Радев се надява да бъде сформирано редовно правителство, с ясни принципи и приоритети

Президентът не каза кога ще връчи мандата на "Има такъв народ"
Обновена: 24 апр 2021 11:21 | 24 апр 2021 11:00, Елка Василева
350
Радев се надява да бъде сформирано редовно правителство, с ясни принципи и приоритети
Кадър: БНТ

Надявам се да имаме редовно, с широка парламентарна подкрепа правителство, обединено около ясни принципи и приоритети, заяви президентът Румен Радев. Той обаче не съобщи конкретна дата, на която ще връчи мандат за съставяне на правителство на втората по големина парламентарна партия "Има такъв народ".

На въпрос кога ще връчи мандата на ИТН и защо дава повече време за размисъл на формацията на Трифонов държавният глава отговори: „Няма определен срок по Конституция между първи и втори мандат“.

„Несериозно е да мислим още за служебно правителство при положение, че тече парламентарната процедура за съставяне на редовен кабинет,“ каза още президентът.

Още по темата

Надявам се това допълнително време да бъде инвестирано в диалог, в съгласие, така че да намерим консенсуса и да имаме редовно правителство, обединено около ясни принципи и приоритети, заяви държавният глава.

Радев подчерта, че парламентът е заработил енергично и българите очакват решения, които да бъдат взети, така че трябва да се даде шанс на парламента да свърши своята работа. Държавният глава подчерта, че не само изборният кодекс е сред задачите.

Рано е да говорим за трети мандат, каза още Радев в отговор на въпрос дали е избрал на кого ще връчи третия мандат за съставяне на правителство. Зависи какво ще се случи при втория мандат, но очаквам парламентарно представените политически партии и настоящото правителство да намерят сили и да проявят отговорност за актуализация на бюджета, защото ще бъде крайно безотговорно към милионите български пенсионери и трудещите се, към хиляди фирми, изправени пред фалит, да се окажат без подкрепа, точно когато имат най-голяма нужда, защото за такава подкрепа в момента в бюджета няма средства, коментира държавният глава.

Днес държавният глава даде начало на инициативата "Да засадим дърво, да възродим българската гора". В идеята се включват доброволци от цялата страна. Държаният глава засади бели брези в Плана планина край София.

"Да засадим дърво, да възродим българската гора" не е само лозунг. Нашите гори не са само национални богатства, неслучайно те са вписани в българската Конституция, те са част от нашата национална памет и идентичност", каза президентът Радев, цитиран от БНТ.

„Засаждането на дърво е своеобразен акт на полагане на нов живот", каза държавният глава.

"Днес ние показваме, че българинът е съпричастен да даде на следващото поколение един по-красив, по-здравословен свят", каза още Радев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


350
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
251
0
 
14
 
! Отговори
изнервен преди 2 години
Виждате ли колко е подъл фигутантът. Ще забави връчването на мандата на "Има такъв у.род", за да имат повече време да преговарят. А се бие в гърдите, че е принципен, честен и спазва конституцията по всички точки.
250
0
 
12
 
! Отговори
Луско преди 2 години
Стойте далече от Радев. НАТО и ЕС му нямат вяра.Той само физически е в България, а душицата му е с Путин и Москва. Пазете се. Отнася се за всички от ГЕРБ, ИТН,ДБ, ДПС,Мутри вън.Ще завие на изток ако му дадете повече власт.После ще се гледаме умно.БСП -то ще се кефят, като на сбор в Крушовица.
249
2
 
3
 
! Отговори
Станаха: преди 2 години
4 милиарда - поразии само от лицето Сакскобурготски!
248
4
 
0
 
! Отговори
Въпрос номер четири: преди 2 години
Кой лобира при избора на новите бойни изтребители на българската армия те да бъдат F-16 Falcon ? За два милиарда в ущърб на икономиката на ЕС и нерегламентирана субсидия от лицето на ЕС към военно промишленият комплекс на САЩ, защото дами и господа ние представляваме освен себе си, представляваме и Европейският съюз. И да кажа на ред са Румънците да платят рекета след нас. Отговорите: а) Лоби на Сакскобургаб) Лоби на Сакскобургав) Лоби на Сакскобурга
247
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Т-н пРезидента със зъби и нокти драпа за служебен кабинет. Това за него съвпада почти с президентските избори....
246
3
 
