Антон Дончев и Георги Чапкънов с пожизнени пенсии от по 700 лв.

Наградата за творците е за приноса им към културата
24
Антон Дончев и Георги Чапкънов с пожизнени пенсии от по 700 лв.
Снимка: БГНЕС

Няколко български творци ще получат пожизнени пенсии за изключителни постижения и цялостен принос към културата, реши парламентът по предложение на МС.

По 700 лева допълнително ще получават всеки месец  писателят Антон Дончев, пианистът Атанас Куртев, журналистът и писател Владимир Гаджев, скулпторът Георги Чапкънов, актьорът Ицхак Финци, писателят и драматург Кольо Колев, режисьорът Ласка Минчева и актрисата Цветана Манева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
13
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
Все още в културните среди има спорове,дали "Време разделно" не е краден труд.Пък те си знаят.
3
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някои от тези хора не ги познавам, но за двама съм сигурен че са ярки подмазвачи на комунистическата власт, благодарение на която дължат цялата си кариера. Сега и с пожизнена пенсия се уредили - живот!Филип Трифонов не беше от ласкателите и подмазвачите и видяхте как си отиде
2
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това означава че според герб всички ние не сме хора. Те решават кой е хора и кой да мре. Честито на нишата раса гладуваща за герб. А в нормалните държави това го решава закона и пенсионната възраст е еднаква за всички. Тия колко държавна пара са изяли още от комунизма до сега бедна ви е фантазията .Равни по права ама има някой по равни и герб решава кои
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е тия средства ще са от тези които си прехвърлиха осигуровките от частните в държавните пенсионни фондове... около половин милиард са пренасочени...ще има и за творците.