Ден за празник, но и за протест, кризата удряла работещите

Нинова честити 1 май и скочи срещу властта
Обновена: 1 май 2020 16:41 | 1 май 2020 16:40, Камелия Цветанова
78
Ден за празник, но и за протест, кризата удряла работещите
Снимка: БСП

Червената шефка Корнелия Нинова честите празника на трудещите се и разкритикува правителството, че не им помага достатъчно в кризата.

"Днес е 1 май, Ден на труда, празник на хората, които с ръце, ум и сърце произвеждат, създават, творят и движат напред нашето общество. Днес обаче хората на труда са онеправдани, потиснати от бедности, несправедливост. Кризата ще засегне най-тежко активно работещите, малкия и среден бизнес, дребните земеделци, младите семейства, хората на културата и духовността", заяви тя, цитирана от пресцентъра на БСП.

Още по темата

Нинова добави, че сега хората на труда имат повече от всякога нужда от подкрепа и действия.

"Сега трябва да защитим работните им места и доходи. Ние, българските социалисти, заставаме до тях и ще отстояваме докрай правата им. Благодарим на лекари и медицински сестри, на полицаи и учители, на всички, които в този момент са на първа линия, за да гарантират нашето здраве, сигурност и образование за децата ни", каза още Корнелия Нинова.

Тя отбеляза, че заради карантината днес не може да се проведе традиционният първомайски митинг-шествие:

"Но хората на труда днес сме заедно, солидарни, защото имаме обща кауза –  грижата за народа, борбата с бедността и неравенствата, борбата за работа и достойни доходи, за справедливост и равни права.
Бъдете здрави и с вяра в собствените си възможности и в силата ни като народ. Честит 1-ви май!", пожела лидерът на БСП.

Партията отбелязва тази година нетрадиционно 1 май – Денят на труда и работническата солидарност, празник на вестник "Дума" и левия печат, с интернет кампанията "РАБОТА И ДОХОДИ". Тя ще се проведе в цялата страна, съвместно с Младежкото обединение на БСП. Кампанията ще протече в интернет и в социалните мрежи. Ще се включат Националният съвет на БСП, народните представители, всички структури на БСП от цялата страна и всеки, който счита, че 1 май е ден за празник, но и ден за протест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
4
 
12
 
! Отговори
бай мангал преди 4 години
До Анонименама те българите били много смешни!43 млн.-че това са джобните пари на бате сали.за дупка бил ги дал...че вие за какво искате да ги даде?ходете в самоков да видите как христо ковачки раздава милиони на неграмотните роми...
37
5
 
7
 
! Отговори
Борисов от Банкя преди 4 години
До Манол от КриводолДнеска ГЕРБ с ДПС а утре БСП и си крадат.
36
7
 
8
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 4 години
Като гледам снимката Корнелия достта дължи на ББ ,че й запази електората .
35
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И тази призовава за метеж, като Радев !Не разбраха, че докато аутобаните за Гърция, Турция и Европа се задръстват от желаещи да почиват, няма кой да им се връзва на заклинанията и подстрекават за протести.
34
10
 
21
 
! Отговори
Манол от Криводол преди 4 години
Снимката е много добре подбрана, на нея се вижда една протестираща трудеща се акционерка, от РеМеДето на "Позитано 20", която успя да приватизира както труда на кримките около нея, така и протеста им ... а до нея май прозира и лицето на беквокалиста и ... !!!
33
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не делят идеи, делят власт.А Гергов кога ще се отчете какво направи с онези 43 милиона, които Борисов му даде за "дупката във Варна". Борисов на никого не дава 43 милиона за черните му очи.Не разбират ли Гергов, Миков и дружина, че вече хората се отвращават от тях?
32
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ и ОП уволнени заедно с работокрадетели и наркосиндикати
31
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АНТИа не не си прав в много региони на българия ние ромите вече сме мнозинство,но и нищо,че държавата винаги крие нашата реална бройка...но досега да ти кажа никой не ни видя цаката,а ние видяхме неговата.колко българи прецакахме ако знаеш включително и тая на снимката-*** ли е каква е!а иначе празника 1 май е хубаво нещо като изключиме думата труд...време за кючек и нов мерцедес!
30
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес, за съжаление, не е празник.Само е праздник, от празен ден идва.Каквото и да ни баят, колко ни е добре, даже министрите не смеят да имат мнение, камо ли работник да иска нещо, което било по закон.
29
8
 
12
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
госпожа КОРНЕЛИЯ НИНОВА не мисли искрено за хората капиталист емпатия не чуства
28
3
 
13
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
политиците въобще не им пука за обикновения народ интереса клати феса
27
2
 
3
 
! Отговори
Tony преди 4 години
Cestit 1 MAY. Otivame na Piknik viv planini I zelenini po Parkove I Mostove. Da jivey 1 MAY. Drujna pesen dnes da.......da jivey,jivey Truda.
26
6
 
12
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
а колко хора са безработни болни гладни жадни безпарични това е светът на капитализма
25
3
 
7
 
! Отговори
бай мангал преди 4 години
До Анонименама той и бате бойко е наш човек...то не само *** ами всички от държавната софра яко са се овъртолили в циг...ия...сега чакаме ангел джамбазки и красимир каракачанов колко ще дадат...за сега те най-много се стискат,ама и те ще кандисат,няма къде да ходят!а вие българите запретвайте ръкавите и почвайте да бачкате,че си харесах едно бмв!а и жената вече и омръзна да пере пердетата вкъщи и иска да си купиме нови!хи-хи-хи!
24
1
 
7
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Анонимен-5,а за тиквата,останаха,само 9000лева заплата.
23
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До бай мангалТочно заради такива като теб БСП - то трябва да си отива от политическата сцена. Научи ви на мързел, не че вие сте били някога работливи. Айде от мен да мине, с малки изключения. Но като цяло сте язва по тялото на държавата ако щете се обиждайте. нямам нищо против срещу грамотни работливи ром. Но срещу мързеливи и крадливи роми които чакат някой да ги хрантути имам. И затова още повече БСП - то ми пада в очите. Ето какъв й е електоратът. Само мързеливци и аутсайдери.
22
1
 
6
 
! Отговори
1 преди 4 години
До чичо,а ,арменците земеделци.
21
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нинова,как защитавате доходите на неоправданите в кризата ? С думи и популизъм?Защо не ги защитихте,когато персонала на половината ни черноморие миналата година бяха украинци и арменци ?Защо се сещате сега,а не винаги?! Защото не правите нищо повече от консумация на кризата и подмолно я използвате,за да опетните статуквото!Ако бяхте много кадърни,нямаше да фалирате два пъти България за 20 години.То ако хората бяха доволни от вас,щяхте още да управлявате ! Свалиха ви милиони по улиците ! Помниш
20
3
 
9
 
! Отговори
Зензура ?! преди 4 години
Нинова вече е забранена дума ?
19
3
 
5
 
! Отговори
1 преди 4 години
другарко нинова,даже и он е неоправдан,и от състрадание,към работниците,и откакто не получава заплата,е минал пак на филии с мас.