Турски министър към нашите власти: Не спирайте автобусите!

Блокирането на границите нанасяло вреда на страната ни
Обновена: 22 мар 2017 22:48 | 22 мар 2017 22:32, Камелия Цветанова
338
Турски министър към нашите власти: Не спирайте автобусите!
Снимка: Булфото, архив

Министърът на труда и социалните грижи на Турция Мехмед Мюезиноглу призова българските власти да не създават пречки на граничните пунктове за пътуването на желаещите да гласуват в България на вота в неделя.

Още по темата

На среща с избиратели в Ипсала Мюезиноглу заяви, цитиран от БТА:"Призовавам българските власти да не се поддават на провокациите на крайните националисти, нека в името на демокрацията бъдат по-уважителни към правото на вот на гражданите от турски произход с български паспорти, за да могат те да упражнят правата си. Нашето желание е България да не позволява такива действия като блокиране на границите, спиране на автобусите, действия, които нанасят вреда и на самата България. Очакваме от българското ръководство да прояви демократично отношение като осигури и гарантира правото на всеки неин гражданин да гласува спокойно и без притеснения".

Турският министър посочи още, че неговата страна се надява, че случаят с блокирането на гранично контролно-пропускателен пункт на турско-българската граница преди два дни, когато бяха спрени 5 пътнически автобуса от Турция към България, ще остане изолиран случай и че ще бъдат взети необходимите мерки, за да не се повтори това.

Предишния ден валията на Одрин Гюнай Йоздемир призова българските власти да не допускат действия на радикални националистически групи, които блокираха пътя край турско-българската граница.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


338
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
23
 
! Отговори
Андрейчо преди 7 години
Абе тия " сънародници" защо идват да гласуват в България ?! Нали им отварят толкова много секции на място?! Никой не се връзва на благовидния предлог,че идвали да си видят роднините - защо не дойдоха досега,защо не дойдоха по Нова година или за 3 Март ,а тъкмо сега,когато са изботите?! Пълна смехория за ученици!!! Като им е толкова мила България защо не се завърнат да живеят в България,а само крадешката по избори наобикалят?! Много ясно защо - да се повдига духа на турчеещите се българи!
32
0
 
15
 
! Отговори
Хитър Петър преди 7 години
Какъв е този, че да се разпорежда и да казва какво да прави България? България има право да спре този изборен туризъм не само с блокада, а със закона.
31
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз тези, които блокирват не границата, а пътя не ги разбирам...пяхте там 4 часа и се изнесохте...сменете вече грамофона...турците ли ви са за безработицата в България, за влошяването на селското ви стопанство, за икономиката ви, за "евро" заплатите ви и пенсиите...Аре сменете грамофона.
30
7
 
1
 
! Отговори
Бобо до russia преди 7 години
Аз много добре познавам отношенията между Русия и Украйна.Украйна се опълчи срещту руската агресия в донбас и подлата хибридна война.А 1992 е подписано споразумение за гарантирането на цялоста на Украйна в замяна на ликвидирането на ядреното и оръжие.Дали Путин щеше да е толкова смел ако Украйна имаше ядрено оръжие?
29
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тия мустакатите тръгнали да говорят за демокрация, колко народ хвърлиха в затворите без съд и присъда, айде у лево!
28
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ме е страх толкова от турчулята колко от крадливите шваби на Бойко санировчика!
27
0
 
19
 
! Отговори
Евро-Атлант преди 7 години
Въпрос: Защо няма граждани от български произход с турски паспорт?Отговор: Заради демократичното отношение на турските власти от 1913 г.Извод: След като те искат да ни поучават, а ние трябва да ги слушаме- нека да приложим турския опит в наши условия!
26
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така или иначе, това с блокирането на границата е ЕДНА ГОЛЯМА ИЗМАМА на Каракачанската овца, Валчо Винкела и себеподобните им лъжци и измамници! "Блокирането" трае точно толкова, колкото са там медиите, след което всички отиват да се наливат с бира и да ядат кебапчета! Да сте видели до момента да са спрели някой??? Няма и да видите... Не гласувайте за лъжливия Патриотарски фронт
25
1
 
3
 
! Отговори
RUSSIA the best преди 7 години
До 35 БобоПрочети малко повече история и по конкретно за отношенията Русия и Украйна , пък после пиши . Украйна е независима държава и няма за какво да се опълчи на Русия.
24
0
 
4
 
! Отговори
Срам ме е от тях... преди 7 години
Абе султана, така е наплашил у БГ "елито", че не смеят да шукнат... Тия диверсантите направо и билети им купуват без да ги разпитват.... Ни рейсове смеят да спрът ни копче да им кажат... Свили са и траят.
23
7
 
7
 
! Отговори
RUSSIA the best преди 7 години
По всички правила и закони , нямате основания за затваряне на границата . А това , че не ви изнася минаващите границата за кого ще гласуват , си е лично ваш проблем.
22
11
 
4
 
! Отговори
Бобо преди 7 години
Украинците се сплотиха и опълчиха на Русия,а ние мълчим и се превиваме пред мустакатият началник ...
21
0
 
14
 
! Отговори
Факт преди 7 години
До ФактпродължениеРешение на още един проблем:В бюлетините трябва да няма номера на партиите,а само текст.Още по-добре ще е при машинно гласуване,при всеки вот партиите да се разбъркват произволно.Който не може да чете на български-отпада!Няма оправдание,защото образованието до 8-и клас е задължително и БЕЗПЛАТНО!
20
3
 
8
 
! Отговори
Службите спят преди 7 години
Манфред Вебер (слуга на ББ или обратното) се бърка нагло във вътрешните работи на БългарияДа живее корупцията и ГЕРП нали така!?
19
13
 
4
 
! Отговори
До Надя преди 7 години
"Затворете я та да се п.укнат от я.д!"Да не стане пък накрая вие да ***...
18
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Направете им бюлетините с арабски цифри че горките не знаят коя бюлетина е за лютви."НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙТЕ НИЕ ЩЕ НАМЕРИМ БЮЛЕТИНАТА И НА ДОСТ И НА ДПС.
17
0
 
3
 
! Отговори
gogo преди 7 години
Бактън от рабиратели по избирателни кодекси. Този който плащал , който не плащал. Тези условия са толкова лесно преодолими, както броят на секциите. Решението е много просто. При мажуритарна избирателна система въпросните турски партии ще вкарат най-много ПЕТ ( 5) народни представителя в бг. парламент. Всичко друго е приказки за наивници.
16
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако бяхме Гръция или Сърбия щяха да му пратят като официален отговор шпек и салам. Но понеже сме в България отговорът на властите ще е васална усмивка и мълчание.
15
1
 
22
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Да се спират автобусите с желаещи да гласуват от Ана.дола е супер *** идея,освен че е незаконно!Има законен начин да се реши проблема!А той е:Забранява се гласуването на живеещи над 27 години в чужбина.Ще мине в Страсбург,защото там мина аналогичен британски закон забраняващ гласуването на живяли в чужбина над 12 години!Изобщо законите трябва да са интелигентно измислени и да са целесъобразни!Дори и да са насочени срещу някого,да важат за всички и да са принципни!Следва продължение.
14
0
 
9
 
! Отговори
Докога преди 7 години
Тия ще ни имат за Кюрдистан !