Стоилов са сравнително млади, но прекараха прекалено дълго време в политиката. Когато си толкова дълго време в една сфера, се амортизираш и започваш да дефектираш“, коментира Страхил Ангелов.

Социалистът определи, като положителен развоя с преференциалния вот в листата на левицата. Така се даде шанс на един млад човек, заяви той.

По думите му е некоректно да се заявява, че 15-ият в листата Момчил Неков, който благодарение на преференциалния вот измести от първото място Сергей Станишев, не е подготвен да бъде евродепутат.

Тази листа не е паднала отнякъде. Янаки Стоилов се появява и обяснява, че този не бил подготвен. След като е така, защо си го поставил? Всички 17 трябва да бъдат изцяло подготвени, коментира още той.

Ангелов изтъкна още, че му допадат идеите на новия политик Николай Бареков, но изключи възможността да премине в неговата партия.

Нямам против „България без цензура“ да е коалиционен партньор на БСП. Няма да е зле за нас да сменяме партньорите си, каза Ангелов, като допълни, че дори това да се случи, всички преговори и уговорки, които се правят между партиите, трябва да бъдат публични, за да бъдат открити пред народа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още по темата: БСПСтанишев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обаам е един клоун малок президенит са имали толкова нисък рейтинг през втория си мандат... а месатн има грижа само за едан политичесак върхушка от 100-200 човеак и за останаилет не му пука. турциет в Кърджали са му роби, бълагрите не съществуват за него.
39
5
 
15
 
! Отговори
до 45 преди 9 години
Мисля че, забрана на БСП като антибългарска партия ще свърши много по добра работа от всякакви смени и замени.
38
4
 
3
 
! Отговори
жоро преди 9 години
не си прав - ако БСп кажат че никога повееч няма да правят коалииця с ДПС и че махат станишев аз ще гласувам за тях за да не дойде Бойко...., но при това положение - не. на последните избоир гласувах наказателон за Бареков
37
3
 
8
 
! Отговори
ПРОФАЙЛЪР преди 9 години
И старите и младите в БСП сте хора с ПРОБЛЕМИ!!!
36
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
смяна на Станишев, смяна на Янаки, смяна на Кутев, смяна н Дъбов, - вес горе изказващи се СРЕЩУ преференциите. нека дойде някой по-млад та ако ще и Страхил Ангелов да е. тези преференции се оказаха единственото хубаво нещо от сума ти вреемв те искат да ги блокират.
35
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Страхиле, бегом при Асад, търси доверен човек който да му крепи мaдурите в памук. Заплащането и далаверата са в пъти по-големи отколкото в България.
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
как ще се гътне Станишев нека стане евродепутат за 5 години с 18 000 евро заплата или еврокомисар и с жена банекарак - пък нека му е лошо.....
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
волен и Бареков са завършени арстисит - народиня театър е загубил мноог от това че те не са се реализирали....
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
то и Волен е интилегетен, но влезе в ролята на хитлер - такава роля се харесавше на едни хора и той я игарше (добре пир това) инаеч ако поисак може да се държи много възпитано, но не му отърав защо не си вдига рейтинга.
31
0
 
2
 
! Отговори
hj преди 9 години
Съгласен съм! И тоя нискочелия трябва да им стане председател. Отива му поста.
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама как така ще сменят Станишев? Че той освен шеф друго не може да работи, от глад ще се гътне човекът, че и толкова гърла има да храни вкъщи! Пощадете човечеца, представете си какво му е на главата с тая Моника, не насмогва да изпълнява всичките й опорни точки и точици!
29
4
 
3
 
! Отговори
до 32 преди 9 години
Защо да не е Местан. Досега сменящите се български, руски, испански и не знам какви си премиеро доказаха че са пълни некадърници и неграмотници. Нека дойде турски премиер та да ви оправи най-сетне. Нали всички очаквате някой да дойде и да ви оправи.
28
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не си прав Бареков може да е откачалка но не е ***. понеедно ниво е над Бойко. Чуй го как говори и сравни с Мутрафона
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всеки негласуващ българин - едно стъпало към превръщането на Местан в премиер
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
клише е, но е вярно клише - в момента се гласува не толкова срещу БСП, колкото среущ ДПс, ако бойко се гушне с тях партията му ще загине, а БСп ще се съвземат. най-ме палши това че в такаав ситуация ДПс могат дори да станат първи - ако Герб се съзят с реформатори и ДПС реформатоиет ще станат 1 процент, герб 15-16, а БСп не могат да се разтегнат над 20, ако ДПс извадят 22-23 проценат ще станат пърав политичесак сила и Местан ще стане премиер. Особено на фона на негласуващите българи.
25
1
 
6
 
! Отговори
до 28 преди 9 години
Как да са без образование? Почти всички са завършили милиционерското училище в Симеоново, а по будните са завършили и даже специализирали в КГБ-ФСБ академията Фрунзе в Русия.
24
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Станаха много лумпеите,които искат да управляват държавата,единственото изискване е да си неграмотенСлед батя си Боко,Барека е следващата *** на политическия хоризонт,която не може да си напише името правилноКак да се смени системата като "новите политици" са изключително невежи и ограничени,без никакво образование??!!
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 19 - СТАниев не е останал извън Еп - някой нещо не е разбрал - просто не е ПРЪВ, А ВТОРИ. Ако сега каже че е съгласен да е евродепутат КУРУМБАШЕВ ОТПАДА. Дори да не стане ЕВродепутат пак могат БСп и ДПс да го предложат за еврокомисар и тогава няма да е председател на БСП
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Страхиле, по добре вместо смяна на поколонието да си смените главите. Мисля че на първо време свински глави ще ви свършат по добра работа за левите идеи отколкото овчите с които в момента разполагате.
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В партийнот ръководстов трябав да влязат хора които не са били в ИБ последните 7-8 годиин, толоква е просто.... да се махен пиринсик да се махен Йотова, да се махен Кирил добрев който е там почит 10 години - ако ще цялоот млаждежко БСп да сложат - по добре.