Цветанов сдаде депутатското място, НС прие оставката му

Решението бе взето със 121 гласа "за"
Обновена: 29 мар 2019 10:37 | 29 мар 2019 09:33,
189

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Парламентът освободи Цветан Цветанов като депутат и шеф на парламентарната група на ГЕРБ.

Със 121 гласа "за", 7 "против" и 3 "въздържали се" депутатите приеха оставката на втория в ГЕРБ.

Цветанов напуска Народното събрание, но остава зам.-председател на партията и председател на Предизборния щаб.

Още по темата
На неговото място като шеф на депутатите застава шефката на здравната парламентарна комисия Даниела Дариткова. Вчера премиерът Борисов определи Дариткова като компетентна, с добро излъчване, с авторитет в партията.

До рокадата се стигна след обвиненията, че Цветан Цветанов е закупил апартамент на цени много по-ниски от пазарните. В своя защита Цветанов обясни няколко пъти, че сделката е извършена по законите на държавата. Въпреки това, за да няма спекулации, досегашният шеф на депутатите от ГЕРБ реши да напусне парламента.

"Най-справедливото, най-правилното и най-мъдрото е да излезеш от парламента и да продължиш да правиш това, което си правил през последните 12 години, за да спрат всякакви спекулации“, обясни решението си той преди дни.

Веднага след като се разгоря скандалът с имотите премиерът Борисов обяви, че ще има последствия, колкото и да са тежки те.

"Ако има нарушения, надали има някой по-нетърпим от мен. Ние ще се поправим", коментира тогава той.

По-рано заради "Апартаментгейт" с постовете си се разделиха правосъдният министър Цецка Цачева, както и зам.-министърът на спорта Ваня Колева и зам.-министърът на енергетиката Красимир Първанов.

Все още не е ясно кой ще заеме мястото на Цачева като министър на правосъдието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още по темата: Цветан Цветанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
2
 
25
 
! Отговори
Отвратително и тъжно преди 5 години
Колко е доволен Цветан Цветанов! Каквото можа открадна. Работете роби и си плащайте редовно данъците. ГЕРБ са озверели за кражби и имоти.
108
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво,браво, ДъртоСвиткова! Дръж се за тази ,,опорка" ,като не можеш да сътвориш нещо друго и ще стигнеш далече! Сигурно за ягуара ти завиждаме,,както и за опростените дългове на мъжа ти! Та ...в тази посока,дали няма още нещо ,което е забравил да спомене,че ти е купил и подарил?! Ха-ха! Давай му Гинко,ти знаеш за какво служи!
107
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БЪЛГАРИ ЗАПОМНЕТЕ: АКО НЕ ИСКАТЕ ДА ВИ ЛЪЖАТ, ДА ВИ МАНИПУЛИРАТ, ДА НЕ ВИ ПРОГОНВАТ ОТ РОДНИТЕ ВИ МЕСТА, АКО ИСКАТЕ ДА ИМАТЕ ЗДРАВНА , ПЕНСИОННА И ИСТИНСКА ПРОСВЕТА , АКО ИСКАТЕ ТАЗИ ПОЛИТИЧЕСКА МАФИЯ ДА СПРЕ ДА СЕ ИЗЧИСТИ ОТ БЪЛГАРИЯ, АКО ИСКАТЕ И ТЕЗИ КОИТО НИ ОБИРАТ, УБИВАТ И т.н И т.н. ДА СИ ПОЛУЧАТ ЗАСЛУЖЕНОТО НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ГЕРБ.. КОЙТО БЪЛГАРИН ГЛАСУВА ЗА ГЕРБ ЗНАЧИ Е СЪЩИЯ ПРЕДАТЕЛ КРА ДЕЦ, БЪЛГ АРОУБ ИЕЦ И ДО ЛЕН ИЗМ АМНИК КАТО БОРИСОВ БЪЛ ГАРО УБИЕЦА, КАТО ГОРАНОВ КРА ДЕЦА, КАТО ЦВъ
106
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Удариха по Кьовеши,изглежда наистина десните ще се окажат голям октопод "БОМБА! Румъния е на път да предизвика международен скандал. Кьовеши със забрана да напуска страната"
105
15
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Опозицията казвала - оставка... - ха ха ха...
104
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ку ха ле йка. Опозицията 1000 пъти казва ОСТАВКА и нови избори. Тя не се ОПИТВА тя го ЗАЯВЯВА ясно и открито ов цо умряла. Вие сте си дестабилизирани по рождение с мен тал ни отклонения всичките Герберасти до един
103
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"СУПЕРНАГЛОСТ! Цветанов си купи АУДИ за 200 хиляди лева с парите на данъкоплатците"
102
2
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
тонка, на мен затова ми плащат. Не е безплатно.
101
2
 
