МВР шефът: Младите полицаи не са били в казарма, нямат навици и дисциплина!

Младенов – провокиран от ареста на полицаи за разпространение на дрога
154
МВР шефът: Младите полицаи не са били в казарма, нямат навици и дисциплина!

Младите служители на МВР не са минали през казарма, както беше едно време, и заради това няма навици и дисциплина, така че това е една от причините да се изкушават по-лесно да премината на другата страна.

Темата за казармата повдигна МВР шефът Младен Маринов по повод на ареста на полицай от София, който се оказва, че е пласирал дрога.

"Това не е първият, няма да е и последният. В последните години системата се обновява, стари служители напускат, идват нови, това са момчета 90-ти, 92, 93-ти набор, млади момчета. За съжаление, тези които идват не минават през казармата, където се получават базисни навици и дисциплина и ние започваме да работим с хора, които нямат тези навици", коментира той.

Още по темата

Министърът съобщи, че по случая е работено един месец, като сигналът е подаден сигналът от СДВР.

Първоначално беше съобщено за двама арестувани полицаи, но Маринов съобщи днес, че само единият е в килията, защото за другия не е имало данни за извършено престъпление.

Иначе той увери, че подборът на служителите на МВР е строг като те минават през няколко нива на проверка.

"Физическа подготовка, психически тестове, изследвания, събеседване, но назначавайки такъв човек, който няма навици и дисциплина в ситуация, в която има власт и работи с криминалния контингент, винаги има риск от изкривяване в лоша посока", призна МВР шефът.

Той не коментира дали ниската заплата е подтикнала полиция да се превърне в накродилър, но припомни, че заплатите в МВР в последните 2-3 години се вдигнаха с 30 на сто.

"Неговата не е най – висока, защото е млад служител, но с такива заплати работят всички служели на МВР", каза Маринов.

Той съобщи още, че шофьорът, който уби на място 52-годишна пешеходка в центъра на тетевенското село Български извор, има 15 констатирани нарушения, като 4 от тях са за превишена скорост от 2014 г. , когато е взел книжка.

Според Маринов и в този случай най-вероятно става въпрос за превишена скорост.

Контролът по пътищата обаче бил завишен тройно за последните две години, което се виждало и от наложените глоби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Класическо прехвърляне на отговорността, оправдания и мрънкания, защо по-рано не са мислели как ще се изградят кадрите, слаба политика..
66
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Основната причина поради, която се изкушават да преминат на другата страна не е липсата на казарма а осъзнаването, че до края на професионалния си път ще са обречени на мизерни доходи и нищета. Впрочем това важи и за по-голямата част от заетите в държавния сектор.
65
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Липсата на казарма определено пречи,но могат да отслужат поне една година в БА,а след това в полицейските школи.На самите полицаи им липсва уважение към униформата,която носят-как ви се струва униформен носи в двете си ръце по една пазарска чанта с продукти,раничка на гърба или чувалче с картофи от пазара.Виждал съм и сноп праз да носят,сега очаквам някой униформет с прасе или коза на сидживка по тротоара да води!А това че граждани и полицаи се имат за врагове и ЗАЩО,Младенов дали е помислил?
64
0
 
11
 
! Отговори
Старите са печени преди 4 години
МВР шефът: Младите полицаи не са били в казарма, нямат навици и дисциплина!Шефе, ама те и младите бандугани не са били в казарма, нямат навици и дисциплина!означава ли това че млад полицау и мл;ад бандюганец е едно и също мекотело. И ако да колко е по едно и съсщо, по- е полицай или по-е бандюган
63
0
 
9
 
! Отговори
Пенс преди 4 години
Да, ама един лектор, точно от евроатлантическа дестинация, точно в Симеоново преди 21 години ми обясняваше, че ,,държави като България нямат нужда от армия, а само от полиция за поддържане на реда"! Резултат - тот!
62
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Погрижете се за българското Семейство, училище и изобщо за обществото, след това подбор и във времето за начална подготовка ги научете и дисциплинирайте! Дай сега да върнем казармата, защото не ни стига акъла! Ама, май и тези, които станахте големи началници и вие не сте карали истинска казарма, а все по перваза, както казва народа! Кой пожарникар, кой скатавка, кой въобще не служил, както някои пишман патриоти.
61
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МВР нали е демилитаризирина структура от 2009-та... за какво им са хора с казармени навици ?
60
1
 
8
 
! Отговори
Ганко преди 4 години
Извода е логичен- всеки, който иска да работи в структурите на МВР първо трябва да изкара поне 2 години казарма в БА.
59
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Представете си тези дето са дисциплинирани - нямат хващане!
58
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нито младите, нито старите полицаи стават за нещо!Освен за основа на мутро-полицейската пародия, наречена държава.
57
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямали навици и дисциплина, голяма работа - нали си скубят веждите и си носят червилото :) Такива Ви трябват в системата - млади и необразовани, нали трябва да слушат милите. А и за тез пари, толкова... Карти и кафета ... А нека работят здраво маймуните, не се става така лесно човек :)
56
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези които са били в казармата са се научили как да въртят далавери.
55
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на полицая, върви по стъпките на своя тартор Боко Тиквата.
54
1
 
4
 
! Отговори
Шишо Б. преди 4 години
Сред миналите през казармата има не по-малко "примерни" граждани.
53
2
 
22
 
! Отговори
Ваньо преди 4 години
Онзи ден спореше един в дневник.бг че казармата било губене на време, мръсно комунистическо промиване на руски мозъци.... Смятай до какво ниво на обсесия са я докарали меките офис китки, жена му като вдихщгне пръст и се насира
52
9
 
8
 
! Отговори
пена преди 4 години
корупцията е измислена точно от тия дето ни караха да ходиме в казарма...
51
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И как да бъде честен и почтен един редови полицай, като знае, че шефовете му си пият кафето с големите мафиоти. Не можеш да останеш почтен, ще бъдеш мъършата в стадото.
50
1
 
27
 
! Отговори
Скитник преди 4 години
Едно изказване на човек, който е неграмотен и със интелект на тибетски як! Само казармата ли дисциплинира хората? В по вечето страни тя НЕ е задължителна, жените не ходеха в казарма, те имат ли дисциплина? И този е министър на МВР??
49
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи не е виновно МВР, а МО. Добро оправдание. Ами другия път?
48
1
 
15
 
! Отговори
Българина преди 4 години
Швейцария, най богата страна в европа и не само имат и за жените, при това не ги е мачка 500 г фес нямат *** и гета! Седесарите потурчиха страната буквално а герб ще довършат българщината. Все пак те регистрираха дост, прокарват ик соросоизма джендъризма и глобализма. Липсата на казарма е следствие на цялата политика провеждана от козяк и турция към нас. Цацаров щял да гони руснаци? А араби и турци кога? Плачем си за ново робство!