Дончев: Категорично солидарни сме с Великобритания!

Българското правителство не работи под натиск, заяви вицепремиерът
Обновена: 31 мар 2018 14:09 | 31 мар 2018 12:16, Елка Василева
394
Дончев: Категорично солидарни сме с Великобритания!
Томислав Дончев. Снимка: архив, Булфото

България е изразила категорично солидарността си към Великобритания - и публично, и в частни разговори. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев пред Нова тв по повод скандала около отравянето на бившия шпионин Сергей Скрипал в Лондон.

"България няма как да е между ЕС и Русия. България е в ЕС и по отношение на това спор няма", допълни той. И уточни, че от развоя на събитията зависи дали в бъдеще време ще бъде предприета друга мярка.

Още по темата

На въпроса дали върху България е имало натиск по отношение на реакцията й по случая той отговори: "Имало е разговори. Не опити за натиск. Българското правителство не работи под натиск".

Според него ситуацията около конфликта между Москва и Лондон е по-лоша дори от тази по време на Студената война.

"Напрежението ескалира много, много бързо. Това е до голяма степен непозната ситуация и обичайните матрици не ни вършат никаква работа", смята Дончев.

"Много ми се иска това, което започва, по никакъв начин да не може да бъде определяно с термина "война". Противопоставянето ескалира. Има разлики, което чертае нов световен ред. Не смея да гадая как ще приключи това", допълни вицепремиерът.

"Това е използване на бойно отровно вещество, което е абсолютно недопустимо. Става въпрос за бивш полковник от руските служби. Нека не се правим на деца. Колко е трудно да се докаже кой по какъв начин е направил това нещо. Има различни теории кой има интерес", коментира още Дончев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


394
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
324
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПАЗАРДЖИК Толкова са невежи, малокултурни, невъзпитани, неморални, порочни, какви майки са ги възпитавали. В очите те гледат, лъжат и ти внушават - "това е истината и трябва да ми вярваш, иначе ..." Организирали са огромна гьобелсова пропагандна машина не да ни промиват, а да ни ампутират, мозъците и да ни сложат чипове с *** информация и заповеди. Отвратително, какво доживяхме.
323
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това пък коремоного, пак ни набутва в своята помия, за която обаче то получава над 10000 български пари месечно. А аз не мога да си платя лекарствата, единствения радиатор, "ниските данъци"(общо с таксите над 60 %), за храна - на фотосинтеза? Коремоногото може да си е солидарно с историческия лъжец, който не е давал съгласието си да има държава България, даже я е бомбардирал и е убил над 4000 българи - основно жени, деца и старци. И КОРЕМЕНОГОТО ЛЪЖЕ, ЧЕ СМЕ СОЛИДАРНИ С НЕГО В ЛЕГ-а му.
322
0
 
1
 
! Отговори
Руснака преди 6 години
Не разбрах за какво са солидарни и кой е солидарен? Крайно време е да се научат да говорят от първо лице единствено число...
321
0
 
7
 
! Отговори
лОРД вАЛЪНТАЙН преди 6 години
грозник
320
0
 
3
 
! Отговори
хм преди 6 години
Нее ,какъв натиск..малко пръчка..малко морков...и решението е взето по-най доброволен начин
319
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КОНСТАНТИНОВКОМУНДЕЛИТЕ САМО ТОВА ИМ Е У АКЪЛО-БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА ДА УБИВАТ
318
1
 
8
 
! Отговори
не на мен преди 6 години
Когато застреляха Луканов по времето на Жан Виденов, България не реагира.След това през 2003 застреляха Павлов от Мултигруп. Те и двамата не бяха стока, но въпроса е че са Българи и катилите си живуркат и сега необезпокоявано.Какво да кажем за КТБ?Ножа е опрял на кокала и не можем да бъдем безразлични.Да не вземе сега някой *** да ме убеждава че МИ5 ли МИ6 ли не съм запознат са ги пушнали за да навредят на доброто име на Русия в България?
317
5
 
7
 
! Отговори
строгост преди 6 години
Дори Хитлер не е разрешил ползването на БОВ през ВСВ.Престъплението е много голямо и трябва да се санкционира!
316
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
мазен алчен нагъл ***
315
3
 
15
 
! Отговори
кубанская столица преди 6 години
Тази дончев заяви, че България е категорично солидарна с Англия. Нека българи продължават да седнат в ***! Най-последните в т.н.еврейски съюз.
314
4
 
23
 
! Отговори
к преди 6 години
"солидарни сме с Великобритания"от де на къде трябва да сме солидарни с държава, която дори не членува в ЕС и е на път да ни въведе визи !?
313
3
 
22
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 6 години
русияя зададе 10 въпроса на франция и англия за това убииство на (ПРЕДАТЕЛЯ ) защо не отговарят на въпросите а се правят на интересни истината вече ще блести а сами ще потънат в своите лъжи дончев ще потънеш и ти като тях не се правете на интересни политици
312
1
 
21
 
! Отговори
Елка Василева преди 6 години
Категорично солидарни сме с Великобритания! ние също отиваме на майната си . аз вече съм тръгнала
311
4
 
35
 
! Отговори
Илия - Варна преди 6 години
Тоз за два сребърника и със сатаната ще се консолидира. Срам за българската политика!
310
3
 
15
 
! Отговори
ЛОндон warning преди 6 години
Солидарни сме срещу нагли престъпници на власт в Западна Европа и Англия подава Лондон възмутено..Токова страшни проблеми на земята не са ни правили от края на протерозоя ..НАпомняме на Дончев, че Трезка Мей работи против Велика Британия нагло..Лично предупредих да не се назначава на този високо отговорен пост.Има черен гарванов синдром..вероятно черен *** в тялото>подобни в мадлин Олбрайт и Мир а маркович ни докараха жестока война
309
15
 
5
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 6 години
До рубладжийски партии - Всичко си посочил точно,само ги няма обслужващите Кремъл "'институти"" от рода Иван Хаджийски и прочие...
308
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
обикновен моп- само за забърсване става а инак алчен и ..суратте в бандата на кратунковците ги избират с конкурс
307
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Късно е "либе" за китка , а коментарите по изказването - убийствено точни , ама кой да си вземе поука ,като се мисли за полубог , щото е във властта ,посредствено момченце , ,най-добре може да слугува и сега с това изявление пак се доказва като слугинаж ..и сега герберистите ще започнете да го защитавате само че той по нищо не се различава от "специалистите" в БСП
306
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Но най-вече сме солидарни с европейските фондове, които, да си признаем, голяма част от тях изтичат към Русия.
305
1
 
31
 
! Отговори
Американ преди 6 години
"Българското правителство не работи под натиск" -- тъй де, вие си работите дащно нагъзени и няма за какво да ви натискат..