Борисов бесен: Редовни заплати за медиците от закъсали болници!

Скара се на Ананиев, че ако и на него му спрат заплатата, ще протестира
Обновена: 16 май 2018 18:48 | 16 май 2018 16:00, Веселина Йорданова
186
Борисов бесен: Редовни заплати за медиците от закъсали болници!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Медиците в закъсалите болници да си получават редовно заплатите, нареди премиерът Бойко Борисов на днешното правителствено заседание.

Премиерът настоя, че реформата в тези здравни заведения трябва да върви паралелно, но не може при над половин милиард повече за здравеопазване да има забавени с месеци заплати.

Изплащането на възнаграждения се бави в болниците в Ловеч и Враца. Преди дни пък медицински сестри, акушерки, фелдшери, лаборанти и рехабилитатори от цялата страна излязоха на протест пред МС с искането за по-високи заплати.

Още по темата

Борисов коментира, че такива пари държавата никога не е отделяла за здравеопазване, но щом има недоволни, явно има проблеми в организацията.

Общото увеличение на бюджета на НЗОК е с 407 млн. повече от миналата година, а общо за функция здравеопазване - над 457 млн. лв., информира здравният министър Кирил Ананиев.

"Е, не може с над половин милиард повече от миналата година пари да сме дали и в същото време да има тоя проблем", ядоса се Борисов.

Според Ананиев няма недоволство от болници, които функционират нормално.

"Това са двете болници, които систематично са водени към фалит повече от 13 години", обясни той.

"Лично се заеми, оправете ги, стабилизирайте ги, успокойте хората. Грехота е при толкова много пари за тая сфера да има недоволни", настоя обаче Борисов.

Ананиев уточни, че в двете здравни заведения има запори от кредитори и всеки ден с тях се водят разговори, за да може болниците да работят, въпреки това обаче недоволството оставало.

"Ако и на теб от февруари ти спрем заплатата, и ти ще си недоволен", коментира Борисов.

По думите му хората протестират сега, защото има демокрация, и не може да бъдат наказвани за това, че ръководството на болниците е било лошо.

Премиерът заръча още вътрешният министър и шефът на пожарната да обиколят местата в Северозападна България, където вчера имаше буря.

"Помогнете на кметовете бързо да направят комисиите, да опишат щетите, каквото е необходимо да се помага", разпореди се Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ананиев,не ти ли мина времето за пенсия, какво чакаш,от такива пенсионери все Бойко е виновен,как винаги само един човек е виновен тук в тая държава, другите крадат и после, къде са парите,е, недейте така все Бойко да ви е виновен, няма как да следи всички които крадат
163
2
 
9
 
! Отговори
До 174 преди 5 години
"През 2 дни има статия как ББ е бесен. Човек ще каже, че е някой пенсионер в градинка, а не че ръководи всички министества от колко, 8 или 12 години вече." *** - почети малко: 45 години - БКП + 1 г. БКП (Попов) + 1 г. СДС + 2 г. БКП (Беров) + Инджова + 2 г. БКП (Виденов) + Софиянски + 4 г. ОДС + 4 г. НДСВ (Сакскобурготски) + 4 г. БКП (Станишев) + 3.5 г. ГЕРБ + М.Райков + 1 г. БКП/ДПС (Орешарски) + Г.Близнашки + 2 г. ГЕРБ + Герджиков + 1 г. ГЕРБ. Общо ГЕРБ - 6.5 г. Къде видя 8-12 г.?
162
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През 2 дни има статия как ББ е бесен. Човек ще каже, че е някой пенсионер в градинка, а не че ръководи всички министества от колко, 8 или 12 години вече. Много лабави нерви за толкова време в уоравлението.
161
9
 
3
 
! Отговори
лекар преди 5 години
In ovi veritas.Като ви посетят богоизбраните си имайте един запас от по 60 яйца престояли по няколко месеца и ги посрещнете като врачаните.То така или иначе с тая професия прокопсия няма ама поне и на тях да им замирише на родна българска болница,та макар и за 5 минути докато се преоблекат!Ако 100 човека изхвърлят по 60 яйца де да видим колко бодигарда ще им трябват за да ги опазят от народната любов!
160
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Една държава не се управлява с директиви, а с компетентност и акъл. Разделете частните от държавните болници, защото частните са търговски дружества и там се говори само за оборот и пари. Всички тежки случаи се пращат в държавните. Дайте на лекарите в държавните болници големи заплати, за да не бягат. Здравеопазването е сложна социална система, а вие го превърнахте в сергия, където пациентът е като ходещ банкомат, а не човешко същество.
159
13
 
