Радев се надява да бъде сформирано редовно правителство, с ясни принципи и приоритети

Президентът не каза кога ще връчи мандата на "Има такъв народ"
Обновена: 24 апр 2021 11:21 | 24 апр 2021 11:00, Елка Василева
350
Радев се надява да бъде сформирано редовно правителство, с ясни принципи и приоритети
Кадър: БНТ

Надявам се да имаме редовно, с широка парламентарна подкрепа правителство, обединено около ясни принципи и приоритети, заяви президентът Румен Радев. Той обаче не съобщи конкретна дата, на която ще връчи мандат за съставяне на правителство на втората по големина парламентарна партия "Има такъв народ".

На въпрос кога ще връчи мандата на ИТН и защо дава повече време за размисъл на формацията на Трифонов държавният глава отговори: „Няма определен срок по Конституция между първи и втори мандат“.

„Несериозно е да мислим още за служебно правителство при положение, че тече парламентарната процедура за съставяне на редовен кабинет,“ каза още президентът.

Още по темата

Надявам се това допълнително време да бъде инвестирано в диалог, в съгласие, така че да намерим консенсуса и да имаме редовно правителство, обединено около ясни принципи и приоритети, заяви държавният глава.

Радев подчерта, че парламентът е заработил енергично и българите очакват решения, които да бъдат взети, така че трябва да се даде шанс на парламента да свърши своята работа. Държавният глава подчерта, че не само изборният кодекс е сред задачите.

Рано е да говорим за трети мандат, каза още Радев в отговор на въпрос дали е избрал на кого ще връчи третия мандат за съставяне на правителство. Зависи какво ще се случи при втория мандат, но очаквам парламентарно представените политически партии и настоящото правителство да намерят сили и да проявят отговорност за актуализация на бюджета, защото ще бъде крайно безотговорно към милионите български пенсионери и трудещите се, към хиляди фирми, изправени пред фалит, да се окажат без подкрепа, точно когато имат най-голяма нужда, защото за такава подкрепа в момента в бюджета няма средства, коментира държавният глава.

Днес държавният глава даде начало на инициативата "Да засадим дърво, да възродим българската гора". В идеята се включват доброволци от цялата страна. Държаният глава засади бели брези в Плана планина край София.

"Да засадим дърво, да възродим българската гора" не е само лозунг. Нашите гори не са само национални богатства, неслучайно те са вписани в българската Конституция, те са част от нашата национална памет и идентичност", каза президентът Радев, цитиран от БНТ.

„Засаждането на дърво е своеобразен акт на полагане на нов живот", каза държавният глава.

"Днес ние показваме, че българинът е съпричастен да даде на следващото поколение един по-красив, по-здравословен свят", каза още Радев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


350
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
231
1
 
1
 
! Отговори
И отговора: преди 2 години
На поставения въпрос "Кой може да свие 600 милиона долара от публичното образование?" чрез тази лобистка сделка има три възможни отговора. Има само три толкова нагли същества в този свят дето си мислят, че могат да гръмнат на мечката малкото като свият парите за образованието на мечето и да им се размине. Симеон 2 СакскобурготскиЦРУ и Джак Кисинджър и неговите "Добри мъже"
230
2
 
11
 
! Отговори
Монката преди 2 години
Поредните празни приказки на фигуранта.Защо не дава мандат на булката беглец -славчо тъ по то Чалгарите се оак ват само като видят боко
229
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спряха предаването на Дремджиев Борисов и Пеевски, и Доган.Не ги е срам!112 място!ДИКТАТОРИ!
228
2
 
10
 
! Отговори
анонимем преди 2 години
Четири години се моли за служебно правителство, а сега на бабките от снимката друго говори. Лажи, лажи Вери народа е казал.
227
2
 
9
 
! Отговори
И този преди 2 години
Гледа да се измъкне
226
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
243 Ха,ха, 27% хората харесват ГЕРБ, ти руските слуги от антигерб сбирщината, хора ли наричаш?
225
1
 
