Радев се надява да бъде сформирано редовно правителство, с ясни принципи и приоритети

Президентът не каза кога ще връчи мандата на "Има такъв народ"
Обновена: 24 апр 2021 11:21 | 24 апр 2021 11:00, Елка Василева
350
Радев се надява да бъде сформирано редовно правителство, с ясни принципи и приоритети
Кадър: БНТ

Надявам се да имаме редовно, с широка парламентарна подкрепа правителство, обединено около ясни принципи и приоритети, заяви президентът Румен Радев. Той обаче не съобщи конкретна дата, на която ще връчи мандат за съставяне на правителство на втората по големина парламентарна партия "Има такъв народ".

На въпрос кога ще връчи мандата на ИТН и защо дава повече време за размисъл на формацията на Трифонов държавният глава отговори: „Няма определен срок по Конституция между първи и втори мандат“.

„Несериозно е да мислим още за служебно правителство при положение, че тече парламентарната процедура за съставяне на редовен кабинет,“ каза още президентът.

Още по темата

Надявам се това допълнително време да бъде инвестирано в диалог, в съгласие, така че да намерим консенсуса и да имаме редовно правителство, обединено около ясни принципи и приоритети, заяви държавният глава.

Радев подчерта, че парламентът е заработил енергично и българите очакват решения, които да бъдат взети, така че трябва да се даде шанс на парламента да свърши своята работа. Държавният глава подчерта, че не само изборният кодекс е сред задачите.

Рано е да говорим за трети мандат, каза още Радев в отговор на въпрос дали е избрал на кого ще връчи третия мандат за съставяне на правителство. Зависи какво ще се случи при втория мандат, но очаквам парламентарно представените политически партии и настоящото правителство да намерят сили и да проявят отговорност за актуализация на бюджета, защото ще бъде крайно безотговорно към милионите български пенсионери и трудещите се, към хиляди фирми, изправени пред фалит, да се окажат без подкрепа, точно когато имат най-голяма нужда, защото за такава подкрепа в момента в бюджета няма средства, коментира държавният глава.

Днес държавният глава даде начало на инициативата "Да засадим дърво, да възродим българската гора". В идеята се включват доброволци от цялата страна. Държаният глава засади бели брези в Плана планина край София.

"Да засадим дърво, да възродим българската гора" не е само лозунг. Нашите гори не са само национални богатства, неслучайно те са вписани в българската Конституция, те са част от нашата национална памет и идентичност", каза президентът Радев, цитиран от БНТ.

„Засаждането на дърво е своеобразен акт на полагане на нов живот", каза държавният глава.

"Днес ние показваме, че българинът е съпричастен да даде на следващото поколение един по-красив, по-здравословен свят", каза още Радев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


350
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
271
1
 
16
 
! Отговори
До преврат преди 3 години
Споко,ще ги изметем !Те не знаят или удобно забравят що е СПОНТАНЕН протест !Когато злините им започнат да се трупат,а несгодите у обществото и икономическия прогрес секне ,излизаме и ги ликвидираме !Не сме Беларус,а сме в ЕС !Номерцата им няма да минат.Българина придоби европейски манталитет и започна да си отбранява демокрацията,колкото и пр()ст да е !
270
2
 
8
 
! Отговори
Единственото преди 3 години
Позитивно нещо от цялата тотал щета, е че Бабичкян со седи до Купон и са блажно ухилени. Кефя се, щото аз съм за любовта.
269
1
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Президентът наивно се надява на ново правителство, или лицемерничи, Славун продължава да мълчи, а Мая като истинска МУТ*РА нахлува в Булгаргаз и иска документи! Е, "Няма такава държава", беше правилният избор, но отказаха да я регистрират!
268
0
 
7
 
! Отговори
Ицо преди 3 години
Може би Радев има повече информация от ИТН в сравнение с редовите гласоподаватели.В дните на Страстната седмица ще се разбере кой е принципен и кое е приоритетно.
267
1
 
15
 
! Отговори
преврат преди 3 години
Още с вдигането на юмрука, по нареждане на Москва, Радев даде знак за преврат. Ако бяхме демократична държава щеше да има последици и да се поиска импийчмънт на Президента. Не го направиха и сега сърбат попарата. Кабинетът се реди от Радев, чрез общата му жена със Слави. Ще бави връчването на мандат докато се извършат промени в изборния кодекс, такива, че Радев да назначава ЦИК и РИК-ове. Електронно гласуване за да си внесат IT специалисти от Русия и да подменят гласовете ни. По попащат-смях
266
0
 
