Румен Радев първо в Брюксел и Букурещ, а не в Москва

Опитвал се да разсее опасенията, че е твърде близо до Кремъл
Обновена: 29 дек 2016 09:42 | 28 дек 2016 18:44, Камелия Цветанова
220
Румен Радев първо в Брюксел и Букурещ, а не в Москва
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

В интервю за "Файненшъл таймс" новоизбраният президент Румен Радев заяви, че България винаги ще работи заедно с ЕС и НАТО, съобщи БНР.

Още по темата

Според изданието Радев се стреми да разсее опасенията, че е твърде близо до Кремъл.

"Искам България да бъде истински член на НАТО, с реални възможности и да бъде лоялен и предсказуем партньор", казва Румен Радев и посочва, че никога не е посещавал Москва.

Според Радев е необходимо сътрудничество между Русия и НАТО срещу общите заплахи - тероризмът и ислямският фундаментализъм.

"Ако не намалим противопоставянето, не можем да си изправим ефективно срещу тези глобални заплахи", казва Радев.

Авторката на интервюто подчертава, че той говори гладко английски.

Като отхвърля със смях твърдението, че е ориентиран към Русия, Радев казва, че първите му посещения зад граница ще са в Брюксел и Букурещ, а не в Москва.

"България ще си остане проевропейска, но ние не одобряваме Европа на две скорости", казва още Радев.

Като президент той смята да започне персонална кампания за справяне с хроничните проблеми на България като черпи опит от успеха на Румъния във вкарването в затвора на корумпирани политици и връщане на откраднати еврофондове.

"Искам, както правех, когато разработвах тренировъчен модел за военно-въздушните ни сили, да изуча, анализирам и развия най-добрите решения", казва Радев и обещава да проучи не само румънския опит, но и на други държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
1
 
0
 
! Отговори
до 160 преди 7 години
Додо??? Птицата додо???
131
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като гледам Йотова какъв бицепс вади ако тези двамата се сбият аз залагам на нея!
130
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и защо Брюксел за да "усвоите"едни фондове които досега усвоени правилно а не в определен джоб биха превърнали страната в райска градина сега от т.нар усвоени фондове имаме потопени села взривени заводи пътища които се рушат до една година лед ато са направени за това ли първо Брюксел а Букурещ е за парлама
129
4
 
2
 
! Отговори
додо преди 7 години
Радев е моят президент! А който не го харесва да заминава на м.й..та си! 33324
128
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ivan kostov da se maha toi s lukanov sasdadoha mutrite milionerite s hoteli kasina prostitutki tn miseriata doide ot bkp lostov i dr komunjagi prebojadisani v dr partii kato gerb i tn
127
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Napred radev ne se podavai na provokazii i gerbarski intrigi nasna4i mladi kompetentni hora umni istinski balgari a ne podgasnizi na usa i rusia
126
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя кавал ще ходи на официални посощения във Виетнам и Узбекистан. Другаде едвали ще го поканят.
125
3
 
6
 
! Отговори
Demokrat преди 7 години
"Просстия народ у нас е мързелив и вярва на комунисти като Радев, защото много обича да му обещават светло бъдеще.Такъв народ няма да живее добре:ЕС - богати, но трябва да се работи здраво.Русия - бедна, опиянчена, озлобена."Ето един добър пример за озлобените Умозаключения на един *** псевдоантикомунист и настоящ борец за демокрация.
124
0
 
4
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 7 години
До АнонименАМИ ЩЕ МУ ПОДСКАЖА---1--КОСТОВ 2ПРОКОПИЕВ 3 Ф-ДИМИТРОВ 4 БОРИСОВ 5 ЦАЦАРОВ 6 ---ВСИЧКИ УПРАВНИЦИ ОТ1989 ДО СЕГА
123
5
 
6
 
! Отговори
istina преди 7 години
на Радев още не испратила Москва покана,има да чака.
122
14
 
10
 
! Отговори
Изводи... преди 7 години
Просстия народ у нас е мързелив и вярва на комунисти като Радев, защото много обича да му обещават светло бъдеще.Такъв народ няма да живее добре:ЕС - богати, но трябва да се работи здраво.Русия - бедна, опиянчена, озлобена.
121
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев е Преддател, руска ***.Добре, че от президента нищо не зависи.
120
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЗАВЕЛИ БОРИСОВ НА ОПЕРА - ВЪЛШЕБНИЯТ СТРЕЛЕЦ.После разбрали, че са допуснали грешка - трябвало да го заведат на "Залезът на боговете".
119
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като президент той смята да започне персонална кампания за справяне с хроничните проблеми на България като черпи опит от успеха на Румъния във вкарването в затвора на корумпирани политици и връщане на откраднати еврофондове......Това е нещо много добро
118
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Авторката на интервюто подчертава, че той говори гладко английски.....................Много е важно да нямаш нужда от преводач, иначе всеки разговор е досаден.
117
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И 200 ДЕПУТАТИ ДА ВКАРА БОЙКО, СЛЕД 1 ГОДИНА ПАК ЩЕ КЛЕКНЕ И ЩЕ СИ ТРЪГНЕ. ТОЙ ДОСЕГА НЕ МОЖА ДА ИЗКАРА ЦЯЛ МАНДАТ - НАРОДЪТ ГО ИЗХВЪРЛЯ, А ТОЙ ПАК СЕ НАТИСКА. Но нещата се менят. Скоро Меркел няма да е канцлер, на улица "Козяк" ше дойдат нови хора с други разбирания. Все пак Радев е учил в САЩ, не е пожарникар. Това има голямо значение. Пък и Тръмп смята, че с Русия трябва да се разделят и заедно да владеят света.
116
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
някои все не могат да разберат, че светът днес е друг. Няма вече идеи, няма ляво и дясно, и комунистическите и евроатлантическите "ценности" са мъртви.За всичко това се говори по навик. Започва ново преразпределение на зоните на влияние, така както е ставало периодично през последните два-три века.
115
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Алооо...а да ви питам вас: да кажеш, че ако си комунист на възраст ... нямаш душа ИЛИ да нямаш акъл си е еднакво обидно ?
114
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
от 161 че реститутите нямат душа...извинявам се.
113
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 159 Още по-грозно от страна на Цецка, което твърдиш ти- при старите у нас вместо да се получи овълчване, настава приемане на статуквото от безпомощност- дошла от унижение с ниски пенсиии. И тя обиди един оскотял български пенсионер толкова долно! Впрочем и в развитите общества ще е обида ако кажеш на заможните комунисти, че нямат акъл и пак няма да й мине на такава номера с незнанието. Това е все едно да кажеш, че един богат пенсионер- реститут, че няма акъл!