Ден за празник, но и за протест, кризата удряла работещите

Нинова честити 1 май и скочи срещу властта
Обновена: 1 май 2020 16:41 | 1 май 2020 16:40, Камелия Цветанова
78
Ден за празник, но и за протест, кризата удряла работещите
Снимка: БСП

Червената шефка Корнелия Нинова честите празника на трудещите се и разкритикува правителството, че не им помага достатъчно в кризата.

"Днес е 1 май, Ден на труда, празник на хората, които с ръце, ум и сърце произвеждат, създават, творят и движат напред нашето общество. Днес обаче хората на труда са онеправдани, потиснати от бедности, несправедливост. Кризата ще засегне най-тежко активно работещите, малкия и среден бизнес, дребните земеделци, младите семейства, хората на културата и духовността", заяви тя, цитирана от пресцентъра на БСП.

Още по темата

Нинова добави, че сега хората на труда имат повече от всякога нужда от подкрепа и действия.

"Сега трябва да защитим работните им места и доходи. Ние, българските социалисти, заставаме до тях и ще отстояваме докрай правата им. Благодарим на лекари и медицински сестри, на полицаи и учители, на всички, които в този момент са на първа линия, за да гарантират нашето здраве, сигурност и образование за децата ни", каза още Корнелия Нинова.

Тя отбеляза, че заради карантината днес не може да се проведе традиционният първомайски митинг-шествие:

"Но хората на труда днес сме заедно, солидарни, защото имаме обща кауза –  грижата за народа, борбата с бедността и неравенствата, борбата за работа и достойни доходи, за справедливост и равни права.
Бъдете здрави и с вяра в собствените си възможности и в силата ни като народ. Честит 1-ви май!", пожела лидерът на БСП.

Партията отбелязва тази година нетрадиционно 1 май – Денят на труда и работническата солидарност, празник на вестник "Дума" и левия печат, с интернет кампанията "РАБОТА И ДОХОДИ". Тя ще се проведе в цялата страна, съвместно с Младежкото обединение на БСП. Кампанията ще протече в интернет и в социалните мрежи. Ще се включат Националният съвет на БСП, народните представители, всички структури на БСП от цялата страна и всеки, който счита, че 1 май е ден за празник, но и ден за протест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
10
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
До бай мaнгoДжипcи, вие ще станете мнозинство, но господарите ще ви намерят цаката, както на българите.
17
0
 
7
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
В САЩ на всеки един смъртен случай ,то остават 434 човека без работа ,такъв е резултата от "карантината" по коронавируса при ези над 30 260 000 безработни в САЩ за 5 седмици.(Цифрите са по памет),докато в Германия са 57 останали без работа на 1 смъртен случай,но ...в Германия има един малък нюанс,там 2 300 000 останали бз работа,но получавайка 60% от заплата си ,то те не се считат за безработни ...тъй че там е малко по-особено,а не ми се смята ... . Интересно,а как ще е в България след месец ..!
16
5
 
18
 
! Отговори
С любов от Импексова преди 4 години
Крупната приватизаторката другарката *** се загрижила за обикновените хора ........
15
7
 
10
 
! Отговори
Е хайде сега преди 4 години
Освен пилоти и бордови инженери, не виждам да е ударила кризата някой друг. А да, сетих се, работещите в молове, ресторанти, хотели и заведения, ама те и без това са нискоквалифицирани и нископлатени и пак работещите ги издържаме.
14
4
 
9
 
! Отговори
бай мангал преди 4 години
До Тодора недей да обиждаш ромите...вие българите сте скъсани,а ние ромите благодарение на тази социалистка винаги сме си били добре и нас не ни лови никаква криза...живееме си в палати и бате бойко и той наш човекох недей ми напомня за деня на труда моля те!направо като чуя думата труд и главата започва да ме боли!ако обичаш съобразявай се малко!
13
1
 
