Редовните избори – по-полезни за България, никой не печелил от бързия вот

Политици се радвали, че сами разваляме репутацията си
148
Редовните избори – по-полезни за България, никой не печелил от бързия вот
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Редовни избори според мен ще се случат, те са по-полезни за страната. Не мисля, че някой ще спечели от бързи избори. Това заяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариевапред Нова тв.

В коментар на приетата от ЕП резолюция за България Захариева изразява съжаление, че голяма част от политиците в страната ни се радват, когато сами си разваляме репутацията.

Още по темата

"Тревожи ме не самата резолюция, очевидно е, че част от аргументите на инициаторите са политически", категорична е Захариева. В допълнение тя казва: "Нали опонентиттие ни не си представят, че след изборите, които предстоят, западните медии ще започнат да пишат само позитивни коментари за България. Когато български евродепутати инициират подобни дебати и чертаят само черни краски за страната ни това ще е във вреда на всички български граждани".

По думите й има какво още да се свърши в България по засегнатите теми в доклада на ЕК за България. „Ние знаем къде са проблемите ни. Неслучайно оценката на правителството е, че докладът на Комисията е обективен. В него се посочват недостатъците и това, което трябва да свърши държавата”, посочи Захариева. И допълни: „Тогава, когато обаче мотивирано от български депутати основно се опитва да се представи държавата само в черна краска, каквато е резолюцията, последиците ще са за българските граждани”.

В предаването вицепремиерът коментира и критиките на САЩ срещу изграждането на „Балкански поток", както и срещу реализацията на проекта „Белене”.

„САЩ не за първи път изразяват позиция срещу проекти в Европа, които са свързани с доставка на руски газ. Това, което е важно за България е, че този проект се извършва по европейските правила. Това е проект, който ще донесе диверсификация на пътя на доставката. Българското правителство работи и е постигнало резултати в тази сфера на диверсификацията и на източника”, заяви Екатерина Захариева.

Според нея колкото повече възможности имаме, толкова по-евтин ще бъде газът. „Това е стремежът на българското правителство – да даде възможност да се избира източникът, от който ще купуваме, както и да имаме максимални гаранции, че няма да бъдем заобиколени като държава”, каза още тя.

„Знам за мнението на САЩ, но в крайна сметка ние сме суверенна държава, член на ЕС и спазваме техните правила”, категорична бе Захариева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
0
 
1
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Пълна подкрепа за ГЕРБ и легитимното правителство на България ! Сигурен кабинет БОРИСОВ 4 се задава !
120
0
 
0
 
! Отговори
Образование преди 3 години
До ОСТАВКА!НАУЧИ СЕ ПЪРВО ДА ПИШЕШ ПРИЯТЕЛЮ...
119
1
 
2
 
! Отговори
до 115 преди 3 години
Като не ти стигат парите,мисли как да увеличиш доходите!А във форумите нямаш работа,те са чиста загуба на време!Такива като мен могат денонощно да висят тук,щото финансово сме наред!Остави Герб и БСП, и помисли за себе си!Защото проблема ти е много по-голям,от колкото си мислиш!Айде на слука!
118
4
 
5
 
! Отговори
трогнат до сълзи преди 3 години
до Ocmaвка на MympumeКрадецът вика "Дръжте крадеца " , Мутрагеньо! Гладната мутра това ли ви нареди от жипката ?!
117
0
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
До Анонимен 115Много ядеш бе, 1000 лева на месец!?Посмали!
116
2
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До Бай КуртиЗв гей бракове са всички посланици на западния ес, тиквата лично обеща на ес истанбулската конврнция, захариева похвали станишев, че иска бсп да я ратифицира, а бсп на нинова отказа.Други неудобни зв опорките факти искаш ли?
115
2
 
4
 
! Отговори
Вуте преди 3 години
До Анонимен 120Баце до тогава ли ще се крие у жипката?
114
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама на следващите ГЕРБ пак ще е първа сила!!!
113
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само да ви кажа, че последните избори ги прави Радев. Ако имате нещо въпреки- към него!!!
112
5
 
8
 
! Отговори
Президентът се скри преди 3 години
Президентът Радеф пак страхливо се скри в миша дупка.Защо ли е така?От страх ли е? Да не би да се изплаши от всенародната любов ? Сигурно *** и Решетников така са го посъветвали...Очевидно вече се страхуват от народната любов...
111
0
 
3
 
! Отговори
Е преди 3 години
До Анонимен 115За заплатата се договаряш с работодателя!
110
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще кандидаствам за ГЕРБ, даже ще се БИЯ за ГЕРБ, ако направи две неща:- ПРемахне солидарните глупсоти от бюджета. ямал си вноски за пенси ... ми толкоз ти беше, сори!- Премахне НАПЪЛНО помощите за ... сещате се кои!
109
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До коркорбашиятаБрат, работя за 1800 лева, на 25 години съм и само разни такива като тебе повтарят, колко добре съм бил едва ли не, а релаността е, че защото съм в центъра на София, иначе се налага да пътувам 40 минтуи в една посока одо работа, като си платя данъците, квартиарта и храната, оставам с едни керливи 400 лева. Това ли му е добрето? ако утре се оженя, как ще издърам жена и 2-3 деца с тея пари, а?
108
3
 
8
 
! Отговори
мхм преди 3 години
за пръв път от 100 години, нещо съществено е предприето за България, разбирате ли това? Минаха комунистическите и мутренските години, прехода приключи. Време е за истинска демокрация.
107
7
 
7
 
! Отговори
До шефа преди 3 години
Колкото и да се напъват ...и другаря Радев, служебно правителство ЙОК.
106
4
 
7
 
! Отговори
ДААА.. преди 3 години
ВИЕ ПЕЧЕЛИТЕ ОТ БАВНИЯ ВОТ ИМАТЕ ВРЕМЕ ДА ХАРЧИТЕ ПАРИТЕ НА БЪЛГАРИНА ДА РАЗДАВА ВАШИЯ ПРЕМИЕР НА КОЙТО КОЛКОТО СИ ИСКА
105
12
 
9
 
! Отговори
коркорбашията преди 3 години
До ШефаТи не си добре,бе!Къв народ кви улици ще напълни!?България си е екстра!Само който не работи,само той е зле!И той пищи за аванта!Само че авантата свърши!Бойко е първия политик на България,който си разбира от работата!Раздаде едни пари и на САЩ и на Европа,и сега България не я закачат!И цялата световна политика му е зад гърба!Той задмина и учителя си Тодор Живков!Умен е колкото си иска!А сега с тия глупави протести го бетонираха!На пролет сам ще направи правителство!Много сте вдлъбнати!
104
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мошеници и лъжци искат редовни избори, на които разчитат да спечелят по стария начин. Това няма да се случи. Не трябва да допускаме кракът им да стъпи на жълтите павета.
103
7
 
9
 
! Отговори
Шефа преди 3 години
ПРОБЛЕМА Е ВЪВ ФАЛШИФИЦИРАНЕТО НА ИЗБОРИТЕ , КОЕТО Е РУТИННА ПРАКТИКА ВЕЧЕ ЗА ГЕРБ!Целта е изборите да бъдат организирани от Служебен кабинет!Но , тъй като проблема от сега е набъбнал остава изборите да не бъдат признати и народа да напълни улиците както в Беларус!Така ще стане!
102
2
 
9
 
! Отговори
Факт преди 3 години
През 2005 година изборите не се проведоха от мутрите и броят на недействителните бюлетини е 5015.През 2017 година изборите се проведоха от мутрите и броят на недействителните бюлетини е 169009. Това е един от начините, по който мутрите фалшифицират изборите