Приятели на Русия, Китай и САЩ… Депутатите в 44-ия парламент

Русофилите са с рекордно мнозинство - почти половината от всички в НС
233
Приятели на Русия, Китай и САЩ… Депутатите в 44-ия парламент
Снимка: архив "Булфото"

Русофилите в Народното събрание формират рекордно мнозинство, каквото не е наблюдавано в началото на нито един от последните парламенти.

Почти половината от избраниците, 114 от всичките 240, са се записали в групата за приятелство с Русия. Втората по големина група за приятелство, формирана на базата на депутатските предпочитания, е тази за приятелство с Китай, следвана от групата за приятелство със САЩ.

Списъците с избора на избраниците са публикувани в края на миналата седмица.

Русофилите в парламента са от всички партии и традиционно са най-многобройни.

Още по темата
В 43-ото НС "приятели" на Русия са били 76 депутати. В 42-ия парламент, по време на кабинета "Орешарски", през русофилската група са преминали 137 души. Това обаче не е първоначалният им брой, а включва и тези, които са влезли на мястото на напуснали, пише “Труд“.

Ръководството на най-голямата група за приятелство с Русия за първи път няма да бъде от един председател, а от двама. ГЕРБ и БСП очевидно са се разбрали да си поделят шефското място и в този мандат на парламента то ще се раздели между Красимир Велчев от партията на Бойко Борисов и Антон Кутев от формацията на Корнелия Нинова.

В миналия мандат на парламента БСП и ГЕРБ се скараха кой да бъде начело на групата и социалистите се оттеглиха от нея.

Групи за приятелство в парламента има с държави от всички континенти. Те са неформални структури, а членството в тях става по желание. Всеки депутат може да се запише в която иска и в колкото пожелае. Това води до парадокси, като този на Георги Терзийски в 41-ото НС, който се бе записал в групи за приятелство с 29 държави на 6 континента.

Члеовете на групите нямат особени права, но председателите и заместниците им посрещат в парламента делегации от съответните държави, понякога пътуват заедно с премиера или президента при официални посещения, имат и самостоятелни визити, когато бъдат поканени.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова и шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов не са се присъединили към нито една група за приятелство. В предишния парламент Нинова се беше писала "приятел" на Русия и на САЩ.

Волен Сидеров освен за Русия е в групите за православните Румъния, Сърбия и Гърция, както и за Китай.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ се е насочил към световни сили – Великобритания, Германия, Китай, САЩ, Турция, Франция и Русия.

Председателката на групата на "Воля" Гергана Стефанова е избрала Испания, Китай, Македония, Япония и Уганда. Марешки освен Русия е изразил предпочитания към Казахстан, Катар, Сирия и Туркменистан.

Депутатите са съставили групи за приятелство с общо 82 държави.

Втората по големина група за приятелство в 44-ото НС е тази за Китай – 70 депутати с председател Димитър Бойчев от ГЕРБ и заместник Жельо Бойчев от БСП. С 62-ма "приятели" в парламента са САЩ, водени от Джема Грозданова от ГЕРБ със заместник Крум Зарков от БСП.


 


233
Още от
Напиши коментар Коментари
101
1
 
2
 
! Отговори
Запознат преди 10 месеца
До за Сорос--148;
Русия какво прави 10 г в Афганистан ,сега в Сирия ,Украйна. Какво прави 1948 г в Западен Берлин,1953 г вГДР, 1956 г в Унгария .1968 г в Чехия. Ами 1950 г в Корея ,
Ангола ,Куба. Аи във Венецуела. Където е стъпала само Глад.
1947 г Сталин не разреши да ползваме План Маршал. Където е стъпил руски крак 100 г.
няма управия.Особено където има български комуняги. Много леко се отървахте но още
не е късно.Един български Пиночет ще реши нещата.
100
1
 
3
 
! Отговори
Запознат преди 10 месеца
До До № 142--149;
Личи си русофило--комунистическата ти простотия. Комуняги станаха най--низшата прослойка на нацията.С главна буква пиша това което уважавам. Русия е най оскотялата държава. Нищо хубаво не е дала на сверта. У нас корупцията дойде от там. Чувал ли си за тяхните"взятки". Там и партийните постове се купуват. Ясно ли ти е абе русофилско мекере.
99
1
 
3
 
! Отговори
Запознат преди 10 месеца
До Анонимен--147;
На Цариградската конференция гласуваха АВТОНОМИЯ на Б--я и територия 175000 кв.км.
Граф Игнатиев я провали.Русия искаше да воюва и да стъпи на Балканите. Беше подпомогната и от Бисмарк.Русия води много некадърно войната, В Плевен руското командване е заменено с Румънско. 30% от офицерите в руската армия са ГЕРМАНЦИ,
Над 60% от войниците са Украинци. Брянския и Орловския полкове са Украяинци.
Руската армия преминала Дунав е 185000 а дала 200000 жертви. Как става това?22391 са
98
3
 
1
 
! Отговори
До № 142 преди 10 месеца
До Запознат
С какво си запознат бе, мунньо? Откъде се запозна с:
"На русия никак не и е розово положението.САЩ и ЕС инвестираха над $700
милиарда да се съвземе."?
Първо, Хкрементче - Русия се пише С ГЛАВНА БУКВА! Само с главна, гологлав, с измити ръце, мусор вонючий!
97
5
 
