Социалният министър за протестите на майките: Вече граничат с анархизъм!

Бисер Петков призна, че вече се съмнява в мотивите на родителите
149
Социалният министър за протестите на майките: Вече граничат с анархизъм!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Социалният министър Бисер Петков призна, че напрежението, което създават хората с увреждания вече граничи с анархизъм.

"В последните седмици и месеци сме свидетели на ескалиране и ултимативност на исканията на хората с увреждания, граничещи с анархизъм", отсече той пред депутатите.

Още по темата

Освен това имало и противоречия между отделните организации, които защитават правата на хората с увреждания.

Петков дойде в парламента по искане на управляващото мнозинство, за да представи хода на подготовката на законодателните промени, свързани с гарантирането на правата на хората с увреждания.

Според него безспорно темата е в центъра на обществения интерес в резултат на серия от протести на организации на хората с увреждания срещу действащата система.

"По-голямата част от исканията за реформи в политиките, свързани с хората с увреждания не са нови и имат своите основания в ратифицираната от България през 2012 г. Конвенция за правата на хората с увреждания", каза министърът.

Той допълни, че гарантирането на правата на хората с увреждания е един от основните приоритети в управленската програма на правителството.

Заради това ще има законодателни промени, но усилията на министерството били в посока те да са подкрепени от всички хора с увреждания.

Според Петков в края на октомври или в началото на ноември промените в нормативната уредба ще бъдат готови.

Министърът призна, че вече се съмнява какви са мотивите на майките на деца с увреждания, защото те са отказали да се върнат в работната група, която изготвя законовите промени.

"Вероятно последните текстове, които бяха обсъдени, не ги удоволетворяват, но това е работен процес и те могат да правят предложения", обясни той.

Петков смята, че противопоставянето на организациите прави вземането на решения много трудно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Майките да си връщат в тая работна група, ако искат да им се реши проблема.Сега ще дойдат нови избори и други проблеми ще са по- важни от техните.Също така тези майки да си намерят адвокат и да се свържат с другите асоциации на хора с увреждания, за да успеят да направят нещо.Палатковите лагери са успешни, ако имаш визия за какво протестираш
122
1
 
6
 
! Отговори
Абе преди 5 години
До кога социопатите ще пискат кой да си убие детето? Че умът ми не го побира. Тези социопати и болнични вземат. А са неспособни на чувства. Отказвам да ги издържам.
121
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 131Това наистина трябва да се уреди със закон. Но, както виждаш, намерили са се четирима, които не са съгласни. Умът ми не побира, как е възможно някой да има генетичен проблем и да упорства да създава нещастници, след като вече му се е родило едно дете?
120
3
 
5
 
! Отговори
Абе преди 5 години
Социопатията е нелечима. Социопатите не са способни да изпитват съчувствие. За тях човешките взаимоотношения са куп манипулации. Не разбират приятелството. Тук явно пишат няколко социопата. Тресе ги, че може би помагат на някой. Искат аборти, които са по същество убийства. Искат жестокост. Радва ги чуждата болка. Не са способни да схванат какво им е сбъркано. Тяхното е болест по Международния класификатор на болестите. Болни са. Не искам да ги издържам.
119
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До кТи верно не си в час.Където и да отидеш по света, ще внасяш осигуровки ДАЖЕ ПО-ГОЛЕМИ, отколкото в Бг, и ще плащаш за социалната политика на страната.Как в Германия или Франция никой не каза: "Няма да давам пари за инвалидите!". Само Бай *** най- умният, най- тарикатинът на света, той бил издържал инвалидите.
118
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да ме прощават тези майки, ама с наглостта си дразнят хората и никой не им съчувства. Имам чувството, че някои се гордеят с увредените си деца и ги показват като експонати на изложбча за върхови постижения на биологията.
117
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Познавам семейство с три деца - на 8, 5 и 3 години и трите с тежки ментални увреждания. Сега семейството чака четвърто, сигурно и то ще е .И обществото е длъжно да им плаща на всичкото отгоре.За нормални и здрави деца държавата дава на семействата жалки суми за детски добавки, а за тези - стотици левове.Като имат генетични проблеми, трябва да спрат .
116
3
 
11
 
! Отговори
pitam преди 5 години
как може министър да излезе пред цяло НС, да направи изказване, което остава в архива, което се чете по целия свят и да каже че мирния, "седящ" протест на няколко измъчени майки, да каже че е анархия, протест че министерството му не си върши работата удобно се нарича анархия,това ако не е герберастка наглост и цинизъм не знам какво е, оставка на тия "увредени" и затвор това е най справедливо.
115
1
 
6
 
! Отговори
do 127 преди 5 години
до 127 т3.дал си парите и след като си ти бръкнали в джоба си длъжен да знаеш кой и за какво ги харчи, не вярвам да си щастлив че отиват за заплата на социален чиято "грижа" е просто де накара тежко болния да ходи някъде си, оня да си вземе заплатата, ти да чакаш 15 минути влака, а нещастния болен нищо.Айде де, къде тук намаля твоята сметка.
114
0
 
6
 
! Отговори
do 127 преди 5 години
ами ти си дрънкаш да не заспиш, т.2 е пълна лъжа- проверяват се само няколко генетични, правят се в няколко големи града, в няколко болници, скъпи са за много, и 3.поне 90% от науучилите ги абортират3. голям % от инвалидите са от момента на раждане нататъкА вземи включи за какво става въпрос, И с родени болни и без тях пак ще хрантутиш системата, и останалите 10% да ги абортират пак ще наливаш пари за хрантутниците, сметките ти няма да намалеят.
113
10
 
4
 
! Отговори
к преди 5 години
До do 123виж пич, аз за това не искам да ме цицат с пари дето ужким ще харчат за изчекнатите !1) осакатените получават пари от застраховките си или от работодателя2) на 6-7 месец от бременността доктора знае със сигурност дали детето ще е нормално и ако не е нормално предлагат аборт - така че майките имат избор !3) роднините и децата на инвалидите имат задължение да се грижат за тях а не обществото !
112
0
 
9
 
! Отговори
do 124 преди 5 години
ти не прахосваш за инвалидите,а за социалните които се "грижат" за тях, а накрая се вижда че не се грижат и ти си в постоянна грижа да хрантутиш социалните, а не болните. И малко се раждат увредени, чети статистики, повечето са при самото раждане и след това, моли се да не си от тях ,иначе естествения подбор трябва да започе от такива "инвалиди" като тебе, тогава света ще се оправи..
111
0
 
7
 
! Отговори
do 123 преди 5 години
до 123абе *** спонсорират центъра, който задължава този човечец и то от тежко болните не тия с по 50-70% да ходи някъде си, иначе му спират пенсията и той е зависим от тия жълти стотинки и безпомощен, ни може да се оплаче нито има пари да откаже, какво плюете по болните бе, вижте кой изяжда парите бе, спонсорираш социалните, а до него не стига нищо. защо не питаш кой ненормалник го праща някъде си ,колко сте ***, затова наливай там на социалните те ще ги измислят още такива, още влакове ще чакаш.
110
14
 
2
 
! Отговори
к преди 5 години
оставете най-сетне естествения отбор да работи !!!обществото не дължи НИЩО на тези кьопави и пр. непълноценни индивиди !!!аз нямам абсолютно никакво задължение да се грижа за тях и аз не желая данъците ми да се прахосват за "грижи" за тях !достатъчно е че не ги оставяме да умрат от глад !!!
109
1
 
7
 
! Отговори
Do 114 преди 5 години
говорим драги за най тежко болните, тия с 90,100% и с придружител, за слепи, за които има открит геноцид, вместо как да подобри грижите държавата ти говори как искала точно те да работят и да им спира пенсии и асистенти ако не работят, държавата ама хич не се интересува от фалшивите ако не си разбрал, в момента говорим за геноцида над най тежко болните. и такива като тоя "министър" да зи заминават немедленно, заедно с тия дето го "спасяват".
108
15
 
4
 
! Отговори
к преди 5 години
в Германия, всяка сутрин цял влак седи и чака 15 минути някакъв кьопав да се натовари във влака за да отиде на работа за която не получава заплата, но която е спонсорирана от данъците ми !да се борим да не стане така и в България !аз не искам да плащам за "инвалиди" и пр. безполезни твари !!!
107
5
 
5
 
! Отговори
к преди 5 години
До do 109пич, на всички ни е ясно че този протест е "активно мероприятие" на вносителите на медицинско оборудване и медикаменти цел източване на пари от здравната каса, т.е. от моя и твоя джобза това са ги подкарали тези "майки" на протест
106
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На комунистическата зараза дошла от руската *** и заразила половината свят трябва да се противодейства единствено с евтаназия, като при заразените животни в ямболско, иначе няма лек.
105
0
 
3
 
! Отговори
do 109 преди 5 години
продължениеИ още за да си осигурят посещение, а от там финансиране са измислили ако не ходят пък да им взимат точки и ги лишават от пенсия или асистент, което при тях е животозастрашаващо.Ей така работи социално, така ни харчи парите, и такава е грижата за най-тежко болните.
104
0
 
1
 
! Отговори
do 109 преди 5 години
продължениеИ още за да си осигурят посещение, а от там финансиране са измислили ако не ходят пък да им взимат точки и ги лишават от пенсия или асистент, което при тях е животозастрашаващо.Ей така работи социално, така ни харчи парите, и такава е грижата за най-тежко болните.