Кум, сват, брат... Йончева пак подхвана Добрев

БСП искат проверка на обществени поръчки за 50 млн. в Хасково
12 яну 2018 16:00,
83
Кум, сват, брат... Йончева пак подхвана Добрев
Снимка: архив, Булфото

Депутатката от БСП Елена Йончева отново подхвана Делян Добрев за роднинските връзки в община Хасково. От левицата настояват прокуратурата да провери спечелени обществени поръчки за 50 млн. от фирми, които според тях са свързани с Добрев. Депутатът от ГЕРБ обаче настоя, че не е свързан с цитираните фирми и че не е възложител на поръчките.

Още по темата

Заради скандала от преди няколко месеца Добрев подаде оставката си като депутат, но парламентът по безпрецедентен начин не я прие и така той остана народен представител.

Сега от левицата обявиха, че е налице усвояване на обществен ресурс от един роднински кръг в Хасково и че внасят сигнал в прокуратурата да бъдат проверени спечелените обществени поръчки за над 50 млн. лева.

"Става въпрос за група компании, търговски дружества, свързани помежду си чрез акционери, съдружници, управители. В тях участва зетят на Делян Добрев - г-н Гаргов. Същият заема мястото на Делян Добрев в дружество, след като Добрев влиза в политиката", каза Йончева.

От БСП искат поркуратурата да провери и обществени поръчки за саниране на блокове и обръщат внимание, че става дума за 11 блока, като 10 от тях са спечелени от фирми, свързани със зетя на Делян Добрев, въпреки че са се явили 130 кандидати.

Социалстите твърдят, че и фирмите, които печелят поръчките, получават парични средства от офшорни компании на Сейшелските и Маршаловите острови. Йончева настоя да бъде проверен и произхода на средствата за завод за пелети, собственост на родителите на Добрев.

Червената депутатка се зачуди и защо Делян Добрев е оттеглил оставката си от деловодството на парламента и настоя, че това е пример за "човешко и политическо нехайство".

В отговор депутатът от ГЕРБ каза, че е оттеглил оставката си, тъй като парламентарната група го е помолила да го направи и е взела това решение. Той отрече и твърденията на социалистите и ги нарече "набеждаване".

"Фирмите може да са свързани помежду си, но аз не съм свързано лице с тези фирми. Нито пък съм възложител. Аз не съм кмет на Хасково. Радвам се, че внасят този сигнал в прокуратурата, за да установи тя, че аз не съм свързано лице с фирмите, които се цитират", категоричен бе той.

Той допълни и че въпросната фирма е печелила най-много обществени поръчки в Смолян, когато Дора Янкова е била кмет /бел. ред. - в момента депутат от БСП/.

"Това се премълчава, защото не е удобна истина за Елена Йончева", допълни Добрев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
24
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тя пък беше любовница на премиера- ама сега се е сдухала,а от злоба устните и са ичезнали, а погледа и убива от злоба.
50
15
 
13
 
! Отговори
до жално ме стана преди 6 години
Та дело ли е завела? Ами като го загуби кой ще и плаща разноските?
49
12
 
6
 
! Отговори
Истамбул преди 6 години
Този да не е от третия пол? Станишката и той не беше много мъжествен. Тя какво казва по този въпрос?
48
10
 
21
 
! Отговори
Добрев и Съдията преди 6 години
Елена да е жива и здрава. тя не е тук за да доказав, а за да показва.ако Добреф е окумуж да си пусне е дан заявка за дело срещу Ленчето и тогава ще приказваме кой е ялов и кой е скопен.Кеде е съдебната траектория на Добрев. На мен Ленчето ми е никаква- ама щом Герберс като дигнат юргЕня и отдолу цъфнат кърлежите- ще има още пилци наесен да броиме. заводът на родителите му ще ги вкара в затвора
47
7
 
25
 
! Отговори
897 преди 6 години
Спокойно си кради Делянчо,ние твоите съпартийци нямаме нищо на против.Нека парите да отиват при такива като тебе -наши хора.Ние от благодарност че вие крадете а не комунистите ще ви дадем вечна власт.А ,че ни правите на *** и недорасляци -нищо-богатейте,грабете ни ние пак сме ви благодарни.
46
4
 
