Танева също спокойна, готова да отчита резултати

"Изпращаме една година с ръст във всички земеделски производства"
11
Танева също спокойна, готова да отчита резултати
Снимка: БТА, архив

Земеделският министър в оставка Десислава Танева не се притеснява, ако се наложи да дава обяснения в Следствието по нейния ресор.

Както е известно двама министри от кабинета в оставка вече са с обвинения – здравният Петър Москов и военният Николай Ненчев, съответно за сделката за турските ваксини и за договора с Полша за ремонт на МиГ-овете.

"Мога да обясня в детайл всяка политика в тези две години, която сме направили. Мога да отчета и резултатите – изпращаме една година с ръст във всички земеделски производства. Рекорден в историята на България на пшеница, за първи път ръст на плодове, зеленчуци – нещо, което до преди няколко години само го говорехме", посочи Танева.

Днес правителството в оставка прие промяна в сметките на ДФЗ "Земеделие". Плащанията във финансиращата част се увеличават с 592 млн. лв., като парите са предназначени за схемата за единно плащане на площ. Танева обясни, че земеделците, които са изрядни, ще получат средствата по схемата сега през декември.

Министърът каза, че това е напълно обосновано и отговаря на желанието на бранша възможните плащания да бъдат дадени авансово предвид ниските цени на земеделските суровини. Обикновено те се правели в края на януари, началото на февруари.

В отговор на въпрос Танева коментира, че когато правителството предаде властта на следващ кабинет първо ще си почине, а после "животът ще каже" с какво ще се заеме.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: МСДесислава Танева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След Бъчварова тая беше втория най-слаб министър.Обаче се чуваше,че е любовница на Боко.
9
2
 
3
 
! Отговори
ККК преди 7 години
Ице, Деса има кой да я топли. Законът на Линч!
8
4
 
6
 
! Отговори
Ицо Контрабандата преди 7 години
Незнам какво и намирате кусур на Десито ама е много секси. Бих я топлил в дългите студени зимни нощи под юргана.
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ръст има само в джоба и на тази офцъъ!!!
6
1
 
9
 
! Отговори
брадавичка преди 7 години
Тези си мислят, че като минат през БГ следствието излизат чисти на сълза, все едно са спечелили дело в Хага. За *** ли ни имате, с този водевил, който ни представяте така пошло. Народен съд ще ви решава съдбата.
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази от най слабото министерство се обажда. 1. Много самостоятелни земеделци, фермери са без полагащите им се евросубсиди. 2. Каквото се произведе от арендаторите още от полето се изкупува за Русия, Египет, Азия. 3.Не е направила нищо за малките ферми, частни земеделци,животновъди и др.
4
2
 
3
 
! Отговори
Rit преди 7 години
Da vidim tablicite tuka - pone 100 v album. :-)
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А за Тойотите защо не разкажеш малко на прокуратурата?
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И къде е тоя ръст *** ***,пазарите са пълни със вносни зеленчуци и плодове,да може би има повишаване на вноса
1
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предполагам можеш да обясниш и защо се изхарчва целия ресурс по 4.1, без да имаш стратегия и анализ на предходната програма? Белите, които направи ще създават години наред проблеми!