Митов за отговора на Русия към Плевнелиев: Невъзпитано!

Президентът не е казал нищо ново, настоя външният ни министър
22 ное 2015 19:15,
694
Митов за отговора на Русия към Плевнелиев: Невъзпитано!
Снимка: архив, Булфото

Външният ни министър Даниел Митов нарече изявлението на говорителя на руското външно министерство Мария Захарова, насочено срещу българския президент Плевнелиев "невъзпитано" и "незаслужаващо внимание".

"Ние много пъти сме реагирали на подобни изказвания, не всеки път е необходимо това да се случва. Президентът на Република България има неоспоримо предимство пред коментиралата го страна. Той е избран на свободни демократични избори и никой не може да отнеме правото на президента на независима държава, делегирана му от суверена, да артикулира тези политики. Плюс това президентът не е казал нищо ново. Такъв тип говорене съществува в рамките на целия ЕС, и на трансатлантическата общност, всички са наясно за какво говорим", допълни той.

Още по темата

Преди дни Росен Плевнелиев обвини Русия пред британския вестник "Индипендънт", че готви "подривни действия" на Балканите. Във въпросното интервю държавният ни глава заяви, че Русия се готви да води "хибридна война" на Балканите, целяща да дестабилизира цяла Европа.

Българският президент също така каза, че руската армия все по-често навлиза в "зоната за сигурност" във въздушното пространство над Черно море. От кримската криза насам руски военни самолети нарушават зоната 10 пъти по-често, подчерта Плевнелиев.

В отговор на думите му, Мария Захарова обяви, че в интервюто на българския президент се набива на очи "абсолютният дефицит на аргументация, навсякъде се повтарят вече използвани или изоставени клишета".

Днес министър Митов настоя, че с Русия може да се разговаря само по две теми - ядреното споразумение с Иран и сирийската криза.

Той допълни, че няма нови геополитически реалности, както се опитват да подсказват в изявления и коментари руски политици и анализатори. Митов уточни, че действията на България са насочени в едно - защита на националния интерес на страната, който правителството разбира като гарантиране на достойни доходи и сигурност на българските граждани, а най-прекият път за това е пълноценна интеграция в структурите, нормите и стандартите на Европейския съюз и НАТО.

Той припомни, че политиката на България към Русия е недвусмислена.

"Още през миналата година след интензивното начало на кризата в Украйна и анексията на Крим, ние казахме ясно следното: с Русия трябва да се разговаря въпреки всичко това. Санкциите са налице и са свързани с кризата в Украйна и с изпълнението на Минските споразумения. Санкциите няма да бъдат отменени, докато Минските споразумения не се изпълнят в пълен мащаб. Но в същия момент разговори с Русия трябва да се поддържат, трябва да има канали за комуникация и две са основните теми, върху които можем да разговаряме. Това е ядреното споразумение с Иран и кризата в Сирия. Това се и прави. Но няма нова геополитическа реалност, това трябва да се разбере много ясно", каза българският външен министър в интервю за Агенция "Фокус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


694
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
355
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Mitov ti si USA podgasnik no ne ni vkarvai v rasprava i umrasa s rusia. Ot Tova bG nama nujda islagasch gerb i bB plevneliev pravi gafove Kakto s nagradata na gr Patriarh taka i mn Dr gafove ima loschi ne kompetentni savetnizi ne islagate bB i bG a mitov da si hodi v USA poslanik ili konsul4e
354
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Motiv ne vkarvai ruska omrasa v bG
353
2
 
17
 
! Отговори
Много опасно преди 8 години
Изказванията на Митов и т.н. Президент в невъзможност за изпълняване на задълженията си са меко казано глупави, а по-ясно казано, много опасни. Те показват, че ние нямаменационално отговорно правителство. При обстановка когато се консолидира съюзът на Русия с Китай и Иран, при положение, че американското робство не е по-добро, а е по-лошо дори от руската зависимост на България, тия хорица нищожни Пленелиев и Митов безотговорно и слугинажно си играят със съдбата на цял народ, както е казал Левски
352
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МИТОВ НЯКОЙ ДА ВИ Е КАЗВАЛ С ПЛЕВНЕВЛИЕВ ДА СИ ПОДАДЕТЕ ОСТАВКА ? ДА! АМИ КАКВО ЧАКАТЕ? ДА СИ ПЛЕЩИТЕ ГЛУПОСТИ МОЖЕТЕ ДА СИ ПОЗВОЛИТЕ У ДОМА НО НЕ И ОТ ИМЕТО НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.. МАЙ СЕ МИСЛИТЕ ЗА БОГОВЕ. НЕ-ВИЕ СТЕ САМО ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ТАЗИ ДЪРЖАВА - ИЗБРАНИ СТЕ ОТ НАС...НО НИЩО НЕ СТАВА ОТ ВАС.
351
3
 
