Цветанов сдаде депутатското място, НС прие оставката му

Решението бе взето със 121 гласа "за"
Обновена: 29 мар 2019 10:37 | 29 мар 2019 09:33,
189

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Парламентът освободи Цветан Цветанов като депутат и шеф на парламентарната група на ГЕРБ.

Със 121 гласа "за", 7 "против" и 3 "въздържали се" депутатите приеха оставката на втория в ГЕРБ.

Цветанов напуска Народното събрание, но остава зам.-председател на партията и председател на Предизборния щаб.

Още по темата
На неговото място като шеф на депутатите застава шефката на здравната парламентарна комисия Даниела Дариткова. Вчера премиерът Борисов определи Дариткова като компетентна, с добро излъчване, с авторитет в партията.

До рокадата се стигна след обвиненията, че Цветан Цветанов е закупил апартамент на цени много по-ниски от пазарните. В своя защита Цветанов обясни няколко пъти, че сделката е извършена по законите на държавата. Въпреки това, за да няма спекулации, досегашният шеф на депутатите от ГЕРБ реши да напусне парламента.

"Най-справедливото, най-правилното и най-мъдрото е да излезеш от парламента и да продължиш да правиш това, което си правил през последните 12 години, за да спрат всякакви спекулации“, обясни решението си той преди дни.

Веднага след като се разгоря скандалът с имотите премиерът Борисов обяви, че ще има последствия, колкото и да са тежки те.

"Ако има нарушения, надали има някой по-нетърпим от мен. Ние ще се поправим", коментира тогава той.

По-рано заради "Апартаментгейт" с постовете си се разделиха правосъдният министър Цецка Цачева, както и зам.-министърът на спорта Ваня Колева и зам.-министърът на енергетиката Красимир Първанов.

Все още не е ясно кой ще заеме мястото на Цачева като министър на правосъдието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още по темата: Цветан Цветанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе този наричащ се странджа дали е освидетелстван в психиатрията? Обичал бил Цветанов, е..ти джендъра
148
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цецо к..радецо ходил на сбирка с предприемачи в Боровец, да беше отишъл направо в офиса на Артекс да си договаря подкрепа за изборите
147
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цвинокио вилнее в Панорама, а водещият се е разтопил от умиление и слуша как г-н Закуска щял едва ли не война да поведе за да спечели някакави избори, Цецо е ясен- всичките му усилия са за да се облагодетелства с евтини луксозни апартаменти, е...ти наглеца с..мотан, ама прокуратурата защо спи?хайде бе г-н Цацаров какво чакаш нали си независим от управляващите
146
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да минат утре през женският пазар ,все ще открият някоя подходяща да я замести .И без това така се откриват най-интересните кандидати след такова бедствие като сегашното.
145
0
 
6
 
! Отговори
тонката преди 5 години
коя е таа даритникова бе странжа да не е ритала мачле с бойко
144
0
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
тонка, ти не го ли обичаш вече Бойко, а?
143
2
 
1
 
! Отговори
тонката преди 5 години
нема да са само другарете и другите ше ядат яки шутове с цървулите от Цецо Цецо мое да набие и Бойко ама му е още рано абе убичам го тоа Цецо бе
142
3
 
0
 
! Отговори
ЛЮЛЯЦИ БЕЗНАДЕЖДНИ преди 5 години
САМО ЛЕВСКИ САМО ГЕРБ БОЙКО БОРИСОВ ФУТБОЛИСТ ФУТБОЛИСТ
141
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малко е да се каже, че съм отвратен. Повдига ми се. Борисов вчера посинял говореше,че са претърпели голям удар от наложителните решения. А този / не искам да му споменавам дори и името/ се хилеше през цялото време. ***, гьон сурат. Как ли ни се присмива, сигурно ни има за ***, че не сме в положение да крадем като него. Оставиха го на чело на предизборния щаб на ГЕРБ, защото е цар на фалшификациите. При цялата помиярщина ако пак "спечелят" изборите значи, че протоколите вече са попълнени!
140
0
 
6
 
! Отговори
До Аз преди 5 години
За съжаление отдавна преминахме (the point of no return) точката, от която няма връщане!Тоест, вече е твърде късно!!!!Това, което не успяха да сторят турците за пет века, го сториха псевдо демократите в Бг за четвърт век, т.е. успяха да преформатират съзнанието на българина!
139
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другарката Дариткова купи нов Ягуар на 18 годишния си син за 250 000лв!А на мъжа и държавата опрости 153 000лв.Защото герберунгел закон не го лови!Вече 10 години няма нито един суджукар в затвора.И затова никога няма да влезем в Шенген.А грабежа на герберунгелите беше разкрит от "Свободна Европа" ,понеже нашите медии са платени и зависими от шайкаджиите.
138
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов:"Ако има нарушения,ние ще се поправим".Ха,ха,ха,и как точно ще се поправят?Като се снишат до изборите и после пак старата песен на нов глас,например "Цъфнал гербер",в изпълнение на Ц.Цачева от новия и апартамент.Гнус!
137
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наглите-3.Всички сте за затвора.
136
0
 
7
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 5 години
дО Браво на Тиквата- пост 149Защо не ги накара да върнат апартаментите?Какви последствия ,какви 5 лв?Ако Прокуратурата ,НАП и КОНПИ си свършат работата ,наглите герберунгели трябва да са в предварителния арест!Много е лесно и законно.За измама в особено големи размери , за пране на пари и за данъчни измами ,закона предвижда от 5 до 15 години затвор и конфискация на незаконно придобитото.
135
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А пък Борисов каза,че имало грешка,но имало и прошка?!Представяте ли си,кражби за милиони и злоупотреба със служебно положение се нарича грешка,за която щяло да има прошка.Прошка,ама друг път.Скоро ще разберете.
134
0
 
6
 
! Отговори
wild horse преди 5 години
Фактически,ББ даде цялото си сърце и подкрепа за ЦЦ. Не беше казан нито един упрек,нито едно"Сори"за кражбите на висшите му протежета.Казвайки,че партията е понесла "тежък удар" е само замазване на очите. Как мислите ще реагира бизнеса,когато ЦЦ дойде да иска пак- разбира се всякакъв отказ,би се смятал отказ за ББ....колко удобно. Пак ще искат суджуцуи,апартаменти,финансиране на партията,но вече от човек ,който уж няма нищо общо с властта. Повръща ми се...
133
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ние ще поискаме и ще приемем оставката на цялото правителство во главе с вожда,само че на изборите.
132
0
 
12
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Отказвам се от тази пародия на държава!Яд ме е че опропастиха хубавата ми РОДИНА, но немога повече да понасям тези наглеци и овчедушния ми народ! Къде сте бе хора, защо спите бе *** м ка му!
131
0
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
и какво сега?..-"Пито-платено"?..но на мен много ми хареса това:-"Най-справедливото, най-правилното и най-мъдрото е да излезеш от парламента и да продължиш да правиш това, което си правил през последните 12 години"..Значи тоя ще продължи да прави това,което е правил до сега!!!!..-Още апартаменти?...Изборни манипулации?..колко просто било всичко!..А ние развиваме какви ли не хипотези..Е,така е!.."Докато мъдрите се намъдруват,лудите се налудуват"...
130
8
 
5
 
! Отговори
Браво на Борисов преди 5 години
"Веднага след като се разгоря скандалът с имотите премиерът Борисов обяви, че ще има последствия, колкото и да са тежки те."