Бедност, не бедност, депутатската заплата расте

В парламента не си замразиха парите, било популизъм
Обновена: 2 дек 2015 22:23 | 2 дек 2015 21:27, Камелия Цветанова
78
Бедност, не бедност, депутатската заплата расте
Снимка: Булфото, архив

Парламентът отхвърли предложението на Патриотичния фронт през 2016 г. да не се допуска повишаване размера на заплатите на народните представители, министрите, президента, вицепрезидент, областните управители и членове на политически кабинет.

"Всички, които сме ходили в казармата, си спомняме логото, което пишеше на всяка казарма: "Думата учи, примерът води", посочи съпредседателят на ПФ Красимир Каракачанов и призова за подкрепа на предложението.

"Това не е популизъм, след като не се съгласявате минималната пенсия да е 300 лева, а искате с 300 лева да се увеличава депутатската заплата годишно, за какъв морал и пример говорим пред обществото", обясни Каракачанов, цитиран от БТА.

Той се обърна специално към колегите си от БСП с призив, ако искат да бъдат истински социалисти, да подкрепят предложението.

Красимир Велчев от ГЕРБ припомни, че именно управляващата партия вече е замразявала депутатските заплати, но с това се спира и скокът на възнагражденията на всички управленци в държавата.

По думите му това е чист популизъм.

"Когато чувстваш, че заплатата ти е малко по-висока, можеш да я дариш", коментира Каракачанов.

"Всички знаят, че заплатите на народните представители в България са най-ниски в Европа. Да не изпадаме в някаква крайност, да тръгнем и пеша, и боси, за да покажем колко сме социални", посочи той.

Корнелия Нинова отбеляза, че групата на БСП  има решение да подкрепи предложението на ПФ, защото възнагражденията на депутатите трябва да се съизмерват с доходите на българите у нас, а не с тези на народни представители от други държави, където стандартът на живот е много по-висок.

"Знам, че вие много забавно да се закачате с БСП - малка партия трябва да се измерва с най-голямата нормална партия и най-старата", отговори на Каракачанов колегата й Атанас Мерджанов.

"Вие ме разплакахте, г-н Мерджанов, като гледам резултатите на ВМРО като малка партия са същите като на БСП, и ние нямаме областен кмет, и вие нямате, коментира Каракачанов. По пътя, по който сте тръгнали, може би ще трябва да помагаме на следващите избори да вкарате някой общински съветник", добави той.

След отхвърляне на текста за замразяване на депутатските Йордан Цонев от ДПС обясни, че е гласувал против, макар предложението да е било облечено с прекрасни доводи.

"Бедност, безработица - всичко това е вярно. Но, когато някои си предлага замразяване на заплатата, винаги ми мирише на два аргумента - че има доходи, които са нерегламентирани, и че не работи и не заслужава тези пари", добави Цонев.

По думите му хората в парламента работят и следва да кажат, че заслужават тези доходи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още по темата: бюджетзаплатидепутати
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Vel4ev ot gerb Sega besche bkp i obi4asche ruskite grupi
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сития на гладния не вярва ! Чакаите да ви оправят живота .
49
1
 
3
 
! Отговори
Мен преди 8 години
В най-бедната държава в Европа, с най-некадърните управляващи, ама с най-високите заплати- депутати! А е и всяка година си ги увеличават! А иначе за народа пари няма, за него игрите на глада!
48
0
 