27
 
! Отговори
Критично преди 8 години
Ако България беше независима и свободна държава, чиито държавни чиновници като Плевнелиев и Митов служат на интересите за запазване на живота на българските граждани и на интересите на държавата България, то нито Митов щеше да бъде външен министър, нито Плевнелиев президент.Критично необходимо за нас е да помислим сериозно по този въпрос. Критично необходимо е Плевнелиев да подаде оставка, а Борисов да поиска оставката на Митов.
350
3
 
20
 
! Отговори
Ти си палячо преди 8 години
Абе платена мишка ***, от коя дупка се изрови. Отиди да хрупаш ГМО царевицата си и си трай в дупчицата да си вземаш заплатката и черните пари в пликче. Колко си жалък, безгръбначна платена пионка. Срам ме е че имаме такъв министър.
349
2
 
11
 
! Отговори
ime преди 8 години
Така са му казали, така говори министърът. И той си пази хляба. Въпреки, че знае, че тази позиция е пагубна за страната.
348
2
 
21
 
! Отговори
Учтиво мнение преди 8 години
Добре би било, ако Митов мисли за живота на българите и съдбата на България. Добре би било това да прави и Плевнелиев, макар, че от него това е трудно да се иска, тъй като той изцяло е неадекватен.Русия използва в борбата си срещу ислямските изродени Ракетите Х-101 и Х-102, които поразяват цели на 5 хиляди километра. Не е поискала Русия, не ни е изравнила на килим! Затова смятам изказванията и политиката на Плевенлиев-Митов за напълно безотговорна и античовешка към българите и държавата.
347
2
 
11
 
! Отговори
Георги Шопов преди 8 години
Само глупаците вървят в една посока и имат една алтернатива .Бог дарил страната ни само хубави неща и Ограничени държавни ръкводители за наказание.Оненазумни ' О ограничени не се дърлете Вижте даже О бонго разбра това което не искате ине можете да разберете!!!!! Че фащ не са изключителни О ограничени така ставате по нищожни жалки .
346
2
 
21
 
! Отговори
МРАВКА преди 8 години
ТОЯ АМЕРИКАНСКИ АГЕНТ И ПЛЕВНЯТА ЩЕ СИ ЗАМИНАВАТ,НО НЕ ВИ ЛИ СЕ ИСКА ДА ОДГОВАРЯТ ЗА АНТИБЪЛГАРСКА ДЕИНОСТ?
345
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ГЕРБзначи докъде стигнахме, текстове оспорващи официалната политика на големия брат ЕС НАТО да се забраняват и цензурират, къде е разликата от там от където тръгнахме за какво Костов скачаше на площада след 10 Ноември и пееше 45 години стигат
344
4
 
25
 
! Отговори
Иванов преди 8 години
И президентчето и тази мека китка трябва да си ходят. Колкото по-рано, толкова по добре за България.
343
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ясно е че на нашия демократично избран и независим президент речите му се пишат от същото място както и речите на Стотелберг и Порошенко и Дипкунайте, по реториката липсата на аргументация не знаенето на елементарни факти , същите като на Саманта Пауерс (ООН САЩ)1 исмислена война 2 необосновани санкции свързани с изпълнение на условия които запада не изпълнява 3 това че американски моряци се *** от страх при прелитане на руски самолет покрай тях представено като заплаха за България
342
3
 
31
 
! Отговори
Относно учтивостта преди 8 години
Да, наистина е неучтиво да противоречиш на човек, който не е на себе си. Човек, който не е на себе си е неучтиво обаче и да бъде Български президент.Както и е неучтиво от страна на саш да отнемат независимостта на Българската външна политика, което означава, че не ни смятат за държава, което е много неучтиво.Неучтиво е сащ да ни наложат този техен наложник митов, който се държи крайно неучтиво с българския народ и държава, като служи на чужда държава, а се води външен министър на България.
341
8
 
9
 
! Отговори
вие питате преди 8 години
Вие питате: Какво е общото между Плевелиев и Хитлер?Ние отговаряме: И двамата са избрани демократично!
340
4
 
28
 
! Отговори
без пардон преди 8 години
Хибридният другар Митов за отговора на Русия към хибридния другар Плевнелиев.
339
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
590За последно...Какво общо има НАТО? Те не са ни спонсорирали, както правеха с Гърция. Какво общо има ЕС като периода 2007-2008 нищо не са ни отпускали? Но въпреки това бузлудата в лицето на Станишев вдигна средната заплата с 100% без да засегне икономиката. Да помня, както и царя каза че няма да си иска горите и за колко дни щеше да оправи държавата?
338
6
 
20
 
! Отговори
До Одисей 1 преди 8 години
Ако има някой, който да има самочувствие с такъв външен министър - плазмодий - е за лудницата. Благодаря ви за самочувствието на колония от третия свят, което създавате!
337
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
588Хайде оставям те че взе много да си плетеш приказките и да садваш като сам си харесваш коментарите.
336
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
579Ами по-добро лице бяха, Първанката няма толкова изцепки за 10г, колкото сегашният има за 3. Никакво понятие за политика. Статията по горе показва елементарен пример за това.Хайде, някоя щуротия, която не можеш да отречетеш. :D То една да беше ... как да ги запомниш всичките.