Борисов отчете: Добавките за пенсионерите в пандемията над 1 млрд. лв.

Правителството отпусна по 50 лева за всеки и през април
Обновена: 10 мар 2021 10:35 | 10 мар 2021 10:35, Камелия Цветанова
242
Борисов отчете: Добавките за пенсионерите в пандемията над 1 млрд. лв.
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„С над 1 милиард лева са подпомогнати българските пенсионери по време на пандемията, причинена от коронавируса“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на редовното правителствено заседание, на което кабинетът осигури 105 млн. лева за изплащането на добавката от 50 лева към пенсиите за месец април на всички пенсионери, независимо от размера на техните пенсии. Средствата са осигурени за сметка на преструктуриране на разходите и трансферите по централния бюджет, съобщиха от пресслужбата на МС.

Още по темата

„Над 2 100 000 пенсионери получават добавката от 50 лева, която изплащаме от август м. г. Но и преди това правителството е подкрепяло пенсионерите и за Великден, и за Коледа като за целта се осигуряваха по 50 милиона лева“, припомни премиерът Борисов. Министър-председателят бе категоричен, че стриктно спазваната в последните години финансова дисциплина и доброто функциониране на пенсионната система позволяват днес - във времето на пандемията, пенсионерите, които са сред най-уязвимите, да бъдат активно подкрепяни от правителството.

„През месец април ще изплатим и по 120 лева на 392 000 пенсионери, които имат пенсия между 300,01 лв. и 396 лв., както е заложено в Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване“, добави министърът на труда и социалната политика Деница Сачева в хода на правителственото заседание.

Премиерът Борисов отбеляза също, че поддържаният нисък дефицит у нас и фактът, че България е втората държава по най-нисък външен дълг в ЕС след Естония, гарантират още осигуряването на средства както за изграждането и ремонти на църкви, манастири, джамии, но и за антикризисните мерки за нуждаещи се групи като културните дейци, както и за всички общини в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
1
 
12
 
! Отговори
Гледна точка преди 3 години
До УЖАС и БЕЗУМИЕТака е с тези пари Бойко се опитва да си купи за изборите част от пенсионерите.
107
9
 
3
 
! Отговори
комунист преди 3 години
СПОКО ,БЕ...КАТО ДОЙДЕМЕ НА ВЛАСТ ...ПАК ЩЕ ЖИВЕЕТЕ С 3-$ ПЕНСИЯ И ЩЕ СТЕ ДОВОЛНИ!ПРИ НАС , ВСИЧКО БЕШЕ БЕЗ ПАРИ....И НИКОЙ НЕ РАБОТЕШЕ!ГОЛЕМА ЛЕЖАЧКА , БЕШЕ ПРИ СОЦИАЛИЗ-ъМА!КРЪЧМИТЕ БЕХА ПЪЛНИ И НАРОДА НЕ СТАЧКУВАШЕ!
106
6
 
5
 
! Отговори
Емо преди 3 години
ЕС ГЛЕДА КАК ДА НАКАЖЕ РУСИЯ, А НАШТИ КОРНЕЛА И РАДКО НИ ДЪРПАТ КЪМ РУСНАЦИТЕ....БЪЛГАРИНА ПОУМНЯ И НИКОГА НЯМА ДА ИЗБЯГА ОТ ЦИВИЛИЗАЦИЯТА ЕС И НАТО.
105
5
 
5
 
! Отговори
Баба Вуна преди 3 години
Благодаря Бойко за тези 50 лв към пенсията за 10 месеца, дано да стигнат за техническия паспорт на панелката.
104
1
 
8
 
! Отговори
Фактите ! преди 3 години
Кво стаА в тая ''държава'' ?Пациентите в болниците и поликлиниките станаха ''КЛИЕНТИ'' , а клиентите в магазините станаха ''ПАЦИЕНТИ'' !С такива пациенти и клиенти , държава строи ли се ?
103
8
 
1
 
! Отговори
ха, ха, прав си! преди 3 години
До комунист - Да се отнемат , тия 50-лв на пенсионерите.ТЕ СА НЕЗАКОННО ДАДЕНИ ОТ ГЕРБ!НИЕ ОТ БСП , ЩЕ ГИ ВЪРНЕМ ТИЯ ПАРИ НА ДЪРЖАВАТА!а ДЪРЖАВАТА това СМЕ НИЕ!
102
1
 
5
 
! Отговори
ъъъ преди 3 години
До април по 50 - за пандемията, след април - по няколко стотака за паспорт на сграда - за след пандемията.
101
1
 
12
 
! Отговори
Стабилно бедни преди 3 години
Пенсиите трябва да се преизчислят най-малкото заради инфлацията. Не е проблема в осигуровките преди десет или двадесет години, а в това, че условията са много променени. Преди двадесет години е можело да се живее с 300 лева пенсия, но сега това е под прага на бедност. Но Бойко и гербаджиите само обещаваха, и нищо не направиха за такова преизчисляване
100
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изчезвай МУТРО...защо не индексира пенсиите на хората ,а сега се правиш на някакъв голям благодетел с тия 50 лв...а в шкафчето колко имаше...
99
1
 
10
 
! Отговори
Неутрален преди 3 години
Скъпи сънародници от близки и далечни страни! В България ще има избори, вероятността да бъде променена системата е минимална. Статуквото е непоклатимо, системата е свръх организирана а машината за печелени на избори е добре смазана. България се управлява по "пожарникарски", там където "гори" се гаси! Просто се раздават милостини!Това е единствената държава в ЕС без стратегия за по-нататъшното си развитие, със съответно заложени някакви приоритети.Там където можете, гласувайте по съвест.
98
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А гадните комунисти щяха да ни набутат с руски самолети и да дадат 2 млрд в кризата.
97
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Да се отнемат , тия 50-лв на пенсионерите.ТЕ СА НЕЗАКОННО ДАДЕНИ ОТ ГЕРБ!"Дори не осъзнаваш, колко си прав.
96
1
 
9
 
! Отговори
ира преди 3 години
Цирка е пълен ще видим дали ще има избори Високата вирусна пандемя ще бъде повод за отмяна на изборите а Боко ще си върти сенджира докато пребере Европейските пари Пък после кавото иска да става той си има план няма да се махне с празно чекмедже
95
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще има ли добавки за пенсионерите за април?
94
9
 
5
 
! Отговори
комунист преди 3 години
Да се отнемат , тия 50-лв на пенсионерите.ТЕ СА НЕЗАКОННО ДАДЕНИ ОТ ГЕРБ!НИЕ ОТ БСП , ЩЕ ГИ ВЪРНЕМ ТИЯ ПАРИ НА ДЪРЖАВАТА!
93
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЕмоДа ве, кога ще ни стигнат румънците?
92
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак половината ги е откраднал и си мисли, че хората не могат да смятат. *** и даже не може и да смята.
91
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото и да злобеете червеноидни ***, Боци пак ще спечели изборите! Че май и Борисов 4 от раз ще стане факт!
90
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
вижте го само колко е неприятен, този ви управлява
89
8
 
2
 
! Отговори
Емо преди 3 години
РУМЪНИЯ СА В ДЕФИЦИТ ПОРАДИ НЕОБОСНОВАНО УВЕЛИЧЕНИЕ НА ПЕНСИИ И ЗАПЛАТИ.... ТАЗИ МАНТРА ЗА РУМЪНЦИТЕ Я ПОЛЗВА И ИКОНОМИЧЕСКИЯ НИ ГЕНИИ РУМЕН ГЕЧЕВ.