Визитата в Москва: Защитен интерес, нов момент в отношенията...

Цветанов: Борисов се извини, че "Южен поток" е направен от БСП
Обновена: 31 май 2018 18:34 | 31 май 2018 15:45,
217
Визитата в Москва: Защитен интерес, нов момент в отношенията...
Цветан Цветанов. Снимка: архив, БулФото

Премиерът Борисов се старае да защити националния интерес и не би искал да излезе от рамката на единната позиция на ЕС. Това коментира шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод визитата на министър-председателя ни в Москва и срещата му с руския президент Владимир Путин.

Още по темата

"Той се извини за това, че всъщност "Южен поток" е бил направен от социалистите, когато те управляваха, по един доста непрозрачен начин, заобикаляйки европейските разпоредби. "Южен поток" беше грешно конструиран, грешно заложен и там лъхаше на корупционни схеми", отвърна Цветанов задочно на критиките на БСП за визитата в Москва.

Той настоя и че се е стигнало до ситуацията с АЕЦ "Белене" точно заради соцлидерката Корнелия Нинова и нейната партия.

"В момента има два реактора, които са платени от държавата, и трябва да се вземе ясното решение в парламента дали този проект може да продължи. Но той трябва да продължи на пазарен принцип, защитавайки националния интерес и в никакъв случай да не правим така, както беше заложен в началото", каза Цветанов.

Той добави, че това ще се обсъжда в енергийната комисия и пленарна зала в дебат за отпадането на мораториума за АЕЦ "Белене", но не уточни дали ГЕРБ ще го подкрепи.

"Предстои дебат, след което ще се влезе в пленарна зала. Имало е случаи, когато са внасяни решения от МС, които след постигане на политически консенсус са променяни от парламента", допълни той.

Цветанов припомни и че когато се говори за Русия, не трябва да се забравя позицията на ЕК и нарушаването на международното право, свързано с анексирането на Крим и случая Скрипал.

Шефът на ПГ на "Обединени патриоти" Волен Сидеров пък бе категоричен, че посещението на Борисов в Москва е било полезно за България.

"Това е нов момент на отношенията с Русия, защото имаше срив в тях, особено след 2014 г. с прекратяването на "Южен поток". Сега се възстановява възможността през България да мине част от газопровода, който в момента се строи за Турция. Това няма как да не е положителен момент за България, защото ние ще печелим от това", каза Сидеров.

"Самият факт, че министър-председателят бе приет от президента на Русия, мисля че е стъпка напред, особено след като показахме в друга ситуация, че не винаги се съобразява с натиска отвън да се поддържат враждебни отношения с Русия - говоря за случая Скрипал и руските дипломати", добави лидерът на "Атака".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цвъко отново се опитва да говори умно, ама мн му пречи това неговото пусто образование.
30
0
 
27
 
! Отговори
Четящ преди 5 години
Бе попрочитам мнения, наблюдавам настроения. От къде има подкрепа тази партия бре?! Купени гласове е ясно, обаче те трябва да купуват кошмарно много. Около 30 към 1 не могат да дишат тази партия. Не 30%! На всеки подкрепящ тази партия се явяват 30, които са готови дори на гражданска война. Втрещен съм.
29
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както винаги Цоко допълва пропуснатите мисли на Боко. Един мозък в две глави. Какво да правиш....
28
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изместват крадливите социалисти от важните проекти, а това е много добре.
27
2
 
33
 
! Отговори
Ейй пумпал преди 5 години
Цеко апартаменто, стига се врътка кат пумпал, накрая ще ти се завие свят, ще се претрепеш! Много добре помним кой спря Южен поток под давление на американски сенатори, тоновете помия и лиги от страна на бившия ни президент, между другото един народен съд за него би било чудесно дело, как ГЕРБ предоставиха бизнес за милиони на Ердоган! Сега кака *** ви виновна.На много българи им се иска да ви видят един ден в затвора, където ви е мястото при една нормална демокрация!
26
4
 
30
 
! Отговори
и винаги бедни преди 5 години
Американското момиче Цвъ лично покани русофоба Макейн за да спре 'Южен поток' подобно беше положението и със 'Син поток' през 90-те,а АЕЦ Белене го спря Борисов защото видите ли било гьол пак по нареждане от САЩ,Бургас-Александрополис го спряха 'зелените' с помощта на чужди НПО-та!
25
1
 