18
 
! Отговори
чичо преди 4 години
Ако от много работа имаше файда,евреите щяха да са миньори !
12
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До бай *** Никакви пари на хора които нищо не са дали на тази държава. Затова БСП - то е вредна партия защото ви научи да си мислите че който не работи може да яде. Голяма грешка. И се надявам това най - накрая да й изяде главата. А вие си научете урока че без да се работи доходи и просперитет няма.
11
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пандемията ще отмине, но икономическата разруха и загубените работни места ще останат.
10
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а ***, след като Днес е 1 май, Ден на труда, празник на хората, които с ръце, ум и сърце произвеждат, създават, творят и движат напред нашето общество, какво търсите вие на него!? дето ограбихте сребърния фонд! дето окрадохте всичко още от 1945, та чак досега?! дето си присвоихте цялото имущество на бкп, под предлог че сте наследници на партията - майка?! наследници, ама само на имуществото, но не и на отговорността за извършените престъпления! популисти гадни!
9
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нинова пак се задейства. Няма търпение да спре карантината и да започне пак с нейните изцепки. Сега гледа да разбунва хората и най - неприятното е че все още има хора които й се връзват. Никой не се научи че с политически лозунги икономика не се оправя. Продължават да наливат вода във властническата мелница на Корнела. Но тя бавно и неотклнно загробва БСП - то. Това много ме радва. И без това за друго не я бива.
8
4
 
9
 
! Отговори
ист преди 4 години
вицът на деняКаузата на Нинова е грижат за народа.добавка - тя е против кражбата на Техноимпекс и партийната каса.
7
4
 
8
 
! Отговори
Стилиян преди 4 години
Ще видите сега като тръгна по екзотични почивки ква криза е хахахахахахахахах
6
9
 
12
 
! Отговори
Тодор преди 4 години
Ква криза бе скъсаняци, 80 процента от хората си работехме даже и спестихме бая пари от затварянето на всичкоСкъсаняците ми мрънкат
5
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Забравила е да поздрави Радев с Деня на трудещите се, щом като се смята и тя за трудещ се !То Радев си изкара още преди обяд надницата за месец май - 12 000 лева.
4
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** да каже за техноимпекс!Окраде държавата!
3
2
 
17
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
"Кризата удряла работещите". Удари, сладури, удари! Не "удряла"! Дори и да игнорирате близо 200 000 официално безработни и поне половин милион от сферата на общественото хранене и туризма, кой по дяволите, според вас, може да удари една криза?! Баба ми ли?
2
7
 
5
 
! Отговори
бай мангал преди 4 години
точно госпожо ***-за българите работа,може и без доходи,а за нас ромите само доходи!нали си знаете урока,защото после ще дойдете пак да искате да гласуваме за вас...ама ние ще си помислиме!
1
18
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НИКОГА ПОВЕЧЕ БСП НА ВЛАСТ!БСП ЗНАЧИ КРИЗА, МИЗЕРИЯ, ГЛАД НИЩЕТА, БЕЗРАБОТИЦА, БЕЗПЪТИЦА, СМУТНИ ВРЕМЕНА, ФАЛИРАЛИ БАНКИ, БАНКРУТ, КРЕДИТНИ МИЛИОНЕРИ, ПРЕСТЪПНОСТ, НАПАДЕНИЯ, АТЕНТАТИ, ПРЕСТРЕЛКИ, АНАРХИЯ!БСП - ПАРТИЯТА БЪЛГАРОУБИЙЦА, КРИЛА ЗА ЧЕРНОБИЛ И ОТГОВОРНА ЗА ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ ОНКОБОЛНИ!БСП - ПАРТИЯТА, ЧИЙТО РЕЗИДЕНТ РУМЕН РАДЕВ ИЗВЕДЕ НА ПАТРИОТИЧЕН ПОХОД, ЗА ДА ГИ ЗАРАЗИ С КОРОНАВИРУС!НИКОГА ПОВЕЧЕ БСП НА ВЛАСТ!