Нинова за Русия: Не заплаха, а стратегическа възможност!

Тя даде примери с други държави и лидери за отношенията им с Москва
18 сеп 2017 17:00,
331
Нинова за Русия: Не заплаха, а стратегическа възможност!
Снимка: Facebook/ Корнелия Нинова

Русия не е заплаха, а стратегическа възможност за европейска България. Това написа в социалната мрежа Facebook лидерката на БСП Корнелия Нинова.

Още по темата


Така тя отговори задочно на премиера Бойко Борисов, който каза днес, че ако стане война, руските ракети ще са насочени към България. Коментарът му дойде, след като се разбра, че Москва е в списъка със заплахи за страната ни в доклада за състоянието на националната сигурност на страната през 2016 г.

Според Борисов няма как да сме част от Европа, където се провеждат най-мащабните натовски учения и да казваме, че Русия не са ни враг.

"В последните дни докладът за националната сигурност, изготвен от правителството на Бойко Борисов, предизвика спор - заплаха ли е Русия за България? Днес министър-председателят се аргументира с доктрината НАТО. Щом си член на НАТО, значи Русия е опасност", написа в отговор соцлидерката Нинова.

Германия е член на НАТО от 1955 г. Но на среща с г-н Путин през 2017 г., г-жа Меркел заявява: "Русия е важен наш партньор". Франция е от държавите, основали НАТО, но на среща през 2017 с г-н Путин, г-н Макрон казва: "Нито един важен проблем в света не може да бъде решен без Русия. Бих искал сътрудничеството между двете държави да бъде засилено", аргументира се Корнелия Нинова.

"Унгария е член на НАТО от 1999 г. На среща в Москва с г-н Путин, г-н Орбан прави следното изявление: "Русия по никакъв начин не е заплаха, нито враг на Унгария". Гърция е член на НАТО от 1952 г. На среща между г-н Путин и г-н Ципрас, последният заявява: "Гърция и Русия имат голямо бъдеще. Наш стратегически избор е да укрепваме връзките с Русия", продължава с примерите тя и пита риторично кое е общото и кое различното между тези държави и нашата.

"Общото - всички са членове на НАТО и споделят доктрината му. Различното - това са лидери, които знаят какво е национален интерес и как се брани той. Изводите са за вас. Моят е: Русия не е заплаха, а стратегическа възможност за Европейска България", заключва Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
260
2
 
4
 
! Отговори
добронамерено преди 6 години
До Анонименно за теб преятели са онези на/за които си със свалени ***! :)) *** добре! :)) Такива интимни връзки или твърде близки партньорства нямаха ли друго по точно название? :))
259
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стратегически важно е за русофилските предатели да успокояват и разоръжават България твърдейки че Русия ни е приятел и много ни обича. Вместо да се въоръжаваме и защитаваме предателката Нинова агитира българите да си свалят гащите и да се надупят на североизток. *** комунистическа гaд.
258
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По времето на комунистическия диктатор Тодор Живков нямахме тоалетна хартия и банани, но вече сме в ЕС и имаме тоалетна хартия и банани-дефекация.
257
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По далече от Русия,по добър живот.И самите руснаци мислят така.
256
3
 
3
 
! Отговори
добронамерено преди 6 години
Бре Нинова някой на емоционално ниво се чувства заплашен а ти се облъщаш към рационалното в него -разум, стратегическа възможност-, а не към връхлетялите го стихиино емоции?!? Грешно, макар и правдиво!
255
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СатаНАТОНа кои фронтове пращат войници? И защо да не са чеченци и буряти - храбри мъже, доказали се в историята! Мъинистърът на отбраната им е тувинец - също храбър и благороден народ. А в US ARMY какви войницисъбират? Дълбоко ***, латиноси, които да получат гражданство, все отбор юнаци! В русской армии поне негритята не воодатся!
254
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПУШЕЧНОТО МЕСО ЩЕ БЪДЕМ НИЕ, ПЛОНДИ.
253
9
 
