Полша ще ни ремонтира МиГ-овете за ?6 138 000

Така авиацията ни ще има още три изправни машини през лятото
90
Полша ще ни ремонтира МиГ-овете за ?6 138 000
Снимка: Булфото, архив

Министърът на отбраната Николай Ненчев и полският му колега Томаш Шемоняк ще подпишат договора за модернизация на самолетите ни МиГ-29.

Още по темата

Срещу 6 милиона и 138 хиляди евро полските Военно-авиационни заводи ще ремонтират шест български двигателя, съобщи БНТ.

Така в края на август или началото на септември 2016-а България ще прибави към авиацията си още три изправни машини. Договорът между България и Полша е за срок от 10 месеца.

Поляците се ангажират да модернизират напълно четири български двигателя до 6 месеца след доставката им. Още два двигателя ще са готови четири месеца след това.

Част от модернизацията ще се извърши във Военно-авиационния завод край Варшава.

Ненчев, който вече е във Варшава коментира, че във военният завод там са извършени ремонти на 170 двигателя без нито един инцидент.

Сделката с поляците спестява на страната ни 24 милиона лева и допълнителни близо 3% мито, което няма да платим, както и 20% ДДС. Разходите по транспорт на двигателите са за полската страна.

За да не чакаме, докато станат готови първите двигатели, поляците ще ни заемат два свои двигателя за 200 летателни часа - 20 дни след подписването на договора, посочи Ненчев.

След модернизацията те ще ползват два наши за същия брой часове.

Според Николай Ненчев реакцията на Русия в случая е прекалено емоционална.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ненчев е вреден за БА.
4
0
 
9
 
! Отговори
ББ преди 8 години
Ничиго!
3
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някои хора искат цял живот да са роби и да ги *** рашките.
2
10
 
40
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Да уточним, че всеки МИГ има по два двигателя. Така че прословутите 6 двигателя ще стигнат не за 6 самолета, както би си помислил средностатистическия българин, а само за .. 3 самолета.Русия държи лиценза на МИГ.Поляците не могат да ремонтират тези самолети без руско съгласие, а такова няма.Очевидно Полша е готова да плаща големи неустойки и да ремонтира без пари нашите МИГ-ове ...Само на мен ли ми се струва, че нещо не е наред в цялата тази сага ?
1
13
 
35
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Поляците не знам как ще ги ремонтират като руснаците казаха, че няма да им дават части. Предполагам ще вземат от стари двигатели или ще си ги изработват само. Освен това договора е само за двигателите, а в самолета има още много системи за обслужване. Реално след този "ремонт" оставаме без МИГ-29, само за 6 милиона евра :)