1
 
! Отговори
Перефразираме: преди 2 години
Кой предупреди Васил Божков, че специализираната прокуратура има достатъчно доказателства лицето да не види бял ден докато е жив, пък и си сложил Номер 14 на бюлетината за кьоравия да не му врътне номера без тия трите милиона, че много му трябват на Божков. И сега предполагаемите отговори: А) ЦРУБ) ЦРУВ) ЦРУ Плюс един милиард близо от хазарт - станаха два милиарда момчета!
245
0
 
2
 
! Отговори
Тошенцето преди 2 години
Ши стани премиерче, сценаристче на спектакъла "Пак кервана с роби тръгва към Европа, щот нещо му тропа"
244
0
 
0
 
! Отговори
Пирамиди - фараони преди 2 години
Не не не не става на въпрос за Старгейт - що годе читава научна фантастика в стил Индиана ДжоунсОтговор Г (***) Всички отговори са правилни. Лицето Васил Божков - той е рядко нагло копиленце - дето малко му не достигат едни два три милиона за бленувания апартамент в Дубай, но даже и той не е толкова нагъл като ония дето стреля по мечката с малкото. Въпросът е следният: Първият печели. Кой издаде предупреждение на Васил Божков - че специализираната прокуратура има папка дебела тухла 4ка
243
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уж "заработил енергично", пък нищо не направил! Само грачат и кудкудякат срещу герб.
242
0
 
15
 
! Отговори
Хм, да преди 2 години
Очертава се трета емигрантска вълна.
241
0
 
0
 
! Отговори
И според данните: преди 2 години
Се оказва, че и трите предполагаеми отговора на поставения въпрос имат нещо общо с внезапното изчезване на едни 600 милиона долара. Следващият въпрос: Как да ги скрием? Явно Куку групата от танцуващи м.а.й.м.у.н.и шебеци на сцената не е достатъчна, затова ще използваме стара подмолна саботьорска тактика и ще вкараме войнстващото християнство. Първият печели: Кой предложи законопроекта за противоконституционно "Вероучение" в публичното образование: А) Симеон 2 Б) ПатриархаВ) Смотан владика
240
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев ПРАВИ сметката дали ще е по-добре да се направи правителство от други и той да критикува и да спечели ВТОРИ мандат или да има сл.правителство и с него да спечели ВТОРИ мандат! МЕРИ , АМА ВСЕ КЪСО!ТРУДНА ЗАДАЧА! До сега БЕШЕ лесна работа-плюеш, снимките на чекмеджета, слухове ,клевети!Свършва работа едно, тиражираш ДРУГО
239
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам кой е паднал от власт ,но от ВСИЧКИ телевизии се зъби Бойко Мефодиевич и дава акъл. Че тоя се показва по-често и от г-н Магарули по време на предизборната кампания,когато бацалеше кешандър....
238
1
 
10
 
! Отговори
Въпросче преди 2 години
.....,,В бюджета нямало средства.....".....И откъде знае , че няма пари? Ревизия ли е правил Радев, че бърза,както винаги да ощипе Борисов...
237
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
256 Това е хорор, филм на ужасите. Нови избори.
236
2
 
4
 
! Отговори
анонимем преди 2 години
До КауньГлупак. Путин нали арестува 1500 човека и дали ще спре недоволството.
235
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спряха предаването на Дремджиев!Как не ги е срам Борисов Пеевски и Доган?!112 място ДИКТАТОРИ!
234
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
127 Борисов не води шоу по тв, не прави концерти, не налага вкусовете си публично, за разлика от чалгаря и стар ерген Слави. Който живее със сръбкиня, паттриотът?!
233
2
 
11
 
! Отговори
Чака ни бял рейс преди 2 години
Радев няма интерес да прави служебно. Ще го даде на клоуните, те ще го върнат, а после ще го даде на Мая. С уговорката да прави да струва, да има кабинет. За него служебен кабинет ще носи само негативи, с оглед кампанията му за президент. Ще имаме кабинет на Мая Манолова и Татяна Дончева. И като се сетя, че Мая беше в злополучния бял рейс, се чудя толкова ли ни е къса паметта и какво очакваме от нестабилна психическа жена със страшни комплекси.
232
1
 
12
 
! Отговори
РоРо преди 2 години
Слави е новият шиши-хем т ъп ,хем слуга на доган