22
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Цецко, шефа ти не разбира от газ но пък разбира от футбол, като всеки вожд на бананова република това им се отдава и им иде отвътре, само че колко пъти смята че ще пада за фалшиви дузпи и руснаците няма да му вдигнат червен картон? Това изявление в качеството на служутел на лангли ли е или е лично мнение? Да не влизаш утре в обяснителен авариен режим?
24
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зомбитата от герб видяха че всички се юрнаха при путин за газ ама ядец. Тези отникъде нищо не могат да направят,хората си построиха връзки и терминали *** не блеят а работят за държавата. То не беше русия,катар,иран,азърбайджан. Като останем след 2020 без газ,да не се молим и за ток на комшиите.
23
3
 
18
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
Оставете за малко Русия и там необичта си и погладнете поведението на Борисов! Приемливо ли е за Вас, м? Ще ви е приятно ли селскеят ид*от от Банкя да ви опипва, попипва както това прави Борисов, м?
22
1
 
20
 
! Отговори
мдааа преди 5 години
Май е време да приемем и ние закон за чуждите агенти ...
21
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ъхъм,вервайте си УС,,ХТЕ СЕ ТОТАЛНО И БОРИСОВ ОТИДЕ ПО ЗАПОВЕД НА ПУТИН В МОСКВА ЗА ДА УНИЖИ БЪЛГАРИТЕ И ЩЕ СИ ОБЕРЕ ПЛОДОВЕТЕ ЗА ТОВА!Нищо не беше подписано,визитата беше обявена 10 дни преди 30,за 30 и 31 май а Борисов си дошъл снощи защото днес имал среща с европейски важни гости, БОРИСОВ МАЙ НЕ Е ЗНАЕЛ КОГА ЩЕ ПОСЕТИ МОСКВА И НЕ Е ЗНАЕЛ ЧЕ ИМА СРЕЩА НА 31 МАЙ С ЕВРОПЕЙЦИ??!!ТОТАЛНА УСИ..ЦИЯ,ЕДИНСТВЕН РЕЗУЛТАТ-УНИЖЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ И..НОВИ ПО-ВИСОКИ ЦЕНИ НА ПАРНО И ТОПЛА ВОДА!А ти си дрънкай!
20
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Главната заслуга на този човек е да наглася изборите, за друго не го бива, а да говори убедително,.. просто забрави.
19
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Беше време Лошото ченге да се обади и да обясни ситуацията. Много на изток отидохме. Малко на запад ще се поклоним. Да не уплашим приятелските ни врагове.
18
0
 
18
 
! Отговори
Чърък преди 5 години
Няма вечни приятели, само вечни интереси. Бих си потърсил някъде убежище на негово място.
17
23
 
2
 
! Отговори
88888 преди 5 години
Айде стига с тая партенка - били го изгонили. Разчитате на това, че една лъжа, казана сто пъти става истина. Да но на това могат да повярват само червените ти братчета-т ролчета, защото имат по една гънка. Ясно. Така са ви учили - очерняй до дупка, независимо има ли резултат - ти очерняй.
16
22
 
3
 
! Отговори
88888 преди 5 години
Айде стига с тая партенка - били го изгонили. Разчитате на това, че една лъжа, казана сто пъти става истина. Да но на това могат да повярват само червените ти братчета-т ролчета, защото имат по една гънка. Ясно. Така са ви учили - очерняй до дупка, независимо има ли резултат - ти очерняй.
15
1
 
31
 
! Отговори
бомба преди 5 години
ааа, цветанов на сред европредседалството, не така. Пак герб се извъртяха на 180 и на никой не му прави впечатление.За какво се извинява баце, нали един негов министър, ники младенов докладваше лично хилари клинтън, че са спряни проектите, a ти и баце се скъсахте да обяснявате че така трябва. Всеки път като ми излезне цвъчко се питам той ли е тотален крен който помни не повече от 5 мин. или ни мисли нас за такива.
14
3
 
23
 
! Отговори
До Баце преди 5 години
Бойко кога ще се отървеш от Цвъки. Диша ти във врата. Явява ти се цензур на всяка крачка, само да се отклониш и ти намекват за правия път...
13
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нямаме никаква работа с ***. Едвамсе отъмнахме от Северната *** и сега пак искат да ни вкарат обратно. Стига "Данък Русия" всяка година. Абе ще кажеш ,че целия ни политически "елит" е роден в Русия,бе........Жопата им е обърната на Изток..
12
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Краят на слугите назначени от сащ е жалък,справка -маркос,нориега и т.н,сигурно имат готови килии в гражданско я в необратимо,че е по-близо.