Задържаха Нено Димов, ще нощува в ареста

По-рано той беше отведен за разпит в спецпрокуратурата
Обновена: 9 яну 2020 19:22 | 9 яну 2020 18:15, Красимир Ангелов
232
Задържаха Нено Димов, ще нощува в ареста
Снимка: БГНЕС

Министърът на околната среда и водите Нено Димов е задържан за 24 часа, съобщава Нова телевизия, като се позовава на говорителя на главния прокурор Сийка Милева.

Още по темата
По-рано през деня министърът беше отведен за разпит в спецпрокуратурата.

"Оказваме съдействие в момента. Ще направя изявление, след като приключим. Не съм задържан", заяви пред журналисти Димов, преди да бъде качен в кола на прокуратурата.

Малко след това премиерът Бойко Борисов определи евентуалната оставка на министъра на околната среда и водите като коалиционен въпрос.

Нено Димов е член в третия кабинет на "Борисов" от квотата на Обединени патриоти, предложен от ВМРО.

Същевременно бившият областен управител на Перник Ирена Соколова и отстраненият шеф на местното ВиК - Иван Витанов бяха разпитани и освободени, съобщи Сийка Милева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
1
 
13
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
да му знаесем цигари и списание(за възрастни) на следващото свиждане..сега ще изкара 100 000лж гаранция от малкия джоб за да го освободят и всичко под килимапроблема е че не е от бандитите които остават винаги извън ареста а с подхода си на управление е довел до неглежирани последствиядруги са големите риби които трябва да лежат в затвора но за сега няма да стане
90
4
 
14
 
! Отговори
ВСИЧКИ от ПП ВМРО преди 4 години
са айдуци. Шкембе-войвода заедно с ДПС и ГЕРБ ни заробиха с 6 000 000 000 лева за стари тенекии, дето няма да видим тъй като до датата на получаване САЩ няма да я има. Там предстоят природни катаклизми, гражданска война и разпад на САЩ!!!
89
0
 
22
 
! Отговори
PERNIK VINKEL преди 4 години
Кога Спец Прокуратата ще Арестуват и Петя Аврамова , Каракачанов , ЛИЛЯНА ПАВЛОВА ???
88
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименФандъка обслужва интереси , боли я фара за въздуха, важно е че тези от които ще купят автобуси ще внесат пари в касичката на ГЕРБ
87
1
 
11
 
! Отговори
Бойко султан ? преди 4 години
А тези които са го предложили и които са го назначили за министър няма да ли да подадат оставки ? Видии резултати от Герб ! Видим патриотизъм от ВМРО ! Не е един министър ! Всички са с този манталитет от управляващата тройна коалиция. Нима такива не бяха Волен Сидеров , Вежди Рашидов , Валери Симеонов , Московкси - арогантни, преяли и злоупотребяващи с власт ? ЗАЩО Борисов маха пореден министър? След като Борисов е окупирал всички власти и никой нищо не може да направи без негово одобрение ?
86
0
 
19
 
! Отговори
само бушон преди 4 години
явно боко иска да спаси кожата.Ама го чака големо тегло!
85
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това с язовира би трябвало да се води подривна дейност, т.е. противодържавен акт.
84
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
***...фията внася и гори отпадъци, а Юрданка купува нови автобуси да пази чистотата на въздуха в София уж.....
83
0
 
20
 
! Отговори
Болшевик преди 4 години
Само едно не разбирам, защо години наред се гласува за Герб ?! Половината от хората, които ги плюят реално гласуват за тях. Ете твае! Хак да вие, щото това било най-доброто в момента, инак щяло да е много зле. Това, което човек сам може да си направи, никой друг не може да му го причини.
82
1
 
15
 
! Отговори
Герберастката кочина преди 4 години
Депутат, софра, запой. Преход, пасмина, застой. Болни, доктори, рушвет. Кмет, корупция, разцвет.Безпорядък, рев, искри. Алкохол, жени, псувни. Цици, интернет, Айфони. Бизнес, спонсор, милиони. Обир, банка, далавера.Ред, полиция, химера. Път, поръчка, магистрала. Катастрофа, вой, раздяла. Улици, ремонт, павета. Кражби, сеч, екодървета. Фирми, призраци, офшорки. Евро, сметки, уговорки. Избори, елит, управа. Шок, пародия, държава. Изход, бягство, терминал. Народ, история, финал.
81
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече наистина ме е срам, че съм българин. Единствената държава в целия ЕС сигурно, в която не е осъден нито един висш чиновник, министър и т.н. Стабилност му се вика.А после се сърдим, като ни се смеят. Е как да не ни се смеят, като отвън още по-ясно се вижда каква мутрафонска територия сме?
80
0
 
17
 
! Отговори
интеграция ромска преди 4 години
българия-бунището на европа!
79
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И този е излязъл от задния ход на следствието да си спи в къщи, га..дове м..ръсни
78
0
 
12
 
! Отговори
тоти преди 4 години
Абе толкова Италиянски *** не влиза туко тъка като в държава без граници НАЛИ !!!!-явно има лобиране от висооооко ниво ...а кой е ВСЕ ЕДНО !!!
77
1
 
18
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
КОЛКОТО ТОЯ Е ВИНОВЕН ТОЛКОВА И БОРИСОВ!!!!
76
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Местната власт и Вик са се остали па министъро у ареста.Мъгла е нещо.
75
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А недоносчето Нанков - Оставка дал от министър, а сега зам-министър- Кой още го държи в Министерството - специалист по безводия-катастрофи и тн
74
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама и този е от СДС, като онзи от КЕВР със стиснатата челюст... Какво е това?!?некадърници ли сте или по-лошо?СДС, ВМРО, ГЕРБ, БСП - всички са в един кюп, какво значение има абревиатурата, не го ли схванахте вече?
73
0
 
11
 
! Отговори
с преди 4 години
Ама и този е от СДС, като онзи от КЕВР със стиснатата челюст... Какво е това?!?некадърници ли сте или по-лошо?
72
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пичове, от ЕС отдавна ни го казаха - без работещо правосъдие, всичко е безсмислено.И са били прави.От коментарите даже се вижда - хората вече НЯМАТ надежда, че този арест е нещо повече от показна акция. Те НЯМАТ убедеността, че този плъх ще бъде осъден. Защото мафията пази служителите си, все пак са й били лоялни.Докато някой от тези не бъде осъден ефективно, а не пратен посланик или шеф на банка, оправия няма да има.