Радев се срещна с Херо Мустафа, обсъдиха US инвестициите у нас

Президентът с признателност към САЩ за приноса в борбата с COVID-19
14 май 2020 18:41, Красимир Ангелов
39
Радев се срещна с Херо Мустафа, обсъдиха US инвестициите у нас
Снимка: БГНЕС, архив

Президентът Румен Радев обсъди с посланик Херо Мустафа перспективите за развитие на стратегическото партньорство между България и САЩ, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
 
Срещата се проведе днес, а сред акцентите в нея бяха перспективите за развитие на двустранното стратегическо партньорство, насърчаване на инвестициите от САЩ в българската икономика, модернизацията на Българските въоръжени сили и сътрудничеството в енергетиката, бяха сред акцентите на срещата.

Още по темата
В условията на преструктуриране на световната икономика поради кризата, породена от коронавируса, България има както амбицията, така и възможността да привлече много по-големи инвестиции от САЩ, особено в сферата на информационните технологии, подчерта президентът Радев.

Според него страната ни има разрастващи се позиции и квалифицирана работна ръка в тази област и може да предостави благоприятни условия за инвеститорите.
 
Румен Радев изрази интереса на страната ни за внасяне на повече прагматизъм в регионалната инициатива "Три морета" за транспортна, енергийна и дигитална свързаност в Източна Европа, както и за присъединяване към Инвестиционния фонд, чрез който ще се финансират съвместните проекти. Държавният глава открои и готовността на България да бъде домакин на президентската инициатива през 2021 г.
 
Двустранното сътрудничество в процеса на модернизация на Българската армия, също бе във фокуса на срещата. Обсъдени бяха енергийната диверсификация в Югоизточна Европа, както и перспективите за развитие на българската енергетика.
 
На срещата беше откроено и активното двустранно сътрудничество в борбата с коронавируса. Президентът Радев изрази признателност към САЩ за значителния им принос в борбата срещу COVID-19.

Досега САЩ са осигурили на България 6000 теста за коронавирус и ще предоставят медицински принадлежности на стойност 500 000 долара, пълно тестово оборудване, както и друг вид подкрепа.

Американската търговска камара в България, Фондация "Америка за България", Българският донорски форум и посолството на САЩ са набрали съвместно 1 млн. лева като дарения за български организации, борещи се с коронавируса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 3 години
До карачанаков,по вероятно е,мустафата,да пише обяснения,на твоя любим,банкянски индивид,защо се е срещнала с президента Румен Радев.
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обсъждали са следващия генерал-губернатор след пожарникаря.
22
1
 
2
 
! Отговори
ivailo преди 3 години
егати и името .....:)
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Празни приказки от празни хора
20
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Говорят си на четири очи, не е като толупа с четири преводачки.
19
0
 
2
 
! Отговори
Баи преди 3 години
Те пари не дават само взимат наще братя от - америка
18
3
 
10
 
! Отговори
апо преди 3 години
Кой какво си мисли по време на срещата :)Радеф:Като Щирлиц съм ! Ще разкрия намеренията на врага и тутакси ще докладвам на кремъл."Нас червеното знаме роди ни....." Че и някой рубла падне допълнително...ммммм!Херо Мустафа: Ал Бънди? Ал Бънди !...... нееееееее ! това шега ли е ?! скрита камера ?! балкански хумор ? ....тест ? Мили Боже , с какво толкова прегреших та ме наказваш така сурово ?
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой е този под портретите на Захари Стоянов и Христо Ботев?
16
2
 
9
 
! Отговори
Striker преди 3 години
Зеленият чорап, фат-мак Генерадев е добре леля Мустафа со кротце и со благо да му набие военното канче и набързо да му разясни, че сме част от НАТО и като такива не може да се дупи на азиатци като хипофизното джудже от Кремлин и подобни. Иначе просто чичо Тръмп ще го отлюспи.
15
2
 
11
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Започвам да изпитвам неприязън към бивши велики доказали се летци-извънземни,които са се трансформирали в политически амеби.Трима са.Попов и един друг.Не се сещам името му.Политиката може да превърне човек-в мекотело!
14
6
 
10
 
! Отговори
срам преди 3 години
Поне съм сигурен, че няма отново да си купим още няколко картинки на самолети за няколко милиарда.
13
8
 
19
 
! Отговори
GG преди 3 години
Отново евтин популизъм от Радефф... Кой пък ще иска да обсъжда каквото и да било с този плюжек
12
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горкия Грипен, току се самопокани някъде и се натресе на нечия глава с надеждата да се изпъчи пред камера и микрофон. По паунство тоя далеч надмина *** Бареков, че и по скудоумие и празнословие е на светлинни години от него.Конституцията така и не я прочете, ама все се бута с външен алъш-вериш и инвестиции - грипени, руски газ, немски заводи, йордански петрол - ами комисионка да падне...
11
4
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Какво е US?
10
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре че са САЩ да натиснат за газопроводът и пристанището в Александрополис. Без САЩ руските мафиози щяха още десетилетия да ни цакат със най-скъпата газ в европа!
9
0
 
12
 
! Отговори
аха преди 3 години
Кви инвестиции,Тръмп се чуди как да си прибере фабриките от Китай в САЩ. Тези глобалисти съвсем откачиха.
8
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Американските инвестиции в България ! - може Тесла да направи завод тук.Да произвеждаме дръжки ! - за Теслите , да не си помисли някой нещо друго.
7
2
 
2
 
! Отговори
аха преди 3 години
До Анонимен8Нали Тръмп е анти С о р о с о и д,Републиканец и няма общо със САЩ *** демократи?
6
1
 
11
 
! Отговори
аха преди 3 години
Като видях "Америка за България" и ми стана ясно.Да се чудиш Тръмп защо не я е отсвирил тая активиска на ГЕЙ парадите?
5
9
 
16
 
! Отговори
Ухааааааа преди 3 години
Ай стига бе..........гледам и не вярвам на ушите си.....ходи при врага??!!!!Тежки дни чакат фелдфебела...чебурашка ще му набива канчето в тъпата крат...уна...