31
 
! Отговори
nina преди 5 години
А, бе, господинчо, СЕГА ли разбра, че на медиците не са давани заплати?Голяяям артист е нашият министър председател!ПРЕДЛОЖЕНИЕ:Сдай властта и се изстреляй към Холивуд! Тъй и тъй последните месеци не се прибираш в Родината!Моля за извинение за "ТИ"-то!
158
2
 
16
 
! Отговори
Андрей преди 5 години
И от кого точно са водени до умишлен фалит тези болници??? Само да не обвиняват частните болници, защото за да се появят те е имало нужда - очевадна и явна от години за всеки пациент - държавните болници са мизерни, мръсни, неефективно работещи. Хора, решили се да инвестират в тях, сега ще ги изкарат, че са ги източвали. Как? С поток от пациенти ли? В Ловеч основното носещо приход за болницата беше частната клиника, доказатлеството - щом ги напусна, те клекнаха, защото парите им спряха.
157
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първо даваш кредит на дружество което не може да го възвърне ,после се караш и настояваш народа да плаща заема ???? Тия заеми са подписани от хора с не едно и с две висши образования ,който е забъркал попарата сам да я яде ! А този нека дъ .рник е толкова демократ колкото петела на село е вувузела.Да се излезе след 29 години и да се каже чисто и просто В ДИВИЯ КАПИТАЛИЗЪМ ВСЕКИ САМ ОТГОВАРЯ ЗА ПОСТЪПКИТЕ СИ И СИ ГИ ПЛАЩА!
156
5
 
14
 
! Отговори
- преди 5 години
Ние имаме закони от Търновската конституция и закони от 1991 година и никога не сме имали никакви "руски закони" или "комунистически закони",това е само предтекст да се смазват хора!
155
7
 
11
 
! Отговори
- преди 5 години
............Новите съдебни закони за територията ще бъдат създадедени и прилагани по модела на западните от западните служащи, обитаващи територията ни. Смърт на комунизма. "Извършва се масов геноцид,дори и на хора,нямащи нищо общо с комунизма,а вие спите!Всеки който пречи на ГЕРБ е смазан.По принцип такова нещо като комунизъм дори не е съществувало в България,а беше социализъм.
154
7
 
7
 
! Отговори
- преди 5 години
Има много такива постове на гербери,но ще ви пусна един от тях "Всички комунисти замесени в създаване на съдебните ни закони, трябва да бъдат изклани. И понеже това е невъзможно, понеже са измрели /това е руска правораздавателна система/, да бъдат наказани сегашните правораздаватели за незаконните им дейдствия. Политиците никога няма да се обединят. Пролятата кръв иска мъст. Така България ще бъде унищожена окончателно и безвъзвратно чрез емиграция, а комунистите в територията ще бъдат унищожени завинаги. Новите съдебни закони за територията ще бъдат създадедени и прилагани по модела на запа
153
20
 
12
 
! Отговори
До 158 преди 5 години
"Кат ни моиш да управляаш,разкарай са.Мъчиш себе си и другите.Не ти ли писна." На нас не ни е писнало и си го искаме!!! Представяте ли си ужасът отново да дойдат комунистите БКП/БСП с ДПС. НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!! Никога повече!
152
3
 
33
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Частните болници защо ги финансира касата?Нали има свободен "пазар",хайде да ги видим.
151
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой каза ,че българските бебета обичат палмово масло-мухахахахаха.А кой каза ,че българите трябва да ядат копита и свински нокти в колбасите от БГ производители? Кой каза ,че сиренето трябва да е от палмово масло ?Кой каза ,че Мирослав Найденов трябва да внесе 40г телешко.После реват срещу ЕС,като ,че ли ЕС ва кара да са тровите
150
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
The Pump King, все някой друг му е виновен....
149
10
 
44
 
! Отговори
Данко преди 5 години
Доброто ченге Бойка се обади. .... Мастийо недна, този министър от космоса ли падна, не го ли назначи ти!?!
148
0
 
40
 
! Отговори
мед сестра преди 5 години
За болните няма никога пари след 89г, защото съществува тумор, който спира всякакво развитие в системата и той се казва здр каса! Проверките им са сякаш сме престъпници ,които крадат от техните пари, а тихомълком зад гърба на народа далаверите им са за милиони!Там работят некадърници които за нищо не стават но самочувствието им е велико сякаш са богове,то не са подаръци то не са пари на ръка за да не ни тормозат и тоя ***! тази система е сбъркана първобитна и трябва да се промени
147
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
чакайте бе, той си е бесен по рождение
146
5
 
22
 
! Отговори
ХИ-ХУ -ХУ-ИХУУУ преди 5 години
До ХА,ХАААААААААААААААКак коя-сибанкя на либовницата със седемте апартамента у софето.
145
11
 
31
 
! Отговори
шоп преди 5 години
Кат ни моиш да управляаш,разкарай са.Мъчиш себе си и другите.Не ти ли писна.