Нинова предлага: Медсестра да е защитена професия

Правителството изпуснало кризата, гаси пожара на парче
10 ное 2020 09:32, Анисия Иванова
37
Нинова предлага: Медсестра да е защитена професия
Снимка: БСП

Конрелия Нинова предлага медицинската сестра да бъде защитена професия, съобщиха от БСП. Въпреки настояването на Левицата и подадената от Министерството на образованието и науката информация до Министерски съвет за 2020/2021 г. правителството на Борисов не включи медицинските сестрите в списъка на защитените професии. В него фигурират безспорно редки професии, но не и тази на медицинската сестра, написа във Facebook лидерът на социалистите Корнелия Нинова.

Още по темата

Тя поясни, че съществува списък със защитени професии, които са необходими за нормалното функциониране на различни системи в страната. Този списък се актуализира всяка година от правителството, но поредното разумно предложение на БСП е било подминато от управляващите.

"Още през септември 2019 се срещнахме в Народното събрание с представители на медицинските сестри и внесохме техните искания. Тогава, половин година преди началото на ковид кризата, заедно с тях заявихме, че може скоро да се случи така, че болници да бъдат затваряни заради липса на медицински сестри“, припомня тя.

Нинова отново подчерта: "Правителството на Борисов изпусна кризата. Сега гаси пожара с мерки на парче, но проблемите искат дългосрочно, държавническо решение. Един от най-важните въпроси е този с кадрите в здравеопазването“.

По-рано Нинова публикува четирите стъпки за излизане от ковид кризата, като представи алтернативната визия на БСП за формиране на заплатите на лекари и медицински сестри, а днес заяви: „Сега искам да предложа решение, което заедно с другите мерки ще е грижа за хората и ще помогне България да си гарантира поне минимум медицински сестри в бъдеще“, имайки предвид вписването на професията на медицинските сестри в списъка със защитени професии.

„Какво още трябва да се случи, освен COVID-19, за да проумеят управляващите, че това не може да продължава така?“, попита Нинова и разкритикува директно недалновидността на управляващия елит: „Не може да мислиш само с хоризонт март 2021 и поредните избори. Системата има нужда от стабилност, а хората от сигурност“, категорична е тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
2
 
! Отговори
Хохохоооо... преди 3 години
КВО ЗНАЧИ ТОВА..... ЧЕ НЕМА ВЕЧЕ ДА ГИ БИЕТЕ, ЛИ... ХАХАХААА....АМИ, ДОКТОРИТЕ.....????
31
1
 
3
 
! Отговори
Айде бе преди 3 години
Ние предлагаме да се снимаш с дедовия на Мангър Гуру и да одиш на Крушовица. Червеното стадо УФЦИ измре под ноктите маршове и паленето на маски от Посирано.
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая при бибитко и летеца оставка!
29
0
 
12
 
! Отговори
Ninov преди 3 години
Ей виж във ВМА какви идей се раждали... Ама не всеки може да се дореди! Ставаш за смях, жено, спри да мислиш!
28
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От болничното си легло е наредила да не се гласува бюджета на болниците за 2021.Сега пък разединява съсловието на медицитеСестра е защитена професия, а санитар не?Пак ли както при комунизма ще въведе ,,двустепенно обслужване,,, т.е. сестрите да вършат задължително и санитарка дейност- ***, тоалет,хранене.А защо и лекар да не е ,, защитена професия,,?Защо, Нинова,а?Пак ли ще лъжеш,че при комунизма имало ,, много,, лекари?Защото имаше 3 годишно ,, разпределение,, по селата и провинцията
27
3
 
12
 
! Отговори
Госпожа Лъжа? преди 3 години
Тази на Луната ли живее, не вижда ли че в целия свят е така? Гааадна, мрръъсна комунистка. И много крадлива и лъжлива.
26
1
 
7
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
ТОВА ЛИ ТИ РОДИ ГЛАВАТА-ПО ДОБРЕ ИЗЧЕЗВАЩ ВИД И В ЧЕРВЕНАТА КНИГА.-ТОВА СЪС ЗАЩИТЕНАТА ПРОФЕСИЯ СЕ ПРАВИ ПРИ ВЗЕМАНЕ НА ИСПИТИ И ПРИДОБИВАНЕ НА ДИПЛОМА.- ВИЕ ВЗЕМЕТЕ ВДИГНЕТЕ ЗАПЛАТИТЕ НА ХОРАТАО-ТЕ ЗАТОВА ВИ БЯГАТ-ИМАМЕ МНОГО СПЕЦИАЛИСТИ В ТАЗИ ОБЛАСТ НО НЕ ГИ ОТЦЕНЯВАТЕ-НИИНОВААААААААА
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Типични посткомунистически рефлекси - създаване на нови "активни борци" чрез разадаване на привилегии - хранителната среда за корупция !
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо сега ,защо трябва да се сблъскате с болницата за да го проумеете.
23
1
 
10
 
! Отговори
емиграция преди 3 години
Ниновааааа! Цял свят изпусна контрол над К19. Или ти си паднала от Луната?
22
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уффф...че гадна физиономия ще повърна.
21
3
 
17
 
! Отговори
цв преди 3 години
а ти уважаема защо директно отпраши към вма а не се лекува в къщи-нагла номенклатура си ти
20
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Червените, не разбрахте ли, власт за вас няма!
19
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно коронавируса е засегнал мозъка на тази знатна дама и тя не знае какво говори
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До спомени от баба не си баба мъж си по изказа си личи и няма такива спомени.
17
4
 
11
 
! Отговори
НИНОВА преди 3 години
до сега *** не е показала, казала и предложила никакви мерки за ограничаване на кризата в държавата и скат ЕДИНСТВЕНО ОСТАВКАТА НА БОРИСОВ 3 и най-вече с РОТ ФРОНТ и опит за метеж, протестите и въстанията са главно медийни мероприятия 30-35 човека хвърлят яйца, крещят а 50 GSM-а, камери и фотоапарати ги снимат
16
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова да върне откраднатите пари от Техноимпекс и могат да бъдат раздадени на медицинските служители като коледен бонус.
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В списъка видях помощник възпитател но не и възпитател. Помощник възпитателите би трябвало да имат средно образование, което се доказва с диплома за завършено средно образование а не само по автобиография, че някой е учил в гимназия но не си е взел матурата и не е положил успешно зрелостните изпити, защото други са си взели изпитите.
14
2
 
10
 
! Отговори
спомени от баба преди 3 години
На света доброто е повече от злото, но от злото боли и се помни!Една е Нинова и само зло бълва. Затова сме на това положение.
13
1
 
18
 
! Отговори
Избирател преди 3 години
БСП ли ще ми осигури сигурност и стабилност? Не, мерси!