9
 
! Отговори
КАНАЗИРЕВ преди 2 години
А БЕ ,ЗАЩО ТЕРОРИСТИТЕ /САМО МАНДРИ И ЦЪРКВИ СА ИМ В ГЛАВИТЕ /,СА ТРЕТА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА ,А ГОЛЯМ ГО ВАДЕХА ???? ОНАЯ ЛЕЛКА,КОРНИ ОБИКАЛЯШЕ УЛИЦИТЕ , КАТО УЛАВА И РЕВЕШЕ ,КАТО ДЪРТА *** ,ИМАМЕ ПЛАН ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА СТРАНАТА ,
224
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Валери да си гледа бизнеса и Марешки има какво да прави, А ние да борим колко гласа ще дойдат от ТУРЦИЯ! НАЛИ ПИШМАН ПАТРИОТИТЕ СЕ ОСМИВАХА! ЕЕЕ ХАЙДЕ СЕГА ПЕЙТЕ !АМА ГО ИЗКАРАИТЕ НА МААНЕ! КЮЧЕК!
223
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
240 Всички знаем, че руските слуги в България -БСП/чалгаря,сте фашисти и путинитти. Как мислиш, че ще реагират в НАТО, Брюксел на това, което казваш?
222
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боко и Шиши спряха предаването на Дремджиев.ДИКТАТОРИ!112 място !
221
1
 
7
 
! Отговори
Предай нататък преди 2 години
Радев да вика клоуните още в понеделник. Да не протака. ГЕРБ държаха мандата три дни, показаха хората си, не ги харесаха, и бързо върнаха 4 дни предсрочно. Клоуните каквото имат сега в главите, такова ще имат и след 3-5-7 дни - нищо. Нямат експерти, нямат идеи, не гласуваха за мажоритарния, не се прие субсидия 1 лв. Популистките им идеи се поизчерпаха, а държавата чака управа по важни теми - образование, здравеопазване, икономика. Ако не могат клоуните да предават нататък, Мая Галевска чака.
220
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой трябва да каже на госпожа "гадно е, бе"/чухме я да казва в микрофона, който мислеше, че е изключен/, прехвалената шефката на НС, че е там, да води парламентарните процедури и правила, а не да заема позиция и да се изказва по същество, срещу политическите опоненти. Както направи за мажоритарния вот.
219
0
 
1
 
! Отговори
И ще стигнем: преди 2 години
До безизразното изражение на Милен Велчев, който май не е чел повестта "Човекът който дойде от Америка" , а то е безизразно, защото знае кой е посредника между българската държава и Майрософт - защото разберете го така Бил Гейтс може да е гадняр, борда на директорите на Майкрософт са гадняри, обаче понеже са под дълбоко антимонополистично наблюдение те не могат да си позволят да спретнат тоя номер. Големият въпрос е кой може?
218
10
 
3
 
! Отговори
Каунь преди 2 години
Радев трябва да състави служебно правителство,да въведе военно положение и за една вечер да арестува всички ГЕРБерски утаййки. Друго не помага срещу ***.
217
9
 
4
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 2 години
Радев е доказан в всичко-Супер Пилот -Супер Генерал - честен откровен и ясен -Мафията го нападна -Хунтата също го нападна -и Черните Каскети го нападнаха -КАКВО ПО ЯСНО КАКЪВ Е РАДЕВ!???!! ДОРИ ПЛЮВНО МУ ЗАВИЖДА!!1
216
6
 
3
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 2 години
УПРАВЛЯВАХА НИ СУПЕР КЪСМЕТЛИИ- МАГАРЕШКИ,,, ДОН БАРБАРОНЕ,, -ДОН ВАЛЕРКО (ШУМОЗАГЛУШИТЕЛ) ,,ВОЕВОДА ШКЕМБЕ КАРТЕЧНИЦА ! И ВСЕ ТАКИВА КЪСМЕТЛИИ!! СЛУЧайни хора- родени с късмет и хвърлени на смет!!
215
0
 
8
 
! Отговори
Доцента преди 2 години
Абсолютна лъжа и популизъм!Надява се да състави служебно правителство под негов контрол.
214
3
 
2
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 2 години
МАГАРЕШКИ -БРАК ПО СУПЕР СМЕТКА))) РОДЕН С КЪСМЕТ И ХВЪРЛЕН НА СМЕТ)))
213
2
 
1
 
! Отговори
Каунь преди 2 години
Ам къде е Валерката уа?
212
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
229 Сега вече, няма. Браво.Кой луд, би гласувал за руски слуга, обвинен в корупция и държавна измяна?