ГЕРБ атакува правителството с нов вот на недоверие

Дончев: Разговор Борисов-Станишев е невъзможен, септември – нови избори
31 май 2014 11:54,
346
ГЕРБ атакува правителството с нов  вот на недоверие
Томислав Дончев и Бойко Борисов Снимка: БТА

Със сигурност ще има нов вот на недоверие, заяви пред Дарик радио избраният за евродепутат от листата на ГЕРБ Томислав Дончев.

По думите му в момента опозицията обсъжда две или три теми, в които виждат по-големи слабости на управлението. Освен това ГЕРБ нямало да се присъедини към вотовете на България без цензура.

„Добре е обаче в края на месец септември да има нови избори. На България й трябва силно правителство", отсече Дончев.

Според него температурата на политическите емоции е много висока. „Дали е възможно да се намери обща цел и съгласие в подобна ситуация - да, но това минава през реформа и преход в политическите сили на ниво конюнктура", смята той.

По думите му разговор Борисов - Станишев е невъзможен.

„Изключително е лошо, когато политически опоненти не могат да си говорят. Този, който печели изборите, той трябва да управлява. Но когато друг, с по-малко гласове, е на власт, не бива да забравя, че трябва да нюансира политиката си и заради онези граждани, които са гласували за друг. Трябва да се отразят и техните интереси", коментира Дончев.

Според  Дончев изходът от ситуацията безспорно минава през предсрочни избори.

Още по темата
„Тук не става въпрос за напомпано самочувствие от изборния резултат. Проблем е нивото на демокрация. Това Народно събрание не изпълнява основната си функция - да представлява адекватно българските граждани. То очевидно е избрано с измама - припомням за аферата „Костинброд". И това се потвърждава от резултата на евроизборите - видяхме колко е променена картата на политическите сили от това, което се наблюдава в парламента", смята той.

Дончев добави, че от ГЕРБ трябва да направят анализ за възможностите за коалиции с другите политически партии.

„Политическата сила, с която би могло да се намери взаимодействие без енергична реакция сред избиратели, е единствено Реформаторският блок. Българският гражданин ще покаже дали ще стигнат гласовете за евентуално управление. Но принципно са възможни разговори за взаимодействие и с други политически сили", каза още Дончев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


346
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
266
2
 
0
 
! Отговори
d0 335 преди 9 години
Nali kazaha izbiratelite minalata sedmica! Ili komunisticeskite maloumni petnaisetki sa maloumni I gluhi!
265
3
 
2
 
! Отговори
Здрав Разум преди 9 години
*** до трола, *** до *** ... нали всички са ви надянали на един и същи, а не можете да се осъзнаете, че е по-добре да ги разкарате всичките вместо да се надплювате тука за техния общ кеф. Някой да е чел или чувал: "Divide et impera" сиреч "Разделяй и владей" - ето това ви се случва на всички.
264
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нали вота на недоверие към правителството беше на 25 май(на изборите за Европарламент) според лидера-председателя-генерала-началника-BOSSa Борисов.Защо ще "атакуват" с нов вот.По-добре да изчакат догодина когато са местните избори и да видим какво ще кажат избирателите.С такива идийотщини( да искат вот пък или да не участват в дебатите или да ги няма при гласуването) има да чакат до редовните парламентарни избори през 2017.До тогава ще са най-голямата опозиция в политическата ни история след 1989 заради Борисов.
263
8
 
9
 
! Отговори
до 328 преди 9 години
браво,добър анализ-тиквата е с вързан език,*** ,а отгоре на това и ***,говореше оня *** дето си броеше лъжите на пръстите ,но моля те станишката няма защо да се учи на тиквените простащини,а просто да се изнася в брюксел и там да си стои,а *** цял живот така си га изкара-хилейки се и прегръщайки хората-цял живот скатавка и неграмотниците му се прехласваха.
262
5
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Браво, на снимката са два приличащи се един друг урода готови да доизядат малкото останала душа на народа а за тях гласуват себеоподобни и каква ли не още ***. Пази Боже ако отново се върнат на власт !
261
5
 
