Димитър Главчев – най-вероятният шеф на парламента

ГЕРБ обсъждали и Данаил Кирилов, но едва ли ще е той
31
Димитър Главчев – най-вероятният шеф на парламента
Снимка: архив Булфото

Димитър Главчев най-вероятно ще бъде новият председател на Народното събрание. Очаква се той да бъде номиниран за парламентарен шеф от депутатите на ГЕРБ, които ще се съберат днес на първо заседание.

Утре официално ще бъде дадено началото на 44-ото Народно събрание.

Още по темата

Друго име, обсъждано в ГЕРБ като възможен председател на парламента, е това на Данаил Кирилов, пише "Труд". Той бе шеф на правната комисия в миналия мандат на Народното събрание, а преди да стане депутат, бе общински съветник в София.

В ГЕРБ все пак клонят към Главчев, а аргументът да не заложат на Кирилов, е че той ще е по-ценен като шеф на правната комисия. Очакванията към нея са големи заради предстоящите важни промени в изборното законодателство и продължаващата съдебна реформа.

В днешния първи работен ден след Великден преговори за кабинета не се очакват. Днес всички партиите, които ще са част от новия парламент, ще проведат свои заседания.

Очаква се Обединените патриоти да имат свой съвет на коалицията, който също ще заседава днес. В него ще участват председателите и по един от зам.-председателите на партиите в коалицията.

След заседанието на коалиционния съвет, Патриотите също ще имат заседание на парламентарната група, на което се очаква да обсъдят номинацията на ГЕРБ за председател на парламента.

Предварителните сондажи за Димитър Главчев с Патриотите вече били минали успешно.


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
26
 
! Отговори
Ханко преди 4 години
Много моля Всички , престанете да се гаврите с термина " ПАТРИОТИ" , употребен по адрес на тия властолюбци слуги на ГЕРБ , а и изобщо , кой има дава право да обсебват такива сакрални думи за лична консумация , демек ние другите не сме патриоти , че то утре някой ще обсеби и " Българи" за тясно партийни цели...срамота.. ps: по отвратителни муцуни за шефове на НС и темподобни пък на тия гербаджии не се ли намират..?!
7
1
 
33
 
! Отговори
г преди 4 години
Цирка е пълен .
6
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КАТО ГЛАВЕСТО ЗЕЛЕ.
5
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Кирилов му трябват 5 минути, за да произнесе едно изречение от три думи.
4
3
 
36
 
! Отговори
Главчев преди 4 години
глави, кратуни -те тва е герб!
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В ГЕРБ все пак клонят към Главчев, а аргументът да не заложат на Кирилов, е че той ще е по-ценен като шеф на правната комисия..............ЗНАЧИ ЛИ ТОВА, ЧЕ ГЛАВЧЕВ НЕ СТАВА за правната комисия?
2
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не друго,поне името му е с глава.
1
1
 
22
 
! Отговори
д преди 4 години
Атака да не се разминава и с този пост.Бах мама му Сидеров пак ли само за пари ще подкрепя. Тоя от пари е станал червив ,вижте го как гледа само .