Комунисти vs. антикомунисти!? Стига вече!

БСП предлага табелки за всички унищожени заводи
5 апр 2016 13:22,
177
Комунисти vs. антикомунисти!? Стига вече!
Снимка: Reuters

Време е да спрем да разделяме нацията на комунисти и антикомунисти. Този призив прозвуча днес от редиците на БСП по повод серията законопроекти срещу и в подкрепа на комунизма.

"Искаме историята да бъде оценена правилно", настоя соцдепутатът Стоян Мирчев, който нарече десните в парламента псевдореформатори и ги обвини, че разделят нацията на комунисти и антикомунисти.

"Най-страшното е, че десницата в момента няма сили за никакви реформи, като изключим напълно деформиращата реформа в образованието, и запълва политическото време с вадене на някакви скелети от гардероба", каза Мирчев пред bTV.

Още по темата

Той все пак призна, че комунизмът е допуснал грешки. Според депутата те са основно в първите години след 1944 г.

"Тях никой не ги отрича, но е важно да се гледа цялата история. Има и много позитиви, които са се случили за държавата, но това никой не го гледа", каза още Мирчев.

Соцдепутатът обяви и че псевдодемократите, които са разграбили държавата, искат да заличат историческата памет на нацията, за да изтрият и спомените за това, което са направили те самите.

"Вместо да говорим да слагаме табелки на паметници, нека да сложим паметници на местата на всички заводи, които унищожи Иван Костов", предложи Мирчев и даде пример за надпис: "Тук имаше завод, който докарваше еди-каква си печалба на държавата".

Според социалиста по времето на управлението на Иван Костов у нас са разрушени 3600 предприятия.

Стартът на серията закони против комунизма беше даден от депутата от ГЕРБ Методи Андреев и реформаторите Мартин Димитров и Петър Славов през януари. Те поискаха възхваляването на комунистическия режим да се наказва със затвор до 3 години и глоба от 3 000 лв. до 5000 лв.

Андреев, Славов и други депутати внесоха и проект за забрана на комунистическите символи и поискаха те да бъдат премахнати от учебници, паметници, фасади на сгради и други. Десните предложиха и наказания за тези, които не го правят.

В духа на искането им преди седмица падна и първата петолъчка след началото на дебата – тази от стария герб на София, част от реставрираното пано на обновената Централна гара.

В отпор на антикомунизма левите сили в парламента излязоха със свои предложения. Независимият Велизар Енчев внесе проект с предложение да се наказва със затвор и глоба всеки, който оспорва идеите на антифашизма.

"Атака" пък внесе предложение да се влиза зад решетките за проповядване на неолиберализъм, а БСП настояха и другите тоталитарни режими (1923 – 1926 г.) и (1934 – 1944 г.) да бъдат обявени за престъпни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
все едно да обвиним България за Османското Иго и за избитите християни. Точно по същия начин можем да обвиним руснаците, че еврейските болшивики избиха 27млн руснаци. Само Фелиск Дзержиснкий - зъл евреин е избил 15 млн християни. Намеа китайци и африканцЗнам, че хората са изначално прости, *** все на някой трябва да му светне. Другарят Джугашвили обърна преврата и накара комунизма за работи за държавата, вместо обратното при Ленин и 90% в трудови лагери ако беше Троци (както той го е виждал
104
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 1944Айде да не си мерим комунизма с тоя, който се е стоварил на руснаците, става ли? Че в организаторите на Октомврийската революция няма кьорав руснак, за сметка на това бъка от представители на избрания народ. А най-бесния период от комунизма пък е дело на грузинец...
103
6
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Крадецът Путин и криминалните руски олигарси са основни виновници за източването на най - добрите наши активи , КАТО ВЪРХА Е ОГРАБВАНЕТО НА КТБ ОТ НЕГОВИТЕ ПРИБЛИЖЕНИ И НАШИТЕ РУСКИ СЛУГИ -- *** !!!!!!
102
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези от БСП останаха един файтон хора и нещо им хлопа дъската. Само бълнуват за някакви заводи и петилетки - луда работа
101
8
 
7
 
! Отговори
1944 преди 8 години
По време на Османската империя ,българите са имали право да : - да ходят на черква , да имат нива и дюкян , да да могат да учат където поискат По време на КОМУНИЗМА наложен от Руските пълчища на 09.09. 1944 - нямаме право да ходим на черква и ни преследваха , нямаш земя , нямаш право на дюкян / магазин / не можеш да пътуваш извън страните окупирани от Русия !!!!!!! Заради този комунистически геноцид сме послед
100
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За *** ТАБАК ще сложите ли другари защото вашата Русия чрез банката на Путин ВТБ я довърши
99
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Както винаги наглите *** искат да продължат да грабят и да забравим грабежите и убийствата в миналото. Искат да ни убедят, че така нещата у нас ще потръгнат и ще станем нормална държава. Обаче в света няма никоя държава която да просперита когато в управлението има крадци и убийци.
98
3
 
