БСП възмутени: Защо Борисов го няма да представи Кирил Ананиев?

Корнелия Нинова го обвини, че се крие от опозицията, защото е страхлив
Обновена: 10 ное 2017 11:39 | 10 ное 2017 11:24, Камелия Цветанова
78
БСП възмутени: Защо Борисов го няма да представи Кирил Ананиев?
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg, архив

Изборът на новия здравен министър Кирил Ананиев стана поредният повод за скандал между опозиция и управляващи, като този път спорът се завъртя около това защо премиерът Бойко Борисов не е дошъл в парламента да представи лично кандидатурата на новото попълнение в правителството.

Още по темата
Още в началото на дебата червеният Филип Попов поиска да бъде повикан Борисов, защото депутатите от опозицията имали въпроси към него.

"Моля да бъде задължен да присъства тук, какви по-важни задължения има от това да присъства тук, когато предлага нов министър, след като предишният си е подал оставката", настоя социалистът, но шефът на парламента Димитър Главчев му отговори, че се провежда Съвет по национална сигурност и премиерът е ангажиран с него.

Червената шефка Корнелия Нинова обаче директно обвини Борисов, че се крие от опозицията. Тя попипа депутатите от ГЕРБ дали не се чувстват унизени, след като премиерът не идва в парламента, за да представи министър, който те трябва да изберат.

"Той нарушава Конституцията и е страхлив, защо не е тук да отговаря на въпроси, винаги когато става напечено той се крие", скочи Нинова.

Тя поиска отговор от премиера на въпроса защо е посочил Николай Петров за здравен министър, след като от март 2017 г. е знаел за проверката на Сметната палата и на прокуратурата, че е сключил договори, с които е облагодетелствал свой близки.

"А след като подаде оставка – защо приехте тази оставка и чий интерес обслужихте с нея, ако е истина, че Петров е жертва на лобисти интереси", продължи соцлидерката.

Според нея това, че за 8 години са сменени 7 здравни министри от ГЕРБ показва, че това се случва под натиска на това или онова лоби, което пък е характеристика на ГЕРБ и Бойко Борисов.

Шефът на депутатите на ГЕРБ Цветан Цветанов се ядоса на Нинова и отсече, че да нарича Борисов страхливец е доста смехотворно.

"Вие самата никога не можете да накарате вашите депутати да не обиждат българските граждани, така както направи Иво Христов", отвърна на удара той, като така напомни, че социалистът определи като "дебили" 80% от българите.

А Главчев, макар и да не наказа Нинова, я предупреди, че съгласно правилника за работа на Народното събрание, има право да я изгони за три заседания, ако оскърбява министър, премиер или депутат.

Тя пък се защити като се мотивира с факта, че изпълнителната власт трябва да уважава законодателната, защото това е разделението на властите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
0
 
! Отговори
Korsi преди 6 години
Da iazdish s kamshik edna kobila za 30 minuti ne e kato da otglejdash s lubov kone, muleta, magareta....
70
0
 
0
 
! Отговори
до 67 преди 6 години
За теб крайното време вече е изтекло! Вече си в полка на умопомрачените безнадеждни минали надежди!Остава ти само да помагаш на Нинова да не стигне твоята съдба! Благородство!
69
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може да упълномощи, но не е упълномощил.Подписал ли е заповед с рег. и текст - не! ,,Поради важни държавни дела творчески съм възпрепятстван щото ритам топка и ще ме представя до второ разпореждане по малката тиква... Подпис, печат, изведено в деловодството и представено на господжа Нинова. А то - Опрайтя са там, после ще го мислиме....
68
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами толкова са %! Герб - 30%, БСП - 25, ОП и ДПС по 10, Воля - 5% = Вие кажете колко! Останалите са негласувалите, няколко % изпаднали от парламента и 1 % умни и красиви! Точно 100% и една дебела тиква.Факт!
67
2
 
3
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Защо в статията не е упоменато, че Борисов може да упълномощи свой представител , да представи Ананиев! Това е според конституцията!
66
0
 
2
 
! Отговори
Дебит преди 6 години
Иво малко занижи %, но в общи линии е прав. Останалите 20% сме още по зле!
65
1
 
3
 
! Отговори
Нека помогнем! преди 6 години
Крайно време е екип от лекари от болницата на Четвърти километър да се заемат с лечението на тази невменяема и неадекватна жена!Тя вече не се усеща какво говори и какво върши!Явно болестното състояние я предразполага към необуздана агресия и постоянни лъжи! Хората вече се чудят да се смеят ли, да плачат ли или да я съжаляват за нейните постоянни изцепки!
64
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БТВ изнесе корупцията на Петров и той веднага напусна поста.Ако същите факти бяха изнесени от Нинова от трибуната, още щяха да я хулят и да я плашат с отстраняване от заседанията, а министър Николай Петрович щеше да векува там. Валери правилно се възмути, че държавата се командва от телевизиите.
63
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато БТВ го призоват веднага отива! Факт!
62
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали уж сме велика даржава с парламентарно управление, а!? Или това значи само когато стане въпрос за президента.
61
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами не е бил там да го представя, защото не е негова кандидатура от кръстопътя, а Кой му е разпоредил кого да поставят за министър.Прави се на малко разсърден на Кой.
60
0
 
0
 
! Отговори
ХАХАХА преди 6 години
До АЗЗЗЗ++++++++++++++++++++++++++
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Др. Нинова да не забравите , ако нещо не ви е ясно да викате Борисов и на Позитано 20 . Все пак вие сте човек , който язди кон .
58
0
 
5
 
! Отговори
Акуд преди 6 години
магьосницата се мисли за страшна, а тя е просто постна пръчка и никой не я брой за ничий К*Р
57
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БКП-то крякат, защото нямат друга работа. Премиерът го няма, защото има друга работа.
56
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** как може премиерът да не дойде да обърне внимание на БКП и да им послуша глупостите. Веднага оставка и нови избори. Няколко пъти.
55
0
 
4
 
! Отговори
Б преди 6 години
ислишно е споменаваме че Кирил Ананиев членува в евреиската банда на Сомомон Паси - така наречения Атлантически Клуб , който на практика управлява България
54
2
 
6
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 6 години
Другарката Нинова пак си проветрява устата на мой гръб. Местя.
53
3
 
4
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 6 години
Г-жа ЛЪЖА е свалила нашийника :)
52
4
 
8
 
! Отговори
А ти кой искаш да преди 6 години
управлява; скандалжийката Нинова или друг СКАНДАЛЖИЯ от партиятаЙ?Ананиев го познават още от Орешарски и преди това. Но важното тези НЕТЪРПИМИ СКАНДАЛДЖИИ да започнат да предизвикват скандали: затова получават заплати.??!!??Излишна, ДЕСТРУКТИВНА партия още от 1917г ДОСЕГА.Добре направиха в САЩ, че я забраниха.Само Демократична и Републиканска партия.Мъдро и зряло.