БСП е дивашка опозиция и ГЕРБ никога няма да се коалира с нея

Искането на вот на недоверие не става с магическа пръчка, каза Цветанов
29 окт 2017 13:34,
319
БСП е дивашка опозиция и ГЕРБ никога няма да се коалира с нея
Снимка: архив "Булфото"

ГЕРБ обяви БСП за дивашка опозиция и се зарече никога да не се коалира с нея.

Управляващите се събраха на спешно заседание в централата си, за да отговорят на критиките на социалистите, отправени към властта на вчерашния им конгрес.

"Не искаме да опитомяваме опозицията, искаме тя да е силна, но в момента е дивашка", каза шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов, цитиран от "Фокус".

Той обясни, че при формирането на сегашния парламент ГЕРБ са предложили шефския пост в него на Корнелия Нинова, не за да я опитомяват, а за да покажат държавническо поведение във връзка с предстоящото председателство на Съвета на ЕС.

Цветанов даде да се разбере, че управляващите са очаквали единение преди председателството, но от БСП такова не е дошло.

Още по темата

"Виждаме, че от страна на българската опозиция с лидер Корнелия Нинова, това не се случва. Това, което наблюдаваме, е да се стремят да разделят нацията", каза той и обвини социалистите, че разделят страната, рушат институциите и доверието на Европа в България.

Цветанов обяви за недопустимо да се противопоставя европейската ориентация на България с приятелството с Русия. "Това е несъстоятелна теза. Ние сме част от силна и обединена Европа, ние сме част от голямото европейско семейство. Западните Балкани се нуждаят от европейска перспектива. Ние трябва да имаме прагматични отношения с Русия", каза Цветанов.

Той обясни, че ГЕРБ никога не са искали коалиция с БСП, за да обсъждат социалистите отказ от нея. Цветанов обясни и че ГЕРБ ще обсъдят на предстоящия си конгрес документ, с който да обявят, че никога няма да се коалират с БСП.

"Не смятаме, че искането на вот на недоверие става с магическа пръчка и не можеш веднага да станеш алтернатива на сегашното управление", каза още Цветанов.

По време на пресконференцията на ГЕРБ ключовите министри на правителството описаха постигнатото в секторите си и го сравниха с постиженията на социалистите в годините назад.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
261
1
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Дивашка опозиция би трябвало да означава опозиция на диваците и дивотиите в управлението на ГЕРБ. Ако това е имал предвид Цецо, може да се каже, че е съвсем прав.
260
2
 
3
 
! Отговори
ПИТАМ.... преди 6 години
ВИЕ Г-Н ЦВЕТАНОВ КАКВА СПЕЦИАЛНОСТ ИМАТЕ?? ОТ КАКВО РАЗБИРАТЕ?? СТАНА ТОЛКОВА ГОДИНИ ТАКА И НЕ РАЗБРАХМЕ - НЯКОЙ КАЗВАТ ФИЗКУЛТУРНИК И КАКВО ЗНАЧИ ТОВА???СТРОЯВАТЕ РЕДИЦИТЕ НА ГЕРБ??? И СЕГА СЕ МЪЧИТЕ ДА СЕ МЕСИТЕ В РЕДИЦИТЕ НА БСП??? ЗАЩО МИ СЕ СТРУВА ЧЕ МНОГО СЕ ИЗПЛАШИХТЕ ОТ ЛИДЕРА НА БСП АМА НЕДЕЙТЕ ЖЕНАТА Е С ОБРАЗОВАНИЕ,УМНА РАЗБИРА ОТ МНОООГО НЕЩА А ВИЕ?? ОТ КАКВО РАЗБИРАТЕ ВИНАГИ ГОВОРИТЕ ЕДНО И СЪЩО .....
259
1
 
1
 
! Отговори
българин преди 6 години
И ГЕРБ и БСП и ДПС - замислете се,че всички които днес са начело на тези партии преди 28 години са членували само в БКП.Е,какъв е смисълът да идват пак на власт.Не било то врат,ами шия.Все същата работа.И при едните и при другите страната ни затъва - не дръпва напред нали?Колкото до Слави Трифонов - мисля,че е проект на БСП!Така,че и за него няма да гласувам.
258
2
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До 267: Разбра се, че суджуците не са корупция, защото Бойко съджук не ядял.
257
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Суджуците корупция ли е или не я кажете
256
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
абе Бай Цветано докога ще лъжеш бедния и ограбен българин от 8 годишното управление на Герб
255
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Корупция има само там където Герб не участва според някой министри божее божее
254
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
защо мучат герберугите като Корнелия е права този път е това не разбирам защо муите драги герберуги и бивши членове на БКП и партийни серетари
253
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да питам само Бойко и Цветанов Шайка ли са или не сега я чета тая книга на Антон Тодоров и той пише че са ама аз не му вярвам айде чао че си имам работа
252
1
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Дивашка опозиция? Само гения на тандема Бойко/Цецо може да измисли подобно определение.А герберския *** е вече на позиция. След "***-милионерката" следва "*** лицемерката", "Жената-мъж" и "Загубата-победа?"
251
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Простакарите от ГРОБ се оплакват, че БСП били диваци!!! По-голяма наглост не може да има. ГРОБ да си ходят завинаги!!!
250
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом враговете ти те плюят значи си на прав път, Корни!
249
1
 
3
 
! Отговори
СС преди 6 години
И двете партии - ГЕРБ & БСП са организирани престъпни групи, факт...който е много лош за нас, обикновените хора на България. :(
248
4
 
10
 
! Отговори
Курнелия-милионерка преди 6 години
През 1998г. Ив. Костов назначи *** Нинова за изпълнителен директор на "Техноимпекс" и едновременно с това - и предс. на Съвета на директорите на "Техноимпортекспорт". Тя успешно приватизира и двете предприятия като придоби по 37% от акциите и на двете и така стана бързо милионерка. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи. Ако Д. Благоев ги види от някъде ще се обърне в гроба
247
8
 
20
 
! Отговори
Помнещ преди 6 години
*** с помощта на Костов приватизира 48 % от Техноимпекс, около 8 милиона долара по цени от онова време. Та точно солташачката на Костов и видна приватизатпрка да го играе боркиня срещу корупцията е яко гнусно.
246
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Моралът според ББ бил личен избор! Сигурно, но спазването на закона е задължение, особено на премиера и министрите! Кражбата на пари, особено за здраве, е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, а не просто въпрос на морал! Дебелоглави и дебелокожи ***!
245
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв фалш другари от ГЕРБ! А защо не се появи едричкия Хелоуин с филията с мас? Морал? Утре гласувайте доверие и министъра на зздравеПогаването, че кражба на милион и половина е дребна работа, а болните оцеляват от есемеси! Мърлячи!
244
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гиди една неокастрена за разбойниците , а след това- експоприация на заграбеното от народа- като почнеш от мутрите Боко, Пеевски, Ганчев, Домусчиев,Донев минеш през крадците от КРИБ и дтигнеш до зърнарите и местните феодали.Октомврийска революция ни трябва. И много въже...
243
14
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако БСП е дивашка опозиция , то ГЕРБ е варваско управление .
242
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ай на Бас че ще се КОАЛИРАТЕ . Точно защото не Ви вярваме .