Знакови рокади: БСП със заявка за победа на парламентарните избори

Румен Гечев: Националният съвет няма да е "гумен печат"
28 сеп 2020 11:05, Анисия Иванова
200

Наситени с политически събития бяха двата почивни дни. Лидерът на европейските социалисти Сергей Станишев е аут от ръководството на българските, а Цветан Цветанов оглави нова пария. Кой ще управлява България след изборите през март месец 2021 година?

"Отговорността е лична, тя не може да се приписва на цели партии. Обществото е изключително чувствително към това, което казват политиците", каза в "България сутрин" депутатът от БСП Румен Гечев.

Още по темата
По думите му моделът трябва да се промени, а не само отделни личности.

"Когато в една партия има поредица от случаи на арогантно поведение, това ще окаже влияние. Функция на Националния съвет на БСП е да дава корекция на лидера, но основната му функция е да разработва стратегии. Националният съвет няма да е "гумен печат", той трудно може да бъде управляван от един човек", отбеляза Гечев.

Според него колегите му, които не са попаднали в Националния съвет, са наказани от избирателите, че не са предлагали месеци наред идеи за партията.

"Навсякъде упрекът беше, че опозицията в Националния съвет работи в свой личен интерес и не в интерес на БСП. Конгресът се произнесе кой казва правилно и кой се е объркал. Лидерът на БСП беше избран в пряк избор, имаше рекордно висока активност - 70%. Да твърдиш, че една партия е лидерска, когато лидерът се избира пряко, е странно", подчерта в ефира на Bulgaria ON AIR народният представител от БСП.

Румен Гечев прогнозира, че на следващите избори БСП ще спечели, тъй като вече били водеща политическа сила.

"Излизаме по единни, нашият резултат само ще се подобрява. ГЕРБ се намира в агония. Успяваме, защото започнахме много преди изборите да се срещаме с обществото и да предлагаме визия за България. Изборите ще бъдат спечелени, ако успеем да убедим гражданите, че предлагаме по-добър вариант за развитие", смята Гечев.

Toй категорично отхвърли хипотезата да влязат в коалиция с ГЕРБ, а ДПС бил "много малко вероятен партньор".

"Вече 10 г. ГЕРБ не прави бюджет, който е европейски. Това, което прави във фискалната политика, противоречи на тенденциите в Европа. От 1 млрд. лева, отпуснати по програмата "60/40", само 120 млн. са стигнали до българските фирми. Това е много малка помощ и е закъсняла", заключи социалистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДРУГАРЮ ГЕЧЕВ- КОГАТО ВИЕ УПРАВЛЯВАХТЕ- УНИВЕРСИТЕТСКИ ПРЕПОДАВАТЕЛ ПОЛУЧАВАШЕ 3 ДЛ ЗАПЛАТА- ПАК ЛИ ТОВА НИ ГОТВИТЕ ДРУГАРИ?!
22
42
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато БСП е управлявала България не е имало безработни хора Поне те са построили.България не Герб
21
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ И В ЧАСТНОСТ ДРУГАРЯТ ГЕЧЕВ КАТО ВИЦЕПРЕМИЕР ТАКА УПРАВЛЯВАХА БЪЛГАРИЯ 1995Г/1997Г ЧЕ ПОДЛОЖИХА СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД НА ГЛАДНА СМЪРТ ПО УЛИЦИТЕ- ТОВА СА НАПРАВИЛИ СЪВЕТСКА РУСИЯ В УКРАЙНА- ПОТЪРСИ В ИНТЕРНЕТ- ХОРАТА НЕ СА ИСКАЛИ ДА ВЛИЗАТ В КОЛХОЗИТЕ....НЕ ИСКАМЕ ЧЕРВЕНИТЕ Г А Д О В Е.
20
0
 
36
 
! Отговори
ЧЕРВЕН ГЛАДОМОР преди 3 години
ДРУГАРЮ ГЕЧЕВ, ЗАЩО ТРЯБВА ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ВАС- НИЕ НЕ СМЕ МАЗОХИСТИ- ПОМНИМ ГОДИНИТЕ КОГАТО БЯХТЕ МИНИСТЪР НА ИКОНОМИЧЕСКОТО РАЗВИТИЕ- 16 ФАЛИРАНИ БАНКИ, НАРОД ДОКАРАН ДА УМИРА ПО УЛИЦИТЕ С 1.8 ДЛ МИН ЗАПЛАТА, С ИНФЛАЦИЯ НАД 2000%- БГ НАРОД НЕ Е МАЗОХИСТ!
19
0
 
