Парадоксално: Протестът бетонира Бойко Борисов

Премиерът изчаквал протеста да се омаломощи и партизира
Обновена: 7 сеп 2020 11:24 | 7 сеп 2020 11:10, Александър Попов
657
Парадоксално: Протестът бетонира Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

6 септември, денят, в който отбелязахме Съединението на България, политиците отново заложиха на речи с послания към актуалната обстановка.

"Не бих се спирала на конкретната ситуация на 6 септември, колкото на този емоционален градус, този емоционален тон, който силно ме смущава. Не знам защо в политиката рациото отива далеч назад и всички сме едно русло на емоционалност, която не можем да овладеем. Съвършено ясно е, че нашият политически модел е в тежка криза, само че когато имаш сериозни проблеми, тяхното решаване трудно става с викане, както е и в едно семейство", коментира социоложката Мира Радева.

Още по темата
Според Първан Симеонов на 6 септември сме чули три послания. Първото е на президента за обединение срещу "шайката", второто е на Борисов за обединение въобще – "дайте да не разединяваме нацията", а Каракачанов каза "обединението е да седнете вие двамата и да се разберете".

"И трите неща са верни. Това, което най много ме притеснява е, че се оформят две неголеми агитки и те слушат само себе си и вярват само на себе си, а през това време непредубедената публика ще започне да извръща поглед", смята Симеонов.

Според него протестът е бетонирал Бойко Борисов.

"Това е парадоксално, но той така е притиснат в ъгъла, че няма как да стигна до вратата", заяви Симеонов, според когото за премиера конфликтът в момента е изведен на полето на "игра на честта" и е късно да се говори за оставката му.  

Политологът припомни, че премиерът е имал много висок рейтинг покрай кризата с коронавируса.

"Борисов направи много грешки с прекомерния натиск и амбиция по отношение на коронавируса. И цялостната обстановка на забрани изнервя хората", смята пък Мира Радева.

Според нея дебатът за конституция трябва да се изнесе извън парламента, който не се ползва с високо доверие.

Първанов направи паралел с протеста през 2013 г., когато множеството арт акции са го довели до това да изгуби своята острота, сега организаторите са избегнали това чрез радикализацията му на 2 септември, но това от друга страна е отблъснало част от непредубедените и сега е може би добре организаторите на недоволството да се върнат точно към такива пърформанси като през 2013 г.

Според него премиерът чака протестът да се изтощи и партизира, което е напълно възможно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


657
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
381
5
 
13
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
АДСКИ ПРАВИЛНО:ГЛОБИ , ГЛОБИ ....И ПАК ГЛОБИ ЗА НАРУШИТЕЛИТЕ НА ЗАКОНИТЕ В БЪЛГАРИЯ!!СЕЛЯНИТЕ, ВАНДАЛИТЕ И ПРОСТАЦИТЕ РАЗБИРАТ ОТ ДУМА ...САМО , КОГАТО ИМ БРЪКНЕШ ДЪЛБОКО В ДЖОБА!СЪД , НАКАЗАТЕЛНИ САНКЦИИ И ЗДРАВИ ГЛОБИ---ЗА ПОДСТРЕКАТЕЛИТЕ И НАРУШИТЕЛИТЕ НА ЗАКОНА!ТОВА Е ДЕМОКРАЦИЯТА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
380
16
 
7
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
Е не бях чел по голяма глупост. С Буда е свършено, дали сега, дали след 6 мес. Във втория случай ще вкара, чрез фалшифициране, доста повече депутати. Нито той ще е премиер повече, нито партията му водеща. Приказката приключи, чака го затвор.
379
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ИЗГЛЕЖДА БСП И ДПС ЩЕ ПОСТРОЯТ АЕЦ БЕЛЕНЕ. БОРИСОВ НЕ МОЖЕ.
378
4
 
15
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
"Малкото 40 годишно детенце"от снимката къде арестуват пияния му баща още ли плаче?:):):)
377
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все Борисов Ви е виновен. И преди 30 г, и преди 20 г???А как се сетихте, че сте живели по време на хунта,накрая на 10-ата г.? Вижте какво стана на на Откритото първенство на САЩ! Номер 1 - Новак Джокович,беше дисквалифициран за нарушаване на тенис РЕГЛАМЕНТА.Заради една случайно ударена топка???А в България СЪДА пуска вандали и престъпници, варварски обстрелвали свои сънародници-полицаи с Павета,Тръби,Огнени коктейли,Стъклени шишета с Урина???Помислете върху ТОВА, а нека ТОЙ е виновен...
376
9
 
