Старт на срещата между България, Гърция, Румъния и Сърбия

Премиерът Бойко Борисов пристигна в резиденция "Снагов"
29 мар 2019 18:37, Красимир Ангелов
11
Старт на срещата между България, Гърция, Румъния и Сърбия
Снимка: МС

Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в резиденция "Снагов" в Букурещ, където започва Четиристранната среща на високо равнище между България, Гърция, Румъния и Сърбия. Лидерите на балканските държави се събират за седми път в този формат, който е по инициатива на премиера Борисов, съобщават от пресцентъра на МС.

Още по темата
Премиерите Бойко Борисов, Алексис Ципрас, Виорика Данчила и президентът Александър Вучич ще обсъдят напредъка по общите проекти в региона в сферите на транспорта, инфраструктурата и енергетиката.

Сред инициативите, които имат сериозен потенциал да допринесат за свързаността в региона и за икономическото му развитие са изграждането на интерконекторните връзки, създаването на интермодален коридор, свързващ Егейско и Черно море, както и разширяването на транспортните връзки по р. Дунав.

Фокус на срещата между държавните и правителствени ръководители  ще бъде също задълбочаването на регионалното сътрудничество и развитието на добросъседските отношения. Европейска перспектива на Западните Балкани е друга тема, която е от голямо значение за региона.


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голям майтап става когато двуметровия Вучич се снима с началника си Путин 150см.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
един без вратовръзка,другият накриво му вратовръзката,третият гледа някъде настрани,само лелята що годе излезнала на снимката.Тя тая снимка е като карикатура на балканската ни политика през последните 140 години.Всеки гледа на някъде самостоятялно.
7
0
 
0
 
! Отговори
Скептик преди 2 години
Ох Бабачко, че той не може да си прибере ръцете нашия. То като символ на Герб става. Ама нещо се съсипа с тези самальоти, с тези газовици, с тези аеци, з тези апартаменти, суджуци и други и се хили неадекватен като ТЖ на пленума.
6
6
 
4
 
! Отговори
Боко е велик преди 2 години
Газопровода и хъб Балкан, правят България независима от руските соц-поробители!СЛАВА НА ЕС, САЩ И НАТО!!!!!
5
2
 
5
 
! Отговори
Путин ни не требе преди 2 години
Израел и Казахстан ще са основните донори на хъб Балкан.До Кипър е пълно с газ!
4
3
 
2
 
! Отговори
До 3 преди 2 години
Айде бе те все са пътници вече 10 години
3
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нашият екскурзиант. Какви ги е набъркал пак? Какви срещи бе човек? Какви са тези напъни? Що не станеш инициатор да си направим Европейска армия! Че е срамота. Един континент да пази друг! -:) схващаш ли? А се занимаваш с глупости! Групировката ти е пътник!
2
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нас нормалните какво ни интересува това при положение че Путин не е там
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За Сев. Македония или добро или нищо ?