3
 
! Отговори
Запознат преди 10 месеца
Кончаловски каза;Русия живее в 18 век и ще стане нормална държава след 400 год. Той
твърди че по време на комунизЪма са изчезнали 24 000 населени места в Русия.
Така че Русия хич не е велика.
96
5
 
3
 
! Отговори
Запознат преди 10 месеца
До Русия е велика--140;
Типично русофилско--просташки маталитет.Русия е 138 милиона и всяка год. намалява с около 800000.60% са алкохолици, спина и наркоманията са епидемия. В Сибир живеят над 30 милиона китайци ,които не възнамеряват да си ходят. Те се отнасят с местните като с роби.На русия никак не и е розово положението.САЩ и ЕС инвестираха над $700
милиарда да се съвземе.Тя съвземането го разбира да се въоръжава . Русия мисли само за Агресии.
95
3
 
2
 
! Отговори
Запознат преди 10 месеца
До Русия е велика--137;
Тя русофилската простотия с нищо не може да се измери,тъй като няма такава мерна единица открита. Русия да се научи да спазва договорите ,които подписва. Тя е непредсказуема като Северна Корея. Руснаците са най ОСКОТЯЛАТА нация. Продаваха ги като добитък. До 1960 г нямаха паспорти.
94
3
 
2
 
! Отговори
Запознат преди 10 месеца
Русофилите да четат Михаил Полторанин, вицепремиер в правителството на Елцин и
председател на комисията за разкриване на архивите.
Русофилите виждат в Русия страната ,която да ги върне евентуално на власт. Народа не ви иска бе антибългарска паплач.
93
3
 
3
 
! Отговори
Запознат преди 10 месеца
До Русия е велика--116;
Крим не е руски а АМЕРИКАНСКИ.
Вашия другар Ленин взема огромен заем от САЩ ,като залага Крим.Заема не е върнат.
Сталин раздава на около 200 души американци , имащи отношение към Ленд Лиза,земята на Крим. 1954 г Хрушчов подарява Крим ная Украйна за да го спаси от САЩ. Пак вашия
Ленин ,1920 г ,подарява на САЩ АЛЯСКА за ВЕЧНО ползване. Чети бре неграмотен.
92
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 133

Да, всички русофили сте висшисти у доктори на науките!
91
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Путин проми мозъците на руснаците. Имплантира върху тях вирусът на комплекса за малоценност спрямо Запада, вярването, че единственото нещо, което могат да направят за да удивят света, е да използуват груба сила, жестокости и агресия. А РУСОФИЛИТЕ подкрепят сатрапа от Кремъл, защото винаги са се възхищавали на тираните и са искали да им служат.
90
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен..................Има само две категории хора: 1.патриоти = русофили 2.русофоби=предатели за мръсни долари и слуги на Сорос

РАЗБИРА СЕ, ЧЕ РУСОФИЛИТЕ СТЕ ПАТРИОТИ. САМО ЧЕ РУСКИ ПАТРИОТИ. И СТЕ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ БЪЛГАРОФОБИ!
89
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен.......Завършил съм физика в Моско́вский госуда́рственный университе́т................

Като те гледам как пишеш на руски, по всяка вероятност нямаш и средно образование. но неграмотността е типична за русофилите! Грамотен човек не може така сляпо да вярва в една огромна ЛЪЖА!
88
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Всички географски карти в Китай излизат с обозначени китайски външни територии окупирани от Русия. Това са териториите от езеро Байкал до остров Сахалин, 1.6 милиона кв км. Връщането им няма да става с война,там се насочват китайски преселници,инвестиции,фирми.
87
2
 
4
 
! Отговори
Тончо. преди 10 месеца
Е то и за това сме бедни колкото руснаците.За толкова акъл толкова пари.Все опитвам да харесам нещо руско и не става,даже водката на финландците е по-добра.
86
5
 
4
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 10 месеца
Русофили в парламента мнозинство? Разберете, че няма русофили, има РУБЛАДЖИИ. Останалото е простотия еи невежество!
85
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Русофилията е тежко психично заболяване. Практически е неизлечимо дори и с помощта на силни медикаменти и активно психиатрично лечение. Основния симптом е сляпата привързаност и преданост към Русия, при положение, че тази страна значително изостава от развития свят в икономическо, политическо, научно, техническо, духовно и културно отношение
84
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен.............съм от школата на големия физик Лев Давидович Ландау..........

100% си от школата в Симеоново или от милиционерското училище в Пазарджик. Баща ти е бил надзирател в някой от концбагерите, а ти си наследил от него благородната му професия. В момента получаваш голяма пенсия и беснееш, че не можеш да биеш и разстрелваш българите, които не споделят овчия ви възторг от прогнилатна руска кочина.
83
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен................Китайците помнят как се опитаха да навлезнат в Русия преди време и се изпариха, хаха!!...............

Лично джуджето върна два острова на Китай-Тарабаров и Большой усурийский, под Хабаровск. А в самия Хабаровск тече бърз процес на китаизация. А знаеш ли на коя държава е остров Даманский, за който русофилската пропаганда говори, "че китайците са се изпарили"? Дори и музей има на острова, само, че руснаци не могат да го посещават! Умник! Не става само с пропаганда.
82
0
 
6
 
! Отговори
също преди 10 месеца
Трябва да бъде преустановено финансирането отвън на неправителсвените организации ,които се опитват да манипулират политическите решения ,чрез платени демомстрации или вълнения.