6
 
! Отговори
тонката преди 5 години
бате странжа дай и на мене малко *** може и газове да лижем и аз многу убичам
100
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Господин цацаров а пеевски.. Доган.. Маджо.. Първанов.. Костов... Борисов... Огнян Донев... Златев... Домусчиев... КОГА???????
99
3
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
И НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МИ ЗАБРАНИ ДА БЛИЖА ЗАДНИЦИТЕ НА ГЕРБ, ОБИЧААМ!
98
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а няма ли някой да се самосезира откъде има физкултурника милиони, за да купи тези имоти, при условие, че заплатата не би му стигнала дори за 10% от цените на имотите, които притежава? говорим за данъчни и други престъпления, които по закон са наказуеми, отнемане на имущество и прочие. за какво са тия комисии като не вършат нищо? и защо шефът на КНКОНПИ още е на поста си след като и той е в същата схема? престъпници управляват България! шайка самозабравили се мутри!!! и никой нищо?!? ДГД!
97
11
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
И ВСЕ ПАК ГОСПОДИН ЦВЕТАНОВ ВИЕ НЕ МОЖЕТЕ ДА МИ ЗАБРАНИТЕ ДА ВИ ОБИЧАМ!
96
13
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
И ВСЕ ПАК ГОСПОДИН БОРИСОВ ВИЕ НЕ МОЖЕТЕ ДА МИ ЗАБРАНИТЕ ДА ВИ ОБИЧАМ!
95
8
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Цацаров е пришпорил следствените власти да приключат с доказателствата срещу Йончева една седмица преди изборите и да ги оповестят на часа...
94
12
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Борисов се е доказал, че не държи толкова на властта - два пъти оставка подава и то ей така без основателна причина, но какво да прави човекът, като го иска народът АМА НАРОДЪТ НЕ ГО ИСКА иначе Борисов хич не го интересува властта и може де си живее без приятели в Барс.... Банкя на сантасе с огледалото си или на белот с внучето
93
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
това е цирк за пред зрителите. реално Цветанов ще управлява чрез подставеното лице Даниела Дариткова. Също както уж подаде оставка Варели Симионоф и сложи любовницата си да управлява чрез нея. Замазват и замитат под килима, колко са нагли само! този е за съд многократно! но са си сложили хора на съответните позиции, така че никой да не може да ги пипне. МАФИЯТА е завладяла държавата и краде милиарди! МИЛИАРДИ!!!
92
5
 
8
 
! Отговори
Винету преди 5 години
До Цк на БКП. Ами гласувай си. Може да им помогнеш да станат втори.
91
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а кога ще го разследват за укриване на данъци, пране на пари, търговия с влияние, придобиване на имущество по незаконен начин, конфликт на интереси и т.н. Защото всичко това води до неговото необяснимо забогатяване и лично облагодетелстване за сметка на целия български народ! искаме справедливост - отнемане на незаконно придобитото имущество и забрана за заемане на обществени и политически длъжности за 15 години, изключване от партия ГЕРБ - нормални неща в нормални държави...
90
6
 
15
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
*** от ГЕРБ не можаха да свикнат с мисълта, че може да се управлява и без да се краде...и си крадаат ама яко