4
 
! Отговори
Граовец преди 6 години
Тази общественичка се е привела до най-ниското.Но ние знаем че заветната цел на Просия е да замъгли къзнанието ни и да ни окупира.Правиха ни на славяни, после генното инжинерство "откри" че сме траки. Дупе дават да не сме Българи.
252
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Успешно реализиранСамо дето не ти вярвам! Просто пресоли манджата, чак загорча. Поне изповяда идеалите си, пишман капиталисте! Мислиш, че като българинът е завистлив, непременно е и глупав? Ядец, графоманче! А сега тичай, да не затворят пицарията!
251
6
 
5
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
*** е в криза, най-вече демографска. Нямат пушечно месо. Затова разиграват хибридни постановки и пращат по фронтовете чеченци и буряти.
250
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо ли децата на всички русофилски вождове се измъчеат като живеят, учат или работят в Гейропа или Пиндостан? Русофилчета, писичете му един русофилски лидер, чиито деца или роднини да живеят, учат или работят в ***. Подочете ми един от тях, който да се вози в руска кола или да използва руска техника в дома си. Ще се радвам да ми посочите такъв. И вие дте същите като тях, единственото руско у вас е може би само жена ви.
249
4
 
7
 
! Отговори
Хи хи преди 6 години
*** *** си прати синчето в САЩ , не в путкинистан, нали?Що така *** офцо?!
248
3
 
7
 
! Отговори
А бе преди 6 години
Както и да го погледнеш-войната с Русия си е чиста проба самоубийство.На които им трябва световно господство,изключителност или там каквото искат-да си го постигат сами,а не да карат другите да се жертват за тях.Щото на практика идеята е цяла Източна Европа да бъде пожертвана за американската победа.Когато аз и децата ми пукнем,какво ще ме грее победата на "великата американска демокрация"?Налягане на парцалите и тъйА *** е умряла работа,по тоя начин нищо повече от второто място няма да вземе
247
5
 
4
 
! Отговори
Блага вест преди 6 години
Пичин вече започна да продава расииката под масата на велик Китай!Вече продал територия три пъти по голвма от Украйна на Китай!Естенсвено на мужиците нито дума, а доларчетата са в офшорноте му сметки ;)
246
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До РУССКИЙ ОККУПАНТНай-голямата заплаха България не е Русия щ, а русофилската пета колона от гнусни *** и национални предатели. От 130 години работите против България и за руските интереси.
245
4
 
4
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 6 години
До до РУССКИЙ ОККУПАНТ 248Друже, истински се надсмивам над неграмотността и незнанието на младото поколение. Те не разбират, че негативите са единствено за тях !
244
4
 
7
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 6 години
Гордо може да носи званието РОБ този който отива на избори да избере тези които ДА ГО УПРАВЛЯВАТ. Те с гордост наричат сртаната си кочинаИстинските свободни приравняват страната си с най-святото за всеки човек - МАЙКАТА. Матушка !
243
3
 
1
 
! Отговори
Паметлив преди 6 години
До Анонимен"При соца нямахме тоалетна хартия и тоблерони,а сега..."Пич,забрави най-важното-БАНАНИТЕ!Какво е животът без банани-кръгла нула!
242
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ех Нинова, Нинова това акъла на бившите комунисти настоящи социалисти никога няма да ви дойде. Абе сравнявайте се с Швеция там социалистите са на власт от 60 години. Стига ни пробутвайте тая дрипава Русия за пример за подражание това само ще ни докара още по-голяма мизерия и духовно падение. Искате и българина да стигне нивото на руснаците да пие лосион за вани вместо гроздова ракия. Това ли искате господа мошеници български социалисти?
241
1
 
10
 
! Отговори
Рубльов преди 6 години
Мед ми капе на сърцето като чета коментарите! От тях разбирам, че комунистите днес живеят заслужено зле, което подхранва вярата ми във вселенската справедливост! Желая ви дълга старост в тежка болест другари! Децата ви да заминат и да *** в мизерия и самота! Вие го заслужавате!