Думите са безсилни! Марешки – на Червения площад!

"Усеща се духът на руската нация! Честито, европейци"
9 май 2018 15:30,
205
Думите са безсилни! Марешки – на Червения площад!
Снимка: "Воля"

"Думите са безсилни да опишат енергията и емоцията, когато си в Москва точно на този ден"!

Това написа в профила си във Facebook лидерът на "Воля" и зам.-шеф на Народното събрание Веселин Марешки.

Днес той е на Червения площад в Москва по случай 9 май, съобщиха от пресцентъра на партията му. Там се проведе традиционният военен парад на руската армия.

"Поклон пред паметта на десетките милиони бойци от 61 държави, дали живота си за да я има днес Европа, за да ни има нас", написа още Марешки в социалната мрежа.

Още по темата

Той описа и атмосферата на Червения площад на 9 май: "Усеща се безграничната сила и духът на руската нация, смазала фашизма. Честит празник, европейци!"

По-рано депутатите от "Воля" излязоха с декларация в парламента.

"Не само в името на милионите жертви, но и в името на  собственото ни бъдеще, сме длъжни да спрем всеки самозабравил се съвременен политик, който дрънка оръжия и вижда силата и агресията като единствен път за междудържавни отношения", прочете от трибуната  депутатът Слави Нецов.

Той припомни, че когато човечеството не си взима поука от историята, тя се повтаря в по-страшен вариант.

"Това ли искаме за децата си? Да загиват на бойни полета, вместо да овладяват науки, да създават семейства и да се радват на живота?! Сигурно това са искали за себе си и онези смели младежи, призовани да се опълчат на хитлеристка Германия. Но безразсъдството на един обезумял политически елит в Европа реши съдбата им по друг начин", заключи той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
20
 
17
 
! Отговори
Да живее САЩ !!! преди 6 години
Призовавам всички , които мразим рашка , русофилите и *** да се вдигнем с автомати и наред !!! След това почваме рашка !!!
39
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ходят в Китай, Русия, Северна Корея. Никой не ходи в Афганистан, Либия, Сирия, Ирак. При победилите евроатлантици.
38
19
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е велика, Крим е руски.............свикнаха ли западните лицемери???
37
26
 
27
 
! Отговори
руски маши преди 6 години
Марешки е поредната покупка на Путин от България след Болен Сидеров, К.Нинова, Льотчика президент... Да е жив и здрав ген. Решетников, добра работа е свършил.
36
13
 
26
 
! Отговори
истина! преди 6 години
"Думите са безсилни да опишат енергията и емоцията, когато си в Москва точно на този ден"!
35
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На юдеоционистите тоя път нема да им мине номера.
34
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само на мен ли ми се струва,че бойковите патерици се канят една по една да изфирясат от кораба ГЕРБ.Явно пробойната там е безнадеждно голяма и потъването е въпрос на месеци,ако не на седмици.След прословутото евродерибейско председателство ще последват два месеца ваканция и след това предвиждам политическа жега.
33
15
 
17
 
! Отговори
до 34 преди 6 години
Кои всички бе? Имаше 20 пияни пенсии на шествието в София. Хахаха
32
4
 
19
 
! Отговори
наздраве преди 6 години
отишъл на гости на тъста си, голямо чудо, поразходил се, видял, цъкал с език, нали на едните избори му бяха обещали да стане президент, обаче Радев го избута.Волен защо не е там, да не е в Куба?
31
19
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес всички почитат Денят на победата! Русофобите претърпяха пълно поражение!
30
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви "61 държави" бе???? Това ми прилича на ония приказки "колко много държави" са ни били освобождавали от турско робство!!! ТИЯ 61 "държави"направиха само това - обединиха се срещу СССР, но СИ НАМЕРИХА МАЙСТОРА!!!! И ако искате - МОЖЕТЕ ДА ПРОБВАТЕ ПАК!!!! Ако си имате достатъчно памперси де!!!
29
6
 
17
 
! Отговори
Бръм преди 6 години
И тоя на разходка за сметка на данъкоплатците....И после много работа имали и все при гласоподавателите били ...А заплатите ниски, ниски и губели пари.... на минус били като Лукойл България :)
28
17
 
24
 
! Отговори
До Кратун преди 6 години
Ти наистина си просто момче на Кратуна. Кога пък ДПС е била Про руска партия? Точно никога . А Русия не е виновна , че България 30 години се управлява от Про Американски политици винаги били против Русия. С парите , които тези проамерикански политици ограбиха КТБ щяхме вече да имаме готово Белене- 14-15 милиарда. Сега плащаме дългове на крадци без ядрена независимост и скъп ток. И ГЕРБ и БСП и Реформатори и ДПС са проамерикански партии с пари от Америка за България.
27
16
 
23
 
! Отговори
Mitaka преди 6 години
Сектор русофили вече стана тъпканица, направо тарапана.Атака и БСП в София се биха за това кой повече обича Русия, Марешки директнво в Москва.Да си пазят кръстовете да не се сецнат от навеждане и да не им изтръпнат езиците от близане.
26
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Крокодила Гена 18Вие луди ли сте....какъв "запад" бе???? Това човешко недоразумение може само да допринася за човешките нещастия - гилотината, Инквизицията, кръстоносните походи, колониализма, робовладелчеството, империализма, атомната бомба.................да изброявам ли още???? Това недоразумение трябва СЪВСЕМ ДА СЕ ТРАНСФОРМИРА!
25
3
 
9
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Анонимен13 Не знаех, че Петродворец е в Москва, на Червения площад.Благодаря, че ми отвори очите!
24
14
 
31
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 6 години
Всеки уважаващ себе си политик трябва да бъде на този ден на този площад. Най-малкото от съчувствие към убитите милиони руски чеда в тази война. Не само Марешки , но и Сидеров редовно е там на тази дата. И нека престанем да наричаме този ден на Европа , щото първо това си е Ден на Победата и второ в Европа никога през вековете не са се борили за да ни превземат ислямисти на наша територия.
23
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дончо Тръмпски, и тези те предадоха! Останаха ти само онези, които не ти, а Сорос храни. Ама и той ако се гътне, те гладни не обичат да подскачат! Спукана ти е работата тук, само Украйна ти остана, ама и на тях им сложи такси, та не е сигурно...
22
17
 
13
 
! Отговори
Кратун преди 6 години
Още един руски пръст в парламента ни. БСП, Атака, Воля и ДПС - ето ви го руското мнозинство в парламента ни. Като добавим и Баце, който в безгръбначието си се опитва да сервилничи във всички посоки, не се чудете защо ще продължаваме да плащаме на руснаците за газопроводи, петролопроводи и АЕЦ, които не сме построили, защо монополистът Лукойл не плаща данъци, защото не отчита печалба и защо купуваме руски газ на може би най-високите цени в Европа. Кърлежът Русия още не е изтръгнат.
21
11
 
12
 
! Отговори
нема лошо преди 6 години
Жената на Марешки е рускиня.Поздравления за идеята да дойде на власт и да изгоним русофобите при бай Тръмп/нищо че не е приритал за тях/