Посрещнаха Орешарски с викове "Оставка" в парламента

Премиерът дойде в НС за петия вот на недоверие към кабинета
Обновена: 11 юни 2014 19:44 | 11 юни 2014 13:00, Веселина Йорданова
203
Посрещнаха Орешарски с викове "Оставка" в парламента
Снимка: Булфото, архив

С викове "Оставка" беше посрещнат в пленарна зала премиерът Пламен Орешарски, който дойде в парламента за петия поред вот на недоверие към кабинета, внесен от ГЕРБ за фискалната политика.

"Добре дошъл, при нас винаги е шумно, това значи, че е жизнено", посрещна го и председателят на НС Михаил Миков.

В пленарна зала са и вицепремиерите Даниела Бобева и Зинаида Златанова, финансовият министър Петър Чобанов и министри от кабинета.

Още по темата
От името на вносителя ГЕРБ мотивите за искания вот на недоверие изложи Менда Стоянова. Тя заяви, че правителството на Пламен Орешарски не може да се справи с приходната част на бюджета и може да се говори за близо 1 млрд. лева неизпълнение.

Предизборните заклинания, че управляващите знаят как да преборят контрабандата, бяха забравени, посочи тя. Стоянова обвини управляващите, че са извели трупането на нови дългове като добродетел, без да се държи сметка, че тези дългове не са на правителството, а на всички българи.

В разходната част на бюджета тя видя липса на реформи и определи като арогантно разпределението на парите от публичната инвестиционна програма.

Стоянова изтъкна, че липсата на доверие към правителството и неговата нерешителност карат ГЕРБ за пореден път да подчертае, че българските граждани нямат време за губене, а имат нужда от силно управление.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
1
 
2
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
До 181 Нещо не разбрахГрешката е правилна. Разбрал си правилно. Правителството постави интересите на твоята родина Русия над тези на Европейския съюз и неговата членка България. И политиците от руската ти родина бяха много доволни, докато ние, българите, не им секнахме хатъра.Жалко за теб и родината ти Русия. Следващият път, когато решите да плащате под масата комисионни на вашите лобисти в България, първо питайте на кого плащате и искайте гаранции, че нещо ще свършат. Този път сбъркахте.
152
0
 
9
 
! Отговори
До 191 преди 9 години
:Д за кого да гласувам сега съм на 26 от 8 години странствам и още не съм видял подходяща партия - кажи ми за коя партия да гласувам цирка е един и същ само си подават топката имаме си и нова звезда но тя само замества старата-Атака
151
5
 
13
 
! Отговори
Dinosaurus преди 9 години
До: Нещо не разбрах: Затова, че постави над националните интереси на Родината интересите на Русия и плю на ЕС! ***!А на Русия отдавна и е навик да ни заробва икономически, още повече като и Атака лиже руски ботуш, не само "украинчето" и БСП
150
16
 
10
 
! Отговори
Коста Илиев преди 9 години
Някакмв *** написал по долу, че БСП са вляво, а ГЕРБ - вдясно! Хумореска! Няма по-лява партия от твърдите бивши комунисти от ГЕРБ! ...Това не е дясна партия, а мафиотска структура по интереси.
149
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българи от всички краища на света, организирвайте се за масово гласуване! Битката ще е жестока!
148
17
 
17
 
! Отговори
Нещо не разбрах преди 9 години
Защо правителството трябва да си подаде оставката? Затова, че постави националните интереси на Родината над интересите на ЕС и САЩ! ***!
147
6
 
15
 
! Отговори
Dinosaurus преди 9 години
Че "оставка" ще викат, няма да викат "осанна" я! Продажните чеврвени олигарси крадоха неистово, тъпкаха гуши пък се наричат социалисти. Ама ДПС ги гътна, не ГЕРБ!!! Така че тролчета, елфчета и всякакви червнотиквеничета, задавете се и сбогом! Леви-леви и у лево!И понеже Герб ви е виновен, нанижете се до човките на ДПС-арския и викайте ура за Серго и Герго! Сбогом, заблудени наглеци, свърши ви "царството" и олигарството
146
1
 
2
 
! Отговори
brito преди 9 години
интересно мие пак тои като си иде какво 6те се промени мислят 4е един като си иде друг да доиде само 6те се сменят като трениорите по футбол затова и двете са на такова ниво каквато ни политиката такав ни и футбола доде не седне да се работи в тази даржава 4е им пре4ело какво 6тее гласуването ползата от вси4ко това за нормалния обикновен 4овек е никаква неисе само пари хар4ат за по4ивки и за коли а народа не го и интересуват а те се 4удят де да идат на по4ивка след това им е умряло ухото
145
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съси и Орешков се събрали да теглят чоп, кой да си подаде оставката. Цяла вечер теглили клечки и всичките клечки излизали все къси. Когато се вгледали в кибритената кутийка, там пишело ГЕРБ!
144
13
 
10
 
! Отговори
ШибаЯку преди 9 години
Да живее Орешарски !
143
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде Микуфф - УВОЛНЕНИЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ !
142
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Червено ЕлфчеНе бързай, остави на нас, безцветните елфчета, ние ще си го опукаме Тиквата, ти стой наблизо, че и твоята ще последва!
141
15
 
7
 
! Отговори
Червено Елфче преди 9 години
Хайде Боко Тиквата да идва по-бързо, че съм приготвил една бухалка и искам да я вкарам в простата му кратуна...
140
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко си подаде оставка и се свърши Тези са пълни *** ти го плюеш то си мисли че дъжд го вали
139
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
точно менда стоянова да каже това при положение че окраде половин нап Пловдив... не е ли малко СРАМНО вместо да е в затвора да стои депутат?!
138
3
 
25
 
! Отговори
до 170 преди 9 години
Каква лява партия е БСП?Това е збирщина от забогатели комунисти-милиардери, които провеждат най-вълчият капитализъм!
137
8
 
6
 
! Отговори
езоп преди 9 години
Може да сме гладни, но поне сме забавлявани перменентно, братя наследници на герои.Ако хунтата на 'ГРАБ' АД погрешно интерпретира действителността и хранят надежда, чеако дойдат на власт, посрещането ще име по-разлино от това на сегашните,нека това бъде единствено и само техен проблем.Историята учи, вие я помнете, записвайте я и разкзвайте на вашите деца.Учете ги на морал, чест и дойстойнство, че може да не са богати с пари, а богати на светлина и добри дела, това е вашия е дълг ...
136
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тиквата ще ви свърши хубава работа, няма се плашити.
135
0
 
8
 
! Отговори
:) преди 9 години
Принципно не ми пука кой е на власт ...устроил съм се така че заплатата ми е доста над "високите" за страната .....но гледам и се чудя как народа иска да се оправи като обърнал партиите в футболни отбори :) Вика кой бил кой по силен , а не се споменава нищо кой какво ще направи ! Смешно е че народа не гласува за малката светлина в тунела , а за по сигурно си стои там ! Жал ми е но явно само силните успяват ! Познат е на 1700 лв заплата тв и е долу горе добре казва , не знам тия по 400 лв как са.
134
8
 
17
 
! Отговори
до комунист преди 9 години
Не знам кой е *** на америкаците, ама вие, комунистите сте били винаги памперси на руските ***!