9
 
! Отговори
Подхвърлен Таблет преди 6 години
доживяхме жени да ръфат Герберасите, ицелодържавно издирвани да тепат цели семейства и оловен дъжда да ръми по улицте на Софето дорде компир-Ага, седнал си на аХнало, си пие в Андало кафето... алоо, ало бе, аNaло ли е? а? кво пръDна? кой? немое да бъде бе... вчера беше жифъ бе!останел е един Росен за мирис и убост, да го вардът от издирваните! Новата Армия Азов-Босов работи с наети, които са обявени за национално издирване.очкват се още поръчки
45
24
 
17
 
! Отговори
жално ми стана преди 6 години
Ай горката! Станишката я остави. Как се е оклюмала. По границата не и провървя. Всички разбраха инсинуацията. Драпа за някой хонорар че трябва да се яде.
44
11
 
30
 
! Отговори
Калинка преди 6 години
ГЕРБ=КОРУПЦИЯ.
43
25
 
19
 
! Отговори
Ddd преди 6 години
Тия бесепарските жени са като дърти свраки, само се дърлат.
42
28
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази нагла жена забрави как нейния любовник Станишев и даваше милиони да ходи по света уж да прави репортажи. Защо не ходи сега , нали е голям журналист. Пази боже сляпо да прогледа .
41
16
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Работата отива към Народен съд. Да му мисли Бай Суджук и Шайката му. И Делянчо, Бандитче младо, алчно и ненаситно. Ще требе да враща краденото. Нема как, нема безкрайно щастие.
40
13
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоз Делянчо, като го гледаш такъв един тихичък, кротък, миличък, та чак ти идва да го целунеш. А той голем далавераджия се оказа, като кметичката. И тя с тази усмивчица що пари гепи, краят им не можеш да хванеш. Гепат и не се притесняват, от всеки и всичко, прибират ли прибират европари и народна пара.
39
26
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Йончева - много ми е симпатична, но все пак е бившата незаконна на Станишев, а на такива не трябва да се вярва.
38
13
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Родителите на Добрев имали завод за пелети. И те като тъщата на Цветанов си събирали пари от закуски и си построили завода.
37
8
 
24
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
Освен това 50 млн. не са никакви пари! Даже за половината увеличение на милиционерски заплати не стигат! Това са "някакви" пари които Бате Ви Боко само да си бръкне в джоба си (държавния) и ги хвърля на желаещите ги...
36
20
 
9
 
! Отговори
Винету преди 6 години
И на истината и на калинката да им кажа, че още дълго ще подсмърчат под шлифера на Бойко. То ако ставаше с червени пожелания..... На избори, друзя, на избори се решава кой да управлява, а там резултатът е ясен за години напред. Ай, чао.
35
23
 
16
 
! Отговори
Байфидан преди 6 години
Ей, много е тъ.па тая коза. Значи, първо трябва да се ДОКАЖЕ, че тези поръчки са спечелени некоректно; второ, ако е така, трябва да се ДОКАЖЕ, че Добрев по някакъв начин им е съдействал (съдът не работи с понятия като може би, евентуално и съмнения); трето, трябва да се ДОКАЖЕ, че тези фирми са пряко свързани със зетя на Добрев; и накрая, Добрев не е длъжен да е в добри отношения със зетя си, нали. Ай сега, доказвайте, да ва *** в червените плювачи, много е лесно да се плюе просто така.
34
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Йончева, сакън! Не го закачай туй момче, че пак ще ревне. А ревне ли ми се къса сърцето. Тез сълзи като бисери не може да са от нечестен човек. А като си помисля, че цялата парламентарна група пак цял ден ще се занимава с него ми призлява. Колко им е на всички депутати дневната ставка умножено по 240? Толкова плати българския народ миналия път да го спасяват.
33
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Jun4eva e nai istinsjata v bsp inteligentna govori s fakti istinata sa tova gerb komunjagite ja mrasat dobre 4e besche zara i. Stanischev i 4e unker bilv dobro nastroenie ta bg da e v eu tntova ne e sasluga na boiko i gerb
32
22
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Яловото Ленче от толкова събрана злоба, бързо забрави как източваше БНТ !!!