4
 
! Отговори
анев преди 8 години
НЕЗАБАВНА ЛУСТРАЦИЯ НА ВСИЧКИ КОМУНИСТИ ДА НЕ ЗАЕМАТ 10 години управленски постове на всички нива !!!!! Виновните за унищожаването на държавата за периода 1944 - 2016 комунисти да получат справедливи наказания !!! САМО ТАКА БЪЛГАРИЯ ЩЕ ТРЪГНЕ НАПРЕД !!!!!
97
7
 
6
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Руското(комунистическо ) е по жестоко от турското. По време на това руско иго нямахме право на :имот,религия,национално самочувствие,учихме извратена история писана от кремъл и преписвана от наши "учени" за да имат титли,живеехме в държава концлагер и който се опиташе да бяга-смърт,нямаше свобода на слово,зорноволно бачкахме в селското стопанство и първо качество продукция заминаваше за руснаците,скриха за аварията в Чернобил,децата на "враговете а народа" също бяха врагове и бяха репресирани...
96
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След четвърт век мисля, че всички граждани на нашата мила родина се убедиха, че с комунисти начело на държавата няма как да построим европейски капитализъм.
95
5
 
4
 
! Отговори
прав сии 140 преди 8 години
Турция премахва робството 1550 г. В Русия 1908 г идва навласт правителството наСтолипин. Той раздава земя на селяните и създава собственици. Комунистите го убиват 1914 г. Първата руска конституция-1908 Първата турска-1839 Излиза,че" освободителите" ни са си останали крепостни доста дълго след като са ни освободили от робските вериги.Не случайно Дяконът на въпрос какво ще прави след Освобождението отговаря,че ще отиде в Русия ,защото и там има още много робове.
94
2
 
2
 
! Отговори
Г.ЪЗОЛИЗЦИТЕ преди 8 години
от времето на ФЕРДИНАНД и сина му БОРИС се върнаха отново в родния политически живот. Не можаха комунистите да изтребят това долно качество в НЕКОИ българи. За съжаление пак има такива дето са готови да лижат з.адници, дали на Обама или Камерън без значение, важното е кинти да има
93
4
 
4
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Абе вие *** ли сте?Кой инвеститор ще дойде да си хвърли парите тук като внуците на комунистите са начело на държавата.И тия същите *** че демокрацията им разрушила всичко.Американците ли взеха парите от държавата с куфарчетата?Те ли направиха приватизацията?Западняците ти дават условия за живот като чужденец хиляди пъти по-добър от комунистическите държави.За цветен телевизор през 88-*** трябвало да се изръсиш 2000лв. при заплата 100 аре не ми обяснявай тато брато и како на карибите тук.
92
1
 
4
 
! Отговори
СТАЛИН преди 8 години
стигам до извода е бил много демократичен. ШЕПА НАКАЗАНИ ЗЛОДЕИ, а сега в уж свободна България ГЕНОЦИД = 2 МЛН БЪЛГАРИ
91
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хубавото на петвековното робство е, че роди такива люде като Левски, Ботев, Раковски, ...Докато съветското иго роди само малоформации
90
1
 
2
 
! Отговори
ЛЪЖИТЕ НА САЩ преди 8 години
вървят гарнирани с ДОЛАРИ за глашатаите, дето ги разпространяват. Даже ПЕЕВСКИ е назад с МАТРЯЛА
89
4
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Комунистът не може да се промени , затова за него само СЪД за геноцида над българите до сега :: ПРИВАТИЗАЦИЯ - 90 % ОТ ПРЕДПРИЯТИЯТА ГИ ЗАГРАБИХА КОМУНИСТИ -- ВСЕЧКИ ЗНАЯТ ТОВА УПРАВЛЕНИЕ -- 25 ГОДИНИ ОТ ПРЕХОДА -- 80 % ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ НА ВСИЧКИ НИВА СА КОМУНИСТИ НЕ СИ РЕФОРМИРАХА КРИМИНАЛНАТА ПАРТИЯ БСП / БКП !!!! ПО НАГЛИ! НАХАЛНИ И КОРУМПИРАНИ КОМУНИСТИ ОТ НАШИТЕ НЯМА НИКЪДЕ В ИЗТОЧНА ЕВРОПА !!!
88
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БСП иска у нас да цари беззаконие
87
1
 
5
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ ОКУПИРАНА преди 8 години
е цялата, те тръгнали да ми пишат за някоко ПРЕСТЪПНИЦИ, които НАРОДНИЯ СЪД СПРАВЕДЛИВО наказа
86
0
 
7
 
! Отговори
АНТИ преди 8 години
Колко хора се самоубиха по новото време на посткомунизъм, знаете ли?Отчаяни, мизерни, болни...