ВМРО: Бюджет 2021 не е боджетът за 2020, когато не чувахме какво става в Китай

Този път приоритет са пенсиите
28 окт 2020 22:40, Нели Христова
12

За първи път тази година приоритет са пенсиите. Така коментира бюджета за 2021 г. депутатът от ВМРО доц. Милен Михов в "Денят ON AIR".

"Ако ВМРО и ОП не настояваха, едва ли щяхме да говорим за това сега. Преизчисляването на пенсиите е елемент на справедливост", заяви доц. Михов.

По думите му е логично този бюджет да бъде предизборен, след като изборите са следващата година.

"Това не е бюджетът 2020, когато гледахме спокойно и почти не чувахме това, което става в Китай. Очевидно е, че днес светът изживява събития, които сриват икономики", коментира той и добави, че въпреки дълговете е добре да се възползваме от добрите макроикономики, които целият български народ е изстрадал.

"Това са условия на военно почти изпитание, тези дългове ще са не само за следващото правителство, а за всички нас. Но ако погледнем другите държави, не сме толкова зле", смята доц. Михов.

От думите му стана ясно, че приоритет ще имат и учителите, чиято заплата ще бъде с 20% над средната през следващата година.

Относно парите за отбраната доц. Милен Михов обясни, че ще бъдат 2 млрд.

"Съществуващата техника на армията трябва да бъде заменена, колкото и грижи да положи министър Каракачанов за нея", заяви депутатът от ВМРО пред Bulgaria ON AIR и подчерта, че в сектора предстои преглед, който да оформи стабилна военна политика до 2032-2033 година.


12
Още от Политика
Виолета Желева: Бюджет 2021 не е социален
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
0
 
! Отговори
и как патреотите преди 4 седмици
виздат бюджетите за следващите години щом като за да платим увеличенията на пенсиите и на заплатите на държавните калинки и на скатаващата се полиция трябва да теглим заем от 5 млрд ?? значи за да може и следващите години да задържим тези разходи пак трябва да теглим подобен заем НО и да плащаме вече взетите което ще ни вкара в дългова спирала. или след тия и потоп !!
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Пенсиите без плащане на осигуровки ще си останат мизерни, а в последните 31 години само в обществения сектор се плащат осигуровките в пълен размер, а в частния сектор се укриват доходи и се плаща на минимума или изобщо не се плащат.
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Пенсията що годе трябва да покрива ежедневните разходи.Няма как и с 300 лв.да ги покрие,но е нормално да бъде минимална.Всяка година има % увеличение за всички.МРЗ се увеличава на 650,не е 150 лв.при Костов след деноминацията,а пенсиите без 3 нули станаха 100 лв. за хора със стаж.Тук пишат за осигуровки, е само частния сектор плаща,а държавни служители,военни,полиция и др.не плащат,но не са с малки пенсии.Какво сте гракнали за 300 лв.а колко да е 200 ли да остане.ОП бяха обещали 300 лв. и това
5
1
 
5
 
! Отговори
Син карабинер преди 4 седмици
Не може бюджет да се прави без силна икономика. А икономиката не може да е силна без силно правосъдие. Правосъдието пък не може да е силно без силна политическа власт. А политическата власт не може да е силна, ако начело не е поставен волев и почтен човек.
4
0
 
6
 
! Отговори
до 51 преди 4 седмици
Не спирам да пиша, че между 1990та година и 2005та година се осигуряваха само държавни служители. 15 години тогавашните правителства и НС не изработиха закон, който да задължава да се изплащат осигуровки от частниците на работниците си. Чак 2005та година бе приет такъ закон. Това са 15 години, през които хората са работили но никой он НС не си мръдна пръста да задължи частниците да изплащата осигуровки. Дори да бяха плащали осигуровки върху минималната заплата пак пенсиите щяха да са по-високи.
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Приоритет са не всички пенсии, а само пенсиите на хората, които са се осигурявали на ниски заплати или не са работили достатъчен брой години. Ще направят техните пенсии равни на тези, които са работили 40 години и са се осигурявали на реалните си доходи.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Преоритет са им некви никому ненужни самолети от преди половин век
1
1
 
6
 
! Отговори
Ъ? преди 4 седмици
И на кой му пука за тия умрели убитаци от МВРО?