5
 
! Отговори
реалист преди 8 години
Тряябва нов метод за изчисляване на депутатските заплати, без сами да си ги определят, защото са много алчни.
47
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕДИНСТВЕНОТО СПАСЕНИЕ Е-НИТО ЕДИН ЧОВЕК ПРЕД УРНИТЕ ПРИ СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ!!!ТОТАЛНО ГРАЖДАНСКО НЕПОДЧИНЕНИЕ,СПИРАНЕ НА ПЛАЩАНЕТО НА ДАНЪЦИ И ВСЯКАКЪВ ВИД ТАКСИ!САМО ТАКА ТЕЗИ *** ЩЕ СЕ ОМЕТАТ ОТ ВЛАСТТА!ПО ТОЗИ НАЧИН МАХАТМА ГАНДИ ПРИНУДИ ВЕЛИКАТА БРИТАНСКА ИМПЕРИЯ САМА ДА СИ ТРЪГНЕ ОТ ИНДИЯ.НО НИЕ СМЕ НАРОД ОТ ОВЦЕ И *** И ЗАТОВА НИ ПРАВЯТ НА МАЙМУНИ А ПЪК ВИЕ СИ ДРАСКАЙТЕ ПО ФОРУМИТЕ!ДРЕМЕ ИМ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ НА ОНАЯ .....А!!!
46
0
 
1
 
! Отговори
Pensioner преди 8 години
Raste, raste....ama ne mladeiat:-):-):-):-):-)skoro i te sa pensioneri!:-):-):-)ako....
45
0
 
14
 
! Отговори
Контра възмутен преди 8 години
Наглост, наглост, наглост!!! Н.С. СЕ ГАВРЯТ С БЪЛГАРИНЪТ , КОЙТО ГИ ИЗДИГА НА ВЛАСТ!!! КАК СЪС СЪБРАНИТЕ ОТ НАС, РАБОТЕЩИТЕ ДАНЪЦИ РАЗПОЛАГА ШАЙКА НАГЛЯРИ??? ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Е С РЕФЕРЕНДУМ ДА ИМ ГЛАСУВАМЕ МИНИМАЛНА РАБОТНА ЗАПЛАТА НА ДЕПУТАТИТЕ БЕЛКИМ СЕ СЕТЯТ КАК СЕ РАБОТИ В ИНТЕРЕС НА ОБЩЕСТВОТО!!!
44
0
 
11
 
! Отговори
men преди 8 години
Призовавам всеки човек да си удържи по 300 лв от данъците
43
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вярно са шайка наглеци.
42
0
 
4
 
! Отговори
доПетьр преди 8 години
Аз сьм *** човек, не умен депутат, но смятам, че ако даньците са нормални и знаеш кьде оптват, никой няма да ги укрива. Ако рерифразиоаме Кенеди ,, Не се питай какво си дал на дьржпвата, питай се какво е дала тя на теб,,
41
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви са тези глупости, заплатите им били най-ниски в Европа ?! Че те и тези не заслужават, да не би да са защитили интересите на народа ни, крадат като за последно и само трупат нови дългове, половината от които отиват по джобовете им.
40
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ПетърПроблемът е че нашите политици крадат и с високи заплати.
39
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На там отива работата...
38
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По-добре гражданска война, отколкото живот в бедност.
37
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Погледнете снимката.Тия не се хранят добре, заслабнали са, само на бузи, гуши и шкембета са станали.
36
20
 
0
 
! Отговори
Петър преди 8 години
Най лесното нещо да плюем по нашите политици за 300 лева увеличение ! Абсолютен популизъм. Какво искате да стоят на минимална заплата и да говорим какви са продажници ? Увеличението като сума е нищожно за бюджета на държавата. Половината от хората, които са ядосани от това увеличение са на държавна служба нали ? Колко % от бюджета отива за хора, които цял живот чакат макар и мизерната си заплата от държавата ? А колко % от нас укриват данъци ? 300 лева на 400 човека ни е най малкия проблем.
35
0
 
30
 
! Отговори
Американ преди 8 години
Заплатите на депутати, министри и подобни трябва да са свързани с нарастването на заплатите извън сверата на властта. Обратното е неморално и грабителско.
34
0
 
5
 
! Отговори
LEVSKI преди 8 години
До вссAMI TE NEGO ZNAYAT KAKVO E
33
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Свещи да си купят със заплатите и за опело да ги дават дано!
32
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Всички знаят, че заплатите на народните представители в България са най-ниски в Европа"Обаче никой не знае,че депутатите са най-бедното съсловие в в България и Европа! Даже и бежанците ни заобикалят,щото не искат да са депутати!