Коалиция ГЕРБ-БСП ще е най-добра за България

Калфин: АБВ би подкрепила такъв кабинет
Обновена: 11 окт 2014 16:27 | 11 окт 2014 16:26,
109
Коалиция ГЕРБ-БСП ще е най-добра за България
Снимка: архив БТА

Бъдещият шеф на парламентарната група на АБВ Ивайло Калфин обяви, че най-добра за България ще е коалиция между ГЕРБ и БСП. Той даде да се разбере и че при такъв вариант на кабинет АБВ може и да даде подкрепата си.

Още по темата
„Най-добрият вариант за страната е създаването на широко коалиционно правителство, в което да участват първите две партии – ГЕРБ и БСП”, каза Калфин пред Радио „Фокус” – Варна.

Той обясни, че АБВ трудно би подкрепила дясноцентриски кабинет на Бойко Борисов. „Трудно постижимо е постигането на широко коалиционно правителство между първите две партии, но решението на ГЕРБ да формира дясноцентристко правителство с няколко малки групи около себе си не носи особена стабилност на държавата и ние няма как да бъдем част това мнозинство”, каза бившият евродепутат.

Той обаче обясни, че кабинет ГЕРБ-БСП ще донесе най-много стабилност в страната и АБВ би могла да допринася за успеха му с програма и идеи.

„В противен случай ние бихме подкрепили отделни политики, каквото и мнозинство да се случи, които са полезни за държавата. Но общо взето с ГЕРБ и партиите около тях се очертава да бъдем остра опозиция”, допълни Калфин.
Той отново обясни, че нови избори са най-лошият вариант за страната. „Българските граждани очакват политиците да намерят начин и да започнат да решават проблемите, но не с партийни битки, а с повече съгласие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Герб-БСП-АБВ и лабаво няма. Бай Тодор би им завидял.
83
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гербави ченгета и червени *** е наистина най-добрата коалиция. Все пак са от едно комунистическо котило-БКП и може да се направи нещо, докато другите новоизлюпени са с единствена цел -мазното кокалче. Ама тиквата няма да го проумее.
82
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
aide i tozi akal dava s med i sldkodymni prikazki shte ti izvadi dyshata ,oligar kradec i izmamnik samo vajeto i na nai blizkia klon drane.
81
2
 
0
 
! Отговори
сократ преди 9 години
БСП,ако иска да е 1,никога повече съюз с никой от помията, която е.а майката на цялата държава.Погледнете всички партии,до една са или деца,или внуци,или самите те бяха Партийни членове,но никога не са били комунисти.Някой да си спомня,че те просто бяха заради интерес партийни членове,но никога убедени в социална идеология.Кои са работодатели,милионери и банкери.Днес трябва да се повтори случката след 9септември и цялата *** в Белене за храна на прасета, а парите обратно в Държавата Дай бож
80
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АБВ са червените мутри да знаете а сините мутри са Герб
79
1
 
8
 
! Отговори
тъй тъй преди 9 години
Та да си дойдем на думата!Значи,най-после изплюхте камъчето,а?:))
78
1
 
3
 
! Отговори
Балалйка преди 9 години
Ами,така си е ,БСП,АБВ и ГЕРБ имат политически ръководства ,съставени от бивши функционери на БКП и Комсомола,които са се скарали и разделили заради пустия държавен кокал.Е,време е да се уточнят порциите и да се регламентират писмено,а не да се оставя тази работа на уж по-философски настроения Доган.След като му отнеха правомощията,да вземат да регламентират схемата на основата на взаимни компромиси.
77
3
 
10
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 9 години
Ти и този до теб кои сте и защо се опитвате да давате акъл на другиНаправете коалиция вие,нали за това излезнахте от БСП.Видяхте ли се какво представлявате -дребнички ренегати и зли сектанти.
76
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе направете си трите комунистически партии Герб+БСП+АБВ да нема лабаво
75
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
мачкай боко тези ***
74
4
 
5
 
! Отговори
ДОКТОР ГЕРБЕР: преди 9 години
Най-доброто лечение на нацията е ДА СЕ ИЗКОНСУМИРАТ НАПЪЛНО, ПОМИЙТЕ НА ПАРТИЯТА БКП/бсп и агентите на ДС!ОСТАВЕТЕ , ЧЕРВЕНИТЕ ДА СИ СЪРБАТ ПОПАРАТА , ДО СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ!САМО ТАКА ЩЕ ПОУМНЕЕМ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
73
12
 
3
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
До оня ден бих бил яростен противник на подобна коалиция, но нещата се променят в международен план и днес мисля, че пред България няма друг полезен ход от този. Дано Янаки да не започне с чувствата, става въпрос за единството на страната.
72
3
 
5
 
! Отговори
ЩО ,БЕ...ХА,ХА,ХА преди 9 години
НАЛИ , ДПС ИЗБРАХА ГОЦЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТ....???!!А , *** Е ЧОВЕКА НА ПЕЕВСКИ!Кво пречи на "СПАСИТЕЛИТЕ ОТ НФСБ"---да се жертват за България в една коалиция с ДПС??Я , как АТАКА се жертваше за България, с "ПОЗЛАТЕН ПРЪСТ"....??!!!....ЧЕ И АТАКА , МОЖЕ ДА СЕ ПРИСЪЕДИНИ -----КЪВ Е ПРОБЛЕМА ????Мога да се басирам СЪС ВСЕКИ , че ако ГЕРБ вземе властта ---всички ТИЯ ще се "КОАЛИРАТ "---незабавно!
71
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трай, не думай, Верке Александрова!!!Само такава коалиция ни липсваше!
70
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Естествено Първанов, това беше целта да разцепиш БСП и да ги предлагаш на Борисов.Никкава коалиция с мутрите! Коалирай си се ти с тях, нали сте си лика прилика.Ти направи Борисов генерал, той ти бранеше обръчите от фирми като Мишо Бирата. когото навсичко отгоре ликвидирахте и физически. Предател гаден!
69
5
 
6
 
! Отговори
DDD преди 9 години
До МРАЗЯ КОМУНЕТАДреме НИ на фара... Нали не вярваш, че някой тук го е грижа какво мислиш ???
68
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
KOLKOTO I DA NE VI SE VQRVA TOVA E NACHALOTO NA KRAQ NA BOKO TIKVATA VREMETO RABOTI PROTIV NEGO
67
6
 
13
 
! Отговори
Хеътърчо преди 9 години
До МРАЗЯ КОМУНЕТАhate - мразя, hater(хейтър) - нарицателно за всичкомразещите.В ГЕРБ комунистите са колкото в БСП, може и повече да са...
66
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
1.Българските граждани не очакват нищо от българските политици,а се спасяват по единично.2.Спомням си идеите на Първанов за реиндустриализация и създаване на качествен човешки капитал.3.Ако вие ,другари, влагахте крадените пари в рентабилни производствени предприятия,а не в зад*иците си,метресите и децата си,днес в БГ можеше да има индустрия.4.Всяко нещо си има време под слънцето и вашето време изтече5.ПРОДАВАЙТЕ!Ама и за това се иска ум.
65
4
 
12
 
! Отговори
колибри преди 9 години
Много се надявам новото правителство да бъде сформирано от БЪЛГАРИ с мисъл за БЪЛГАРИЯ.