5 години след първата оставка на Борисов – промени ли се нещо?

Масовите протести стихнаха, но напрежението премиер–президент се усилва
20 фев 2018 19:15,
274

Навършват се 5 години от оставката на първото правителство на Бойко Борисов. Тогавашният и сегашен премиер cдаде властта след масови протести заради сметките за ток.

Датата е 19 януари 2013 година. Часът – малко след осем вечерта. Хората вече десет дни са по улиците на големите градове, заради високите сметки за ток. Впоследствие обаче искат оставката на правителството. Навръх отбелязването на обесването на Васил Левски "Орлов мост" е окървавен, припомня Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Близо 12 часа по-късно Борисов подава оставка. Оттогава минаха 5 години. Смениха се две редовни правителства, три служебни, а на власт е третият кабинет на Бойко Борисов.

Как изглеждат обаче нещата сега? След заплахите на бизнеса, че ще излезе на протест отново заради цените на тока, има ли основание за оставка на кабинета? Докато масовите протести този път изглеждат малко вероятни, то напрежението между президент и премиер се нагнетява.

Напрежението расте и по коалиционната ос. Лидерите на Патриотите влизат във все по-остри сблъсъци и дори говорят за отделно явяване на изборите. Анализатори и социологически изследвания обаче сочат – основания за предсрочни избори няма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
4
 
32
 
! Отговори
Един преди 6 години
Борисов го чака съдбата на Кадафи
171
3
 
30
 
! Отговори
Др.Михайлов преди 6 години
Борисов има лоша карма,хората мрът като мухи откакто той е на власт,няма млади ,няма стари.....
170
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПЪРВАТА РАБОТА НА РАДЕВ КАТО СТАНА ПРЕЗИДЕНТ БЕ ДА СЕ ОПИТА ДА СВЪРТИ ДАЛАВЕРА СЪС САМОЛЕТИ.
169
2
 
18
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Помните ли камионите с прасетата пред народното събрание очаквайки Баце да произнесе реч след оставката си!!!Хааахаааа голям еййй
168
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПРОМЕНИ СЕ! БСП ОТИДЕ В ГРОБА.
167
2
 
13
 
! Отговори
и преди и сега .... преди 6 години
По бнт референдума .нямало работници. Да внасяли по евтино работници . Има решение. Да затворят полуфалиралите средновековни манифактури и работници ще има достатъчно.Инъче същТа бойкосвинщина си остава.
166
0
 
28
 
! Отговори
11 преди 6 години
Мафията си прави каквото иска. Нещата са по-зле... заплатите същите...... а вие го избирате.... загубеняци
165
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Качи се на по-висока палма, но бананите намаляват, а маймуните прегладняват!
164
2
 
26
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
Има промяна след първата оставка,Герб плаща от нашите пари,на повече мутри да възхваляват тиквата-слънце,който е построил много магистрали. В действителност някои от магистралите бяха построени по живково време,но нямаха приемателни протоколи за пущане в действие. Тиквата се изхитри,отряза им лентичките и си присвои заслугите. Нинова не зная какво е излъгала,но за тиквата го виждам,че е голям лъжец. Излъга за собственика на Юлен,излъга за суджуците,с които черпи Юнкер,излъга за съветника на през
163
37
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голям!!! Каквото и да се пенят по форумите никой досега не е направил и 1/ 100 от това, което той направи за България...Със златни букви ще бъде записан в новата история на държавата ни...
162
4
 
20
 
! Отговори
Облъчени преди 6 години
Гледам ви коментарите и се изомявам! Какви Комонисти, Гербаджии Депесари, Патриоти. Цял свят станаха капиталисти дори самата Русия яече е хищен капиталист! Само нашия народ още не се осъзна. Какви комунисти, какви гербаджии?! Ами нали всичи в парламента са или наследници или участници от комунизма. Няма нови няма стари, държавата е превърната в иснтрумент за източване на бюджетни пари чрез фирми на доверени хора и нарада *** не вижда че в здравната каса има дупака за над 200мл лева. Зомбирани!
161
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да нещата се променят,разбира се.Бойко Тиквата от село Банкя еволюира от неандерталец в парапитек.
160
3
 
24
 
! Отговори
Българин преди 6 години
90% от Българите , ако разчитаха на премиерчета и смешковци от народното събрание , досега не на 100 ами 200% тази държава нямаше да я има !Държавата е на самотек от 30 години насам не ти Бойковци , не ти Корнелии , Станишевци ит.н.
159
2
 
26
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
Да след първата оставка на Борисов,,нещата в България се промениха не към зле,а към много по-зле.
158
16
 
1
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 6 години
До факт. Хе-хе, ега ти смешните цифри. Е, да, при управленията на БСП българите не умират, те дори възкръсват. Да та *** е евтиния манипулатор.
157
21
 
2
 
! Отговори
Валери преди 6 години
До Факт. Що, преди ГЕРБ България на кое място беше? А малко бъркаш с годините, защото имаше година и половина прекъсване при Олигошарски. Ами то наследството на *** трудно се изчиства, а и те периодично се връщат на власт (защо българино) и всеки път ни дърпат назад. Как да наваксаме?
156
3
 
33
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 6 години
ПРОМЯНАТА Е ОСЕЗАТЕЛНА, ОТ ГЕРБ КРАДАТ ОЩЕ ПОВЕЧЕ !!!
155
3
 
39
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Откакто Той е на власт:1 100 000 българи починаха!!!1 000 000 българи емигрираха !!!600 000 новородени!!!
154
1
 
1
 
! Отговори
кончита преди 6 години
До Ваня. А ти си изррод, но може би не го осъзнаваш? Или напротив?
153
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако има още оставки в джоба време е вече да се извадят.