9
 
! Отговори
реостат преди 9 години
В това народно събрание парите сигорно са като водопад ,такава борба за власт че се самозабравят
260
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този Томислав Дончев какво е направил за България,че нещо не ми е ясно?Цената на тока намалил ли е,или обратно???
259
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Снимката е показателна и говори много що за управление ще има герб ако се копне до властта. Един ще се смее и забавлява(този на снимката), а всички други ще плачем!
258
8
 
12
 
! Отговори
баиГаню преди 9 години
Навярно сте забелязали,че Борисов хич го няма в речите.И тъи като не го бива в реденето на изречения защото само говори с мутренски диалект буташе тази работа на Цветанов.Само че тои е зает с тези негови съдебни дела,и с тази функция сега е натоварен Дончев.По време на бръщолевенето им задачата на Боико" баш воиводата" е да прави мимики в унисон с речта им.Това много се харесва от простолюдието и е краино време Станишката да го приложи в своите речи.Иначе процента ще продължи да пада.
257
13
 
8
 
! Отговори
висок преди 9 години
Не виждам проблем утре българския съд да посочи един човек и да го осъди че е убил Кенеди. Да, човека ще обжалва, ще го оправдаят, НО за винаги по негов адрес ще се казва- той е осъден за убийството на Кенеди! Ей това направи червената мафия с помоща на българската прокуратура- "отдел пропаганда и агитация" и българския съд- "железен юмрук" на БСПДПС.
256
7
 
9
 
! Отговори
до 325 преди 9 години
да те светна ,че има хора които не работят,зарязват си бизнеса,живото и ежедневно и ежечасно се грижат за онкологично болното си дете и в един момент на отдих и от реалната опасност тиквата отново да се появи четат и казват -след 4г. на герб всичко е скапано ,чакаме с часове да си освободи местенце за да може да бъдат направени вливките,колкото и да са способни лекарите и сестрите -не стигат една сестра на 60 души е това ли е ес,а ти си сменай сайта ,навирай се на кучетата в г-за герберуго мръс
255
16
 
5
 
! Отговори
айде стига бе преди 9 години
Не мога да повярвам - поглеждам коментарите и виждам , че те пак са тук , независимо ,че е събота , официален работен ден , нормалните хора се прибират от работа и поглеждат новини , коментари и хоп - отново са тук - *** , кутевци , кап тевци , сидеровци и цяла орда , неуморна , лази навсякъде и цапа всичко и навсякъде. Айде стига бе , по добре премахнете изобщо коментарите по сайтовете. Аз лично нямам нужда от това и ще сменя просто сайта. Благодаря на днес.бг , но аз съм до тук .
254
2
 
4
 
! Отговори
не е до 320 преди 9 години
ей колко бързо трият не е за верване 320 беше за друго
253
7
 
11
 
! Отговори
до 320 преди 9 години
ако на теб тиквата ти е платил има много хора които могат да мислят самостоятелно,вие герберугите с какво се различавате от комунистите-всички трябва да мислим като тиквениците,е айде тая песен вече сме я пели,а мутрата ,че е нагъл и *** е световноизвестен факт,че си поверва,че 600х. ненормалници гласуваха за него и сега говори от името на целия народ,айде тикво отивай си в банкя на едно мято дето няма връщане от там,че ако пак се появиш в управлението цялата страна отива на това място
252
2
 
1
 
! Отговори
определено преди 9 години
До Определеноупс,да се чете електората
251
9
 
14
 
! Отговори
Определено преди 9 години
Определено от герб обичат секса -влизат, излизат, влизат, излизат и така докато уморят лектората.
250
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не правете бизнес с новите дистрибутори на БГ цигари/ЕLD-некоректни са!
249
11
 
25
 
! Отговори
Кинчев преди 9 години
Тези двама гологлави са част от шайката осрала България за 4 години управление! За какво ни давате техните монолози? Те в затвора ще си пишат мемоарите! Нахалници ***!
248
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко, баце, клатят се, клатят се, но не падат... И ти като лисицата , дето вървяла след коча.
247
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ostavete gi da padnat pod 10 % .