27
 
! Отговори
Dinosaurus преди 3 години
От колко време и за какви ли не избори все дават заявка. А на последните избори за местна власт, Корни се кълнеше, че ще спечелят и даже щеше да подаде оставка ако това не стане. А после се отметна. Пък Мая беше сигурна, че ще стане кмет на София, а сега оглавява улични изяви. Коалиционния им партньор Кобурготски (НДСВ, тройната коалиция) викаше: "вервайте ми" и щеше да ни оправи за 800 дни; за ДПС да не говорим...Иначе, ура другари
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
korumpiranata btv li go kasa? :-)
17
0
 
24
 
! Отговори
Майора преди 3 години
Абе другарю Гечев ти май забрави как направи долала 3500лв. как фалирахте банките и ограбихте парите на хората , та сега ще даваш акъл Не стига че си станал *** на Корнелка и я защитаваш ами се пишеш на много умен Та нали по време на.лекциите ти има мин.студенти та Корнела изгони неудобните раздаде пари на хората в молките населени места и спечели.За каква демократичност говорим?Така че вие винаги ще губите изборите!
16
2
 
16
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
Изключително глупав въпрос - кой щял да управлява?! ГЕРБ разбира се (начело отново с г-н Борисов)!!!
15
0
 
24
 
! Отговори
смях в залата преди 3 години
от 12г. се заявка дават другарете , и се не им се получава ! що ли ?!
14
0
 
26
 
! Отговори
Да, бе, да преди 3 години
Вижте си процентите, възрастта и броя на електората си, тогава давайте заявка за каквото и да е.А този другар, освен пак на сила да ни направи милионери, друго нямя какво да предложи.
13
1
 
28
 
! Отговори
KZL преди 3 години
С Румен Овчаров, Румен Гечев и подобни изпълзяли от мрачното минало муцуни наистина не виждам как БСП ще надгради. Корнела ще ги затрие. Дано, Амин.
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
fashistki teroristi diktatori bsp bkp?!:-))))no chance!
11
0
 
18
 
! Отговори
diana21 преди 3 години
Интересно каква визия за България са предложили на обществото БСП? АХ, да! Радев предложи визия да планираме дишането си, значи...А новото е, че БСП вече премахва отговорността от себе си, отговорността ставала лична вече, значи! Разбира се! Когато дойде време да плащат, те ще променят и законите само да не платят - като всеки кр.адец и моше.ник..Но Природата не признава техните закони - законът е "пил, платил"..Значи, Партията ще си седи и гледа как някой от техните вилнее, но тя не е отговорна
10
0
 
21
 
! Отговори
KZL преди 3 години
Разбираемо е желанието на новото ръководство на БСП да надъха избирателите си след комплота на вътрешните избори, но вчера в няколко общини се проведоха местни избори. Резултата е трагичен за БСП и протестиращите против ГЕРБ. Та ГЕРБ ги смачка тотално почти навсякъде. Ако искат победа на парламентарните избори от БСП ще трябва да се постараят, но с тези стари муцуни по-скоро ще влошат резултатите. А за социолозите ще замълча.
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този е от едновеждовците. Не е добре ха-ха
8
1
 
30
 
! Отговори
Kuncho преди 3 години
Да си министър като г-н Гечев от правителство което буквално фалира Бълграия и да имаш арогантността да претендираш да правиш политики си е арогантност и безочие нищо друго!
7
1
 
21
 
! Отговори
цв преди 3 години
точно тоя псевдо икономист и изровен от нафталина нещастен и нереализиран политик ще говори утопии
6
1
 
22
 
! Отговори
Доко s цокол преди 3 години
Гледна кокошка просо сънува........,31
5
0
 
31
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Нали знаете, че ако БСП победи този другар Гечев за по-малко от година ще направи така, че 3000 лева да се разменят да 1 долар. Вече го е правил като министър на Виденов. Ще го направи и отново.
4
0
 
24
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
По-знакови от шефа на Шесто Бриго Аспарухов, финансиста на мутрите Евгени Иванов, осъдения Гуцанов и министри на Виденов, като Гечев едва ли има. Тези май и те като Борисов не разбраха какво искат протестиращите. И дори да вземат властта, пак ще паднат...