Калоян Паргов: Над 70 души от БСП ще се тестват за коронавирус

Пробата ми е отрицателна, спазвахме всички мерки, каза той
Обновена: 22 юни 2020 09:56 | 22 юни 2020 09:41, Анисия Иванова
10
Калоян Паргов: Над 70 души от БСП ще се тестват за коронавирус
Снимка: БГНЕС

Всички членове на градския съвет на БСП се подложиха на тест за коронавирус, след като Янаки Стоилов даде положителна проба за коронавирус. Той е настанен за лечение във ВМА.

"Вчера си направих тест, отрицателен е. Избързах да го направя, за да вдъхна кураж на всички останали. С г-н Стоилов бяхме доста близо в понеделник на президиума. Той говореше пред пленума, аз бях до него. На заседанието присъстваха 40-50 души. Бяха взети всички мерки, но се случват пробиви", заяви председателят на БСП - София Калоян Паргов пред Bulgaria ON AIR.

Вчера стана ясно, че след пленума от миналата събота Янаки Стоилов е дал положителен тест за COVID-19. Той е постъпил във Военномедицинската академия във вторник, след като се е почувствал зле. Стоилов е участвал в две масови партийни мероприятия - пленум на Националния съвет на Позитано 20 и заседание на Градския съвет на БСП-София. От днес в БСП започва тестване.

Още по темата

Паргов обясни, че на пленума всички са били строени на метър и половина с маски. И на пленума и на заседанието бяха взети всички мерки - с мерене на темпаратура, с маски, дезинфектанти.

Той съобщи, че Янаки Стоилов се чувства добре, звучи добре и няма влошаване на ситуацията.

Паргов посочи в ефира на "България сутрин", че около 70 души са участвали в заседанието, около 100 души от БСП ще се тестват днес. А около 40 са контактните лица на Янаки Стоилов. Тестването ще се извърши чрез PCR на място в офиса на БСП - София на "Леге" 10.

Калоян Паргов отрече да има паника, но отбеляза, че има вътрешно безпокойство сред членовете в по-рискова възраст.

Предстои в 11 часа всички помещения в сградата да бъдат дезинкфецирани. Утре ще излязат всички резултати на тестваните днес. При новодоказани случаи, от БСП ще следват указанията на Щаба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия от БСП, до един са с *** физиономии и чело по два пръста, но за това пък те или роднинитв им са милионери.
7
1
 
4
 
! Отговори
Бсп е мъъртвец преди 3 години
Социалистите са смъртоносно заразени само от вируса на комунизма. Всичко останало е лечимо. Затова те са обречени и нямат бъдеще.
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Били сте с маски, ама друг път!От 10 дни почти никой на закрито на такива форуми не стои с маска, даже ако някой си е позволил да го направи, го гледат като извънземен. За дистанцията също послъгва, така че пробивът е бил почти гарантиран. Така ще е , всеки си прави каквото иска и стискаме палци да не изгори!
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
този сън не го хванал и седял при лаборантите да му ускорят пробата да е първа, колко ли заразени има сред въртоглавите ще разберем днес
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БЪЛГАРИЯ Е ДЪРЖАВА КЪДЕТО ЗА ДА УСПЕЕШ ТРЯБВА ДА СИ НЕКАДЪРЕН. АКО СИ КАДЪРЕН ЩЕ ТЕ КРАДАТ, ЩЕ ТЕ СПЪВАТ И ЩЕ ТИ ПРЕЧАТ ВСЯКАК. БЪЛГАРИЯ Е СТРАНА КЪДЕТО НА ПОЧИТ СА САМО НЕКАДЪРНИТЕ, МЪРЗЕЛИВИТЕ, ТАРИКАТИТЕ И ЛЪЖЦИТЕ.
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя има вид на тракторист.
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя няма чувство за срам и чест.Превзел е вилата на напояване и плаща на пазванти да не пускат хора до язовира.Изживява се като феодал в Радомир, а се води социалист.Докато такива са в тая партия няма кой да им вярва .
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що ще се тествате, съберете се на едно място и хванете стаден имунитет.