БЛС за медсестрите: Абсурд, разграничаваме се от окупацията на НС

Столичната колегия заплашва с контрапротест в защита на съсловието
6 мар 2020 12:08, Анисия Иванова
224
БЛС за медсестрите: Абсурд, разграничаваме се от окупацията на НС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Български лекарски съюз с недоумение следи окупацията на Парламента, започнала миналата нощ и продължила и тази сутрин. Съсловната организация изразява своето възмущение от опита за подмяна на демокрацията и въвличането на съсловието в политически битки и политически рекет.

Това се посочва в позиция на УС на БЛС по повод протеста на медицинските сестри и барикадирането им в бившия партиен дом.

"Български лекарски съюз е категоричен: Подобни действия са абсурдни и недопустими! Налагането на политически искания не става чрез окупация на Народното събрание и нарушаване на демократичния процес.

Още по темата

Мислехме, че България е направила своя цивилизован избор към свободно и демократично общество и че е възприела демокрацията като основна ценност.

Съсловната организация категорично се разграничава от действията на хора с неустановена легитимност и неясна представителност, които за пореден път налагат абсурдни и грешни внушения, поставят напълно своеволни и постоянно ескалиращи искания.

Подобно поведение, създаването на хаос, внасянето на допълнително напрежение в съсловието могат да доведат само и единствено до негативен резултат - и за пациентите, и за специалистите по здравни грижи и за лекарите", се казва още в декларацията.

От Столична лекарска колегия на БЛС също са категорично против начина, по който се налагат политически искания, уронвайки авторитета на съсловието.

"Призоваваме премиера Бойко Борисов и правителството да не се поддават на шантаж и натиск от 5 медицински сестри с неясна принадлежност и легитимност, за налагане на реформи в здравеопазването, които нямат реална икономическа и структурна обоснованост, а само политически характер. В противен случай ние, българските лекари ще реагираме и ще направим контрапротест в защита на нашите авторитет, съсловие и система на здравеопазване.

Лекарската съсловие абсолютно е готово да застане и да се противопостави на прилагане на реформи, които са удобни на шепа хора, за които съсловието положи достатъчно усилия“, добавят от Столична лекарска колегия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
6
 
! Отговори
Винету преди 4 години
До 23. Не ти ли омръзна? И 1000 пъти да го напишеш, все тая. На протестите се събирате по 200-300 души. А понякога сте само 5.
29
9
 
5
 
! Отговори
Байфидан преди 4 години
До умен. Явно не си много. Не разбраха ли такива червени кютуци като теб, че с ялови призиви по сайтовете тази работа не става.Става на избори, а там е ясно кого предпочитат хората.
28
4
 
8
 
! Отговори
f преди 4 години
Тоя министър който иска разширение на изпитите след седми клас е голям бо-***, а какво ще кажете за богаташките синчета с невидими слушалки? Я jammer!
27
16
 
6
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Естествено, че ще се разграничат. Тва са професионални протестърки. Едната си призна, че не е сестра. Същите тия са на различни протести, за каквото и да е- Гешев, Перник, Истанбулската Конвенция. СФ се напълни с изм*кяри, които вместо да работя рендосват паветата от кафе на кафе, чакайки да бъдат извикани за протест. И сега 6 к*кумявки ще обърнат държавата с краката нагоре. Що? За кефа на Прокопиев, БТВ, Ристю Бойкики, Костов, Отворено Общество, Слави и Мая Манолова
26
8
 
8
 
! Отговори
ГЯУРИИ преди 4 години
ЩОМ СЕ РАЗГРАНИЧАВАТЕ, ТАКА ЩЕ НИ ТАКОВАТ ОЩЕ ДВА ПЪТИ ПО 30 ГОНИНИ!
25
3
 
22
 
! Отговори
стига бе преди 4 години
Ситият на гладния не вярва!
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато нормални хора ги правят на майму ни стават и те като тези които ги правят!
23
13
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
До 25. Винаги са ги разбирали. Затова и са подавали оставка. За разлика от червените чугу.ни.
22
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разум и дебат? Че ГЕРБ откога разбират от тези неща?
21
1
 
2
 
! Отговори
f преди 4 години
А знаете ли че в храчка и плюнка могат да се отделят левкоцити, нужни за серологично изследване и няма нужда да се дупчите?
20
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Долу Мутрата!
19
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много недоволни има ,но не висят по прозорците на сгради.От парите за болниците -лекарите да извадят малко от своите пари и да дадат на мед.сестрите.Тези мед.сестри ли ще се грижат за нашето здраве и психика?!
18
3
 
18
 
! Отговори
Невъзвращенец преди 4 години
Съгласен съм с анонимния за младите и какво ще се случва с тях тук ако останат, но за да сме напълно обективни ще ги посъветвам да си пуснат и телевизорите за да видят ордите нападащи Гърция и да отидат вечер на гарата във Франкфурт за да видят светлите европейски ценности, чакащи ги извън тикволанфия.
17
6
 
26
 
! Отговори
www преди 4 години
БЛС се излагат. Жалка картинка!!!
16
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тоя божков мно пара има
15
13
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано младите са гледали добре и да си издавят изводите какво ще се случва с наивниците, които решат да останат тук с надеждата, че нещо ще се промени.
14
32
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Редно е да има разум и дебат, а не циркове, простотия, цупене, клетви и заплахи. Тези ментално болни женички, реално не представяват никой и точно това става ясно с това изявление на БЛС.
13
11
 
30
 
! Отговори
УМЕН преди 4 години
БЛС е гнусна гербаджийска организация. БЪЛГАРИЯ ПОДКРЕПЯ ИСКАНИЯТА НА МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ И СПРАВЕДЛИВИТЕ ИМ ФОРМИ НА ПРОТЕСТ!ДОЛУ ГЕРБЕРСКАТА ХУНТА!
12
5
 
30
 
! Отговори
Тъй,тъй преди 4 години
То това е пределно ясно,както се разграничавате драстично и в размера на заплатите,нали?Станахте като тези дето Христос е изгонил от храма.
11
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Налагането на политически искания не става чрез окупация на Народното събрание и нарушаване на демократичния процес."Така е, става със шахидски пояси и калашници