11
 
! Отговори
До Сандо преди 3 години
Сандопреди 21 минути 3 8ББ е за бетон ! двата крака е една кофа с бетон и да плува в ######.Че си *** неудачник си отговорен само ти.
375
8
 
23
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 3 години
ОПИТИТЕ ДА СЕ ЗАВЗЕМЕ ВЛАСТТА ОТ УЛИЦАТА , ВИНАГИ ЩЕ ВОДИ ДО НЕУСПЕХ И КРАХ ЗА ПОДПАЛВАЧИТЕ НА РАЗМИРИЦИ!ВРЕМЕЕ ДА СЕ РАЗБЕРЕ--ЧЕ ВЛАСТТА НЕ СЕ ТЪРКАЛЯ ПО ПАВАЖА ПО УЛИЦИТЕ НА СОФИЯ!ТЕЗИ -КОИТО ЧАКАТ ВЛАСТТА ДА ПАДНЕ , СЕ ЛЪЖАТ ГОРЧИВО!ЩЕ ИМА ЯКИ ГЛОБИ И САНКЦИИ ЗА НАРУШИТЕЛИТЕ НА ЗАКОНА В БЪЛГАРИЯ!ВЛАСТТА--НЯМА ДА ДОПУСНЕ , АНАРХО-КОМУНИСТИЧЕСКИ ЕКСПЕРИМЕНТИ НА ГЪРБА НА НАРОДА В БЪЛГАРИЯ!ПОДБУДИТЕЛИТЕ И СМУТИТЕЛИТЕ НА ЗАКОНА --ЩЕ БЪДАТ ЖЕСТОКО НАКАЗАНИ!ТОВА Е ДЕМОКРАЦИЯТА!!!!
374
10
 
24
 
! Отговори
Пенсионер преди 3 години
Още един мандат за Борисов и след това Нинова, та да има какво да съсипе.
373
9
 
15
 
! Отговори
До 425 преди 3 години
. Държавата потъва в корупция и беззаконие, това е причината за протеста. ГЕРБ се изчерпаха, имаха 10 години да направят реформи, но нали така е по-лесно, та потънахме в ла#на до гуша. Хората много добре знаят какво не е наред, не можете да го подмените с някакви нови простотий.########Напълно съм съгласен ,че се изчерпаха .Само след броени месеци има избори.Вие "неизчерпаните" се явете на избори ,спечелете ги и управлявайте.Елементарно е.
372
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протеституиращаите са гьбелсовцитаткото с малкото детенце,пример че са съвсем изпушили фалшификатори и ако софийският съд не се водеше от един психодесенболшевик трябваше медиите публикували фалшификата да са дадени под съд!Момиченцетосе оказа журналистка,а и ако беше момиченце чий го дири с татка си посред нощите привъстаниена улицатаМ?Или нашите бесни кучета са добрички,иначе жената с двете си деца и според психодяснатасъдийка била и тя провокаторка,лум..пена пък бил беден!ВаШТа.....
371
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да разбиеме бетона
370
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като гледам организаторите какви душевни миз.ерници са, какви долни и подли методи използват срещу легитимни инстанции,държавни символи, полиция и обикновени хора, смятам че нищо не може да ги доведе до положителен резултат.Само унижиха смисъла на термина "протест" и обезцениха нормалните искания за промени.
369
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълни глупости от платени псевдосоциолози. Никой не стачкува заради коронавируса или пък от антисимпатия. Държавата потъва в корупция и беззаконие, това е причината за протеста. ГЕРБ се изчерпаха, имаха 10 години да направят реформи, но нали така е по-лесно, та потънахме в ла#на до гуша. Хората много добре знаят какво не е наред, не можете да го подмените с някакви нови простотий.
368
17
 
9
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
ББ е за бетон ! двата крака е една кофа с бетон и да плува в морето
367
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТУРСКИ ПОТОК И АЕЦ БЕЛЕНЕ! ЗА ДА ИМА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ.
366
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Давай Бойко,мачкай комунистите.
365
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страната на простаците политици и *** професори.
364
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов колкото и да е черен е направо ангел в сравнение с алтернативатаНЕОБОЛШЕВИКИ=СТАЛИНИСТИ!!---------Бокаса е тъмнокафяв необолшевик.А доколко ще ви мачка, зависи само от това колко сте готови да му пуснете. Колкото до мантрите, че бил асфалтирал пътища - това му е задължението и за това му се плаща заплата.
363
28
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев одържа голяма победа над Борисов последните седмици.
362
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мръсното си отива