БСП: С бойкота спасихме 2,5 млн. българи от данъка за старите коли

Нинова: Няма да осигурим кворум за поредното бъркане в джоба
288
БСП: С бойкота спасихме 2,5 млн. българи от данъка за старите коли
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Бойкотът на левицата вчера в парламента, който не осигури кворум за работата на депутатите е донесъл полза за собствениците на стари коли. Поне според лидера на партията Корнелия Нинова.

Тя и Председателският съвет към Националния съвет на БСП заседава по Бюджет 2019 - алтернативата. Вече става традиция БСП да предлага алтернативен бюджет на управляващите. Той ще бъде подложен на широко обществено обсъждане в понеделник. В него ще вземат участие синдикати, професионални организации, учени, депутати и членове на Националния съвет на БСП, както и коалиционни партньори.

Още по темата
"Като не се регистрирахме в петък в НС, спасихме над 2,5 млн. българи от новия данък върху старите коли. Не се съмняваме, че ГЕРБ и ОП ще си го приемат, но няма как с нашите гласове да им осигурим кворум за поредното бъркане в джоба на най-бедните хора. Що за стабилно управление е това, което разчита на гласовете на опозицията, за да вдигне данъците на хората. Няма как да стане. Оставете ги тях. Това мнозинство и правителство е на финала. Нека видим ние какво можем да направим след тях, защото навсякъде е разруха - и в здравеопазването, и в социалната сфера, и в сигурността на гражданите", заяви Нинова пред председателите на съвети. 

Те обсъдиха финансовите, икономическите и социалните параметри на алтернативния бюджет на БСП.

Особено внимание се обръща на демографската катастрофа и политиките за младите хора и децата - семейно подоходно облагане, безплатни учебници до 12 клас.

"Как можеш да кажеш, че това е най-социалният бюджет, когато си замразил 12 социални плащания за майки, за отглеждане на дете от работещи майки и т.н. Другата най-уязвима група - пенсионерите, отново оставяш само с швейцарско правило, при положение, че цените на газ, парно, вода, ток, всичко се качва. Отново внасяме предложение за преизчисляване на всички стари пенсии с ясен разчет и откъде ще дойдат парите",  коментира Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още по темата: БСПКорнелия Нинова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
0
 
8
 
! Отговори
БГ преди 5 години
Коли ЕВРО4 има и за по 3500-4000лв къде виждат проблема
123
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Купих си нова кола, искат ми данък 800 лв а е ЕВРО 6, комунисти гадни.
122
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е какво ще ме карат всяка година нова кола да купувам.Да им стимулирам индустрията и да правят още и още пари на мой гръб.Мойта количка ми стига да ходя на работа и да ми крадат труда там.стара малка вярна ,не цапа и малко гори ,кому преча.На големите им джипове ?Не страдам от първенющината им. Не страдам от дилемата им ,дали да си купя още едно мазарати от икономии само за заплати. или да им дам по двеста лева отгоре .Естествено още едно мазарати. Дгд бедните.
121
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП: С бойкота спасихме 2,5 млн. българи от данъка за старите колиухааа, ше има за по една тройка кебапчета на Бузлуджа :)
120
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трайте още малко Бате ви Боко кара газ от Израел. Светлото ви бъдеще
119
3
 
10
 
! Отговори
бг преди 5 години
С приватизацията ,белене ,цанков камък колко пари спестиха на хората ?
118
2
 
11
 
! Отговори
gfhfgf преди 5 години
Спасихт джоба на бедните и тези със средн доходи за сметка здравето на всички. Данъците са инструмент на държавата да стимулират един или друг продукт. В случая би било уместно слагайки допълнителен екоданък за стари коли, да дадат събраните пари за стимулиране покупката на електромобили. Така правят в цяла Европа в цивилизованите държави.
117
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпрос до тия, дето само сърпове и чукове им дрънкат в главите - като вземете властта колко хиледи лева ще е курса на долара?Румен Гечев веднъж го докара до 3000, сега за 30 хилади ли да се готвим?
116
2
 
8
 
! Отговори
Султаните преди 5 години
Рая си бехте и по наше време, рая си останахте.
115
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ съсипаха България!
114
3
 
9
 
! Отговори
. преди 5 години
Мухахаха " корнелче"!!!!!!Ейй тва *** сте *** по рождение и наследство бе! Отврат.
113
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименГЕРБ взеха 40 милиарда да платят стари дългове иначе трябваш и те щяха да обяват фалит.и кой ги направи тия дългове бе каскет?
112
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доволен съм-ето и световно по футбол ще правят тук,къпя се в газови хъбове и карам по скоростни тангенти,така че когато тръгна в долината на смъртните сенки мен няма да ме е страх защото Баце е пастир наш ...
111
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Корнелче няма ненаказано добро. Тоя материал добро не заслужава пък и не му трябва като чета тук
110
5
 
11
 
! Отговори
БГ преди 5 години
от простотията на хората тази има самочувствие да говори за власт
109
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименПри соца имаше купони за безплатен хляб на членовете на кооперации, не защото нямаше хляб, а защото на тях се даваше безплатен хляб. При соца за никой нямаше безплатен хляб. При соца за всеки имаше работа според образванието му и според ценза му и всеки работеше и си заработваше сам хляба. Безплатни кухни за бездомници и за пенсионери ровещи в кофите нямаше - хората живееха нормално.
108
0
 
3
 
! Отговори
До неграмотният 101 преди 5 години
А ти нормаллен ли си?
107
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Силен ход на комунистите, бойко пика газ
106
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При соца държавата не фалирала защото имаше индустия и дългът беше само за купуване на технологии и апаратура която не призвеждахме. Обслужваше се без проблем. България фалира след 1989г при демокрацията и англосаксонското патньорство когат индустр+ията и предприятията бяха съсипани, държавата нямаше никакви постъпления да плаща дълга и Луканов обяви мораториум по плащанията. Фалира още веднъж 2015 когато ГЕРБ взеха 40 милиарда да платят стари дългове иначе трябваш и те щяха да обяват фалит.
105
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименСега е постоянен режим на тока, защото не достигат пари за плащане.ми върви свърши някаква работа бе каскет. То само с парите от Кутев за тролене и хляб няма да имаш довечера.