13
 
! Отговори
Край преди 3 години
Човек, който се натиска за втори мандат президент - не се е загрижил толкова за българите колкото за собственото си добруване.Презиндентството е място за прохождащ политик или за политически пенсионер.
265
8
 
2
 
! Отговори
Въпроса е за начина: преди 3 години
Българската държава за периода 1945 - 1989 година построи над 2000 училища и сведе неграмотността в населението до 2% . Не става въпрос дали БКП е построила този сграден фонд, а откъде са дошли парите и отговорът е един: От Българската държава и финансовата помощ от СИВ и СССР. Явно е, че този сграден фонд в момента е прекалено голям за образователните потребности, но това не означава, че той е общинска собственост. Който иска да го купува ще преговаря с Държавата а не с мижав подкупен общинар!
264
0
 
14
 
! Отговори
Тюю преди 3 години
Нема такъв народ, ега си го нахендрихте Славуци, чуди се кво стана... То бива пр.ос то. Тия, бива, ама и той толкова не е очаквал.
263
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лицето Румен Радев е напът, са се провали за пореден път. Само застарялост?!на делото и имунитетът му, го спасиха от съд за корупция и злоупотреба с власт. Обвинението в държавна измяна, предаването на секретна информация на Русия, още стои. Оглавяването на щурма срещу парламента е нарушение на конституцията, за което заслужава импийчмънт. Разби си семейството и изостави малолетни две деца. Набързо го ожениха за любовницата му, ментопите му от ДС/БСП/Москва.
262
2
 
17
 
! Отговори
Радев не бърза преди 3 години
Всички видяхме самодоволната усмивка на Радев, когато ГЕРБ върнаха мандата. Не вярваме на президентът с вдигнатият юмрук, който от 1-я ден беше против Борисов. Такава лична омраза не е добре за никой държавник!
261
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Румен Радев - *** от витрината на вечната дружба.
260
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
283 Безделниците се трудоустроиха в парламента, на високи заплати и пенсии, креатурите на Москва вече не са в първа младост, уф, много трудно било, да се пише сценарий на чалга шоу, да знаеш?!
259
0
 
7
 
! Отговори
Слави преди 3 години
Зае.ва шоуто, зае.ва и държавата, ай чиститу..
258
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
239 Радев е обвинен в корупция, държавна измяна, а от натовския полковник Грант, че е непоследователен, т.е. лъжец, който лобира за Русия, заемайки длъжност в натовска страна, каквато е България. Оглави щурма срещу парламента, за което заслужава импийчмънт.
257
0
 
10
 
! Отговори
гражданин преди 3 години
Сега остана да изтърват и Румен Радем да отлети я за Белград, я за Дубай.
256
0
 
14
 
! Отговори
анонимем преди 3 години
До АнонименЕдиния ни връща към Крумово време, другите 1944, а на народа остава първобитно обшинския строй.
255
2
 
8
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
На първото заседание си вдигнаха заплатите. Очаквам на второто да вдигнат пенсиите. Нали затова сме ги избрали.
254
2
 
0
 
! Отговори
Станаха 5 милиарда преди 3 години
Щети - а бъдещите щети да ги не изчислявам!Искаш да млъкна? Моето мълчание е пари, но както много добре знаете - не за мен!Аз искам да работя в читава работна среда! И явно не разбирате величието на Гейбън Логан Нюуел - който е единственият достатъчно гениален мозък да промени света тия дни чрез хоризонтални бизнес модели! За пръв път от 6000 години нещо ново се случило, нещо близко до Убунту закона на племето и вие да порежете точно мен? Мен???
253
0
 
0
 
! Отговори
Въпрос номер 5: преди 3 години
Първият печели:"Кой министър и чия група оформиха настоящето законодателство за делегирания бюджет в Република България и общинската собственост върху сградния фонд както и разделението между първостепенни и второстепенни разпоредители на бюджетни средства"А) Даниел Вълчев Б) Сергей Игнатов В) Меглена Кунева Г) Всички от квотата на Сакскобурга
252
0
 
6
 
! Отговори
Славуци преди 3